Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1: Test & Recension 2022

Bild på när Micke testar Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den defensiva spelaren som är på en medel nivå. Detta racket har en rund form samt en medelbalans som ger dig bra kontroll i ditt defensiva spel.

Adidas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1:

När jag testade denna modell märkte jag att den har fått en uppdaterad slagyta där den nu istället består av kolfiber vilket då genererar än det tidigare glasfibret. Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 har en rund form och en medel balans vilket då lämpar sig till en allround spelartyp. När jag provade denna modell så känns den riktigt stabil över hela banan och även i pressade lägen när träffarna lätt hamnar ut mot ramen så levererar racket en riktig härlig känsla. Denna modell rekommenderas starkt till en medelspelare eller motionär som vill ha ett skönt val för hela banan.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1.

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeAdidas
FormRundformat
BalansMedel
SpeltypDefensivt
SpelnivåMedium
Vikt360-375 gram

Material

Som många andra av Adidas racketmodeller har detta blivit förstärkt på utsatta partier och i ramen med det motståndskraftiga materialet kolfiber. Dessutom har denna modell en träffyta i 3K kolfiber. 

Den mjuka kärnan Eva Soft Performance kommer stödja kontroller i spelet.

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 material
Bild från när vi testade och recenserade Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1.

Balansen

En balanspunkt och en stor sweetspot i medelnivå av racketen förser kontrollerat spel med bra stöd. Större yta för bra fullträffar som är mitt på racketen, blir ofta ännu lättare för spelarna.

Racketformen

Ett rundformat racket som har fått stor sweetspot på samma nivå som balanspunkten, vilket ger större chans för fina fullträffar. En medelbalans som gör detta runda racket lättare att hantera.

Hårt eller mjukt?

Essnova Carbon CTRL 3.1 är ett mjukt racket som fokuserar på kontrollerat spel. Rundformat med stor sweetspot och en mjuk kärna ger ett mjukare spel, som ger mycket stöd för defensivt spel.

Bild från när vi testade och recenserade Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1.

Vilken spelarnivå passar Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1?

Då det anses vara ett racket som är väldigt lätt att hantera och med stor sweetspot, som utgör stor hjälp för kontrollerat spel, lämpar det sig bra från motionärer och uppåt. Beroende på hur höga krav man har på racketens egenskaper och hur länge man vill använda sig av racketen.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Merparten av egenskaperna hos Essnova Carbon CTRL 3.1 ger bra hjälp för offensivt spel. Rundformat racket som har fått en stor sweetspot i mitten av racketen och en medel balanspunkt är stora fördelar för kontrollerat spel. Större chanser för spelaren att lyckas med fullträffar, mitt i centrum av racketen, och den mjuka kärnan hjälper de långsamma bollarna och blir även ett bra stöd för extremt låg bollar som behöver puttas upp snabbt.

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Bild på när vi testade Adidas serien
Bild från när vi testade och recenserade Adidas serien.

Information om varumärket Adidas

Det tyska varumärket Adidas har lyckats uppvisa sin goda kvalité och breda sortiment i över 70 år. De har fortsatt att utvecklas genom åren, bland annat med hjälp av sina ambassadörer i olika sporter. 

De har många trogna kunder och nu även för utrustning inom sporten padel. Adidas mål med sina kollektioner av padelracket är att det ska finnas en passande modell för varje spelare på marknaden. Oavsett vilken nivå och spelsätt denne befinner sig på.

Fördelar med Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1

Det är ett stabilt racket med förstärkningar i kolfiber och tillsammans med den mjuka kärnan och en medel balans blir det mer ergonomiskt för spelaren att hantera. Träffytan är i 3K kolfiber som ger både kraft och kontroll i spelet.

Spin Blade Gritt teknik har försett yta med en uppruggad struktur, vilket utgör bra hjälp för att spinna till bollar. Detta kan man ha nytta av i både offensivt och defensivt spel, men med detta racket kommer det med mer nytta i det offensiva spelet.

Nackdelar

Med hänsyn till den runda formen på racketen och en balanspunkt i medel nivå blir det svårt att få kraft med detta racket i ett aggressivt spel. Det blir svårt att lyckas med rejäla smashar eller att lyckas med ordentlig kraft i merparten höga bollar.

Vårt omdöme för Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 och ger racket följande recension och omdöme:

“När jag testade denna modell märkte jag att den har fått en uppdaterad slagyta där den nu istället består av kolfiber vilket då genererar än det tidigare glasfibret. Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 har en rund form och en medel balans vilket då lämpar sig till en allround spelartyp. När jag provade denna modell så känns den riktigt stabil över hela banan och även i pressade lägen när träffarna lätt hamnar ut mot ramen så levererar racket en riktig härlig känsla. Denna modell rekommenderas starkt till en medelspelare eller motionär som vill ha ett skönt val för hela banan.“.

Tengo logo
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

DoPadel Libra

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares