Adidas Adipower CTRL 3.0

Adidas Adipower CTRL 3.0 omdöme & recension

Vår bedömning av Adidas Adipower CTRL 3.0 är att det är ett mycket bra val för den lite mer erfarne spelaren. Racket har det mesta för den som är en allround spelare men som tyvärr kommer med en högre prislapp.

Vi har även samlat omdömen från en källa på nätet som ger racket 5,0 av 5,0 i betyg.

Läs mer för att få allt du behöver veta om racket innan du köper och använd gärna vår “Visa bästa priset”-funktion som i samarbete med Pricerunner skickar dig till den butik som erbjuder bästa priset!

5 av 5 | Samlat omdöme online:
5/5

Recensionens innehåll

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Hård kärna som ger dig fart för dig som inte är anfallsspecialist
 • Räfflat toppskikt som ger en grym spinn
 • Stor sweetspot
 • Ger inte optimal kraft i smashar
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Adidas
 • Form: Runt
 • Balans: Låg - Medel - 265 mm
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Avancerad
 • Vikt: 365 g (+/- 10)

Presenteras i samarbete med:

Pricerunner-logo
Adidas adipower CTRL 3.0 2

Adidas Adipower CTRL 3.0 egenskaper

En av säsongens absoluta höjdpunkter, detta är det racket som äntligen ger den perfekta kombon av kraft och kontroll. Ingen mindre än den spanska superstjärnan Alex Ruiz har hjälpt till med att framställa det, och det är samma som han själv greppar med stolthet när han tävlar på touren. 

Det är ett mycket lättspelat racket som inte kommer att göra dig besviken i någon spelsituation. Du har grym kontroll och felmarginal i försvarsspelet, men du kan snabbt ställa om till attack och kontra med ett dynamiskt overhead spel som kommer att sätta alla dina motståndare på prov. En väl tilltagen sweetspot gör det till ett förlåtande racket även om du träffar längre ut mot ramen. 

Den hårda kärnan tillsammans med träffytan av kolfiber gör det till ett effektivt vapen framme vid nätet, du kommer garanterat att slå ut bollen ur buren fler än en gång även fast detta inte är rackets främsta egenskap.

Designen är klassisk men fräsch, en svart bakgrund med en centralt placerad vit logga och detaljer i orange.

Material

Adipower CTRL 3.0 är ett toppracket med en stadig ram av kolfiber som har armerats med den nya och förbättrade tekniken Dual eXoskeleton. Detta är tunna kolfibernerver som förgrenar sig över hela ramen och kärnan för att göra ett oerhört stabilt racket som verkligen tar vara på spelarens egen energi i slagen för att maximera kraften.

Kärnan av det hårda skummet Eva High Memory sätter riktigt bra fart på bollarna. Det är en typ av flexibelt memoryskum som återfår formen så fort bollen har rekylerat. Träffytan är av hårt kolfiber som är förstärkt med aluminum, som har blivit en succé från första stund eftersom spelarna i alla högsta grad uppskattar den extrema hållbarheten det ger.

Modellen är dessutom utrustad med Power Embossed Ridge, ett av Adidas nya och populära emblem som gör det till ett offensivare racket där explosiviteten hela tiden optimeras.

Strukturen 3D Spin Blade är det skrovliga toppskiktet på träffytan som garanterar bästa spinn och effekt i slagen, i synnerhet när du gillar att använda skurna varianter vilket försvårar det ytterligare för dina motståndare.

Balansen

Enligt Adidas ligger balansen på 265 mm, vilket innebär en låg-medelhög tyngdpunkt som sitter nära greppet och därmed gör det till ett racket som är lätt att hantera och utan problem följer med i snabba förflyttningar och spelomställningar. 

Det är inte designat för den aggressiva spelaren som har smashen som sitt främsta vapen, men den hårda träffytan sätter ordentlig fart samtidigt som din precision blir knivskarp.

Racketformen

När du väljer padelracket är det viktigt att du lägger stor vikt vid formen som bäst passar dig och ditt spel. Runda racket rekommenderas generellt för nybörjare eftersom de är mer lätthanterliga och anpassningsbara för olika spelstilar, men beroende på vilka material som har använts för tillverkningen kan de här egenskaperna variera betydligt. Det man har satsat på här är att kombinera material och tyngdpunkt för att få ett balanserat allround racket.

Adipower CTRL 3.0 är ett runt racket med en stor sweetspot, vilket gör det passande för spelaren som prioriterar total kontroll. Men låt dig inte luras, den hårda kärnan tillsammans med träffytan i kolfiber gör att bollträffen blir både kraftfull och explosiv.

Hårt eller mjukt?

Hårda racketar rekommenderas generellt till spelare som fokuserar på fart och har bra teknik. De ger väldigt bra precision men brukar vara lite obekväma för dem som inte har så lång erfarenhet av sporten.

Detta är på alla sätt och vis klassat som ett hårt racket, tack vare kärnan av hårt EVA-skum plus träffytan av aluminumförstärkt kolfiber. Hårda racket passar som sagt bra för spelare med en välutvecklad teknik, dock har Adipower CTRL 3.0 en större sweetspot än andra racket med dessa egenskaper vilket gör det till en mer förlåtande variant.

Vilken spelarnivå passar Adidas Adipower CTRL 3.0 för?

Det är ett racket som är gjort för duktiga spelare på hög nivå. För att få ut mesta möjliga av detta racket ska man ha en bra teknik, men det passar ändå förvånansvärt bra för duktiga motionärer tack vare dess låga balans och stora sweetspot. Trots att det är designat för mer avancerade spelare kommer det även att gå hem hos den breda publiken.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Det passar som handsken för den tekniske spelaren som gillar att dominera matcherna med precisa och kraftfulla slag utan att mista minsta lilla kontroll. Den mer defensiva spelaren kommer att hitta ett racket som ger komfort och precision i varje slag från vilket hörn som helst på banan. 

Den lägre tyngdpunkten gör det lättspelat och följsamt, vilket underlättar spelomställningar från attack till försvar och vice versa. Det är inte det optimala racket för ett spelare som satsar hårt på sitt overhead spel, men det kommer ändå ge den offensiva spelaren tillräckligt med kraft i alla lägen för att inte göra dig besviken. En riktigt bra allround modell.

Babolat Viper Air
5/5

Babolat Viper Air

För dig med lägre budget!

Fart 90%
Kontroll 60%
Avancerat
Babolat Viper Technical 1
5/5

Babolat Viper Technical

För dig med mellan budget!

Fart 95%
Kontroll 65%
Avancerat
Adidas Adipower 3.0
5/5

Adidas Adipower 3.0

För dig med bättre budget!

Fart 95%
Kontroll 80%
Avancerat

Information om varumärket Adidas

Den här säsongen presenterar Adidas ett förnyat padelsortiment av racketar, skor, kläder och komplement som alla är gjorda av de bästa materialen och den senaste teknologin för att tillfredsställa även de riktigt krävande spelarna. Just racketen kommer att bli extra populära eftersom de är gjorda av högsta kvalitet för att passa en professionell nivå, samtidigt som de är tillräckligt lätthanterliga för att uppskattas av spelare som vill ta sitt spel till nästa nivå.

Adidas grundades i Tyskland 1949 av Adi Dassler och har sedan länge varit marknadens främsta skotillverkare, speciellt för fotboll. De började tillverka padelutrustning för många år sedan, och har numera många av sportens mest inflytelserika spelare som reklampelare för sina produkter. 

Det är utan tvekan ett av de märken som har växt mest de senaste åren, eftersom de har bevisat att de håller samma höga kvalitet på sina padelprodukter som i sitt övriga utbud av sportutrustning för alla möjliga kategorier. Adidas har återigen gett prov på varför det har varit ett världsledande märke under så många år.

Jämförelse av Adidas racketsFormBalans
Adidas Adipower CTRL 3.0RuntMedel
Adidas Adipower CTRL Lite 3.0RuntMedel
Adidas Adipower Woman LiteRuntMedel
Adidas Adipower 3.0Diamant oversizeTopptung
Adidas MetalboneDiamant oversizeTopptung
Adidas Essnova CarbonDiamant oversizeTopptung
Adidas Adipower LiteDiamant oversizeMedel
Adidas Metalbone YouthDiamantTopptung
Adidas Adipower JuniorRuntMedel
Adidas RX20 LightDroppformat/Hybrid Medel
Adidas RX30RuntMedel
Adidas Metalbone CTRLRuntMedel
Adidas adipower CTRL 3.0 3

Fördelar med Adidas Adipower CTRL 3.0

Det här är ett racket som faktiskt har det mesta du kan begära, det passar dessutom de flesta spelstilar såväl som spelnivåer. Att det är runt med medelbalans gör det mycket behagligt och följsamt att spela med, och den stora sweetspoten gör att du inte tappar kontrollen ens vid felträff. 

Den hårda kärnan med träffytan av kolfiber ger fullgod fart för alla som inte är anfallsspecialister, och det räfflade toppskiktet ger grymt spinn. Dess balanserade design kommer att göra sig påmind över hela banan och i alla lägen, oavsett om det handlar om volleys vid nät eller kontringar från längre bak i banan. Att veta att man har ett så komplett racket i händerna ger en stor trygghet och det kommer att hjälpa dig att utvecklas till den nivå du vill uppnå.

Nackdelar

Det enda man skulle kunna anmärka på är att det inte ger optimal kraft i smasharna, men det är samtidigt något som bara den mycket offensiva spelaren kommer att märka. Den lägre tyngdpunkten gör att det inte är lika lätt att svinga över huvudet som modeller med en högre balans, men i gengäld är det mer lättspelat.

Adidas Adipower CTRL 3.0 omdömen och recensioner

5/5

Här nedanför har vi samlat omdömen för Adidas Adipower CTRL 3.0 på nätet. 

 • 5 av 5 genom kundomdömen hos www.smashinn.com

Vårt totala omdöme för Adidas Adipower CTRL 3.0

Vårt samlade omdöme och recension av Adidas Adipower CTRL 3.0 är väldigt bra som passar bra till duktiga spelare på högre nivå. Du får ett racket som passar för den tekniske spelaren som gillar att dominera matcherna. Racket passar även ypperligt bra för den defensiva spelaren som söker komfort och precision i varje slag från vilket hörn som helst på banan.

Kombinationen av den stora sweetspoten, precisa och kraftfulla slag utan att mista minsta lilla kontroll så gör det att vi ger racketen ett mycket högt betyg.

Jämför och hitta bästa priset genom att klicka på knappen här nedanför. Du skickas automatiskt till den butik i Pricerunners databas som erbjuder det lägsta priset:

Presenteras i samarbete med:

Pricerunner-logo

Artikeln är publicerad av:

Elitepadel-logotyp-svart

Presenteras i samarbete med:

Pricerunner-logo

Adidas Adipower CTRL 3.0

9.5

Omdöme

9.5/10