Adidas Metalbone Woman Lite recension

Adidas Metalbone Woman Lite → Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension för Adidas Metalbone Woman Lite är att det är ett racket för de utövare som har ganska mycket erfarenhet och som ligger på en medelnivå. Detta racket är absolut för dem mer offensiva spelarna som inte vill ha ett sådant tungt racket.

Som vanligt så är Adidas Metalbone Woman Lite utvecklat och framtaget med absolut högsta kvalité och kommer därmed med en relativt hög prislapp. Som tur är så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. 

Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp och går att kombinera med kampanjer som pågår i butiken.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5
Adidas Metalbone Woman Lite recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Adidas Metalbone Woman Lite recension

Adidas Metalbone Woman Lite egenskaper

Här nedanför går vi igenom Adidas Metalbone Woman Lite och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Oversize diamantformat
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: motionär - avancerad
  • Vikt: g (+/-10) 345 - 360 gram

Material

Materialet på Metalbone Woman Lite är i kolfiber på ramen samt med den åttakantiga teknologin Octagonal Structure på racketens topp och ovanför dess handtag. Träffytan är däremot lite mjukare med det flexibla materialet glasfiber och kärnan är också mjuk med Eva Soft Performance. 

Adidas Metalbone Woman Lite omdöme

Balansen

Denna diamantformade modell har en hög balanspunkt, så racketen ger spelaren ett ordentligt stöd vid offensivt spel. Vilket ger ännu fler möjligheter då man kan säga att balanspunkten samverkar med den något bredare sweetspot, som också är placerad högt upp på racketen.

Racketformen

Diamantformat som har blivit lite större än många andra diamantformade, för att racketen ska få en bredare sweetspot och därmed ge mer hjälp för fullträffar..

Hårt eller mjukt?

Racketens ram och området strax ovanför handtaget har blivit förstärkt av Octagonal Structure, vilket gör att denna modell blir mer av den hårda karaktären. Trots att träffytan är lite mjukare med materialet glasfiber.

Vilken spelarnivå passar Adidas Metalbone Woman Lite för?

Racketens egenskaper och kombinationerna av det hårda med några mjukare detaljer gör att det passar bäst för de spelare som har hunnit jobba upp mycket kunskaper och kommit långt med olika tekniker i spelet. Dessa spelare kan vara på motionärnivå, som klättrar upp på sin erfarenhetsnivå, och kan även vara de spelare på mer avancerad nivå. 

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Med de kraftfulla egenskaper som Metalbone Woman Lite har utrustats med, så passar det bäst för offensivt spel. Den höga balansen, motståndskraftiga ramen och den ruggade ytan ger spelaren mer garanti för att agera mer aggressivt på spelbanan. Det ger mycket hjälp för de spelare som gillar att stressa motståndaren framme vid nätet. Att överraska dem med ordentliga smashar och att spinna till bollen för dem. 

Adidas Metalbone Woman Lite recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Adidas

Få sportintresserade kan ha missat det goda ryktet som Adidas har hunnit jobba upp under många år. De har levererat mycket god kvalité för träningskläder, skor och utrustning för olika sporter och träningssätt. Den goda kvalitén syns även för deras kollektioner för sporten padel. Deras goda kvalité och att de är så duktiga på att uppgradera sig, beror bland annat på att de är duktiga på att lyssna på professionella spelare.

Inom varje kollektion av padelrackets har de tanken om att varje spelare som söker ett bra racket för padel, ska kunna hitta ett passande alternativ hos dem. Med i deras kollektion kan man även hitta miljövänliga alternativ, vilket har uppskattats av en del spelare på marknaden.

Fördelar med Adidas Metalbone Woman Lite

Denna modell ska vara lätt att spela med, av olika anledningar. Dess låga vikt gör att det känns lättare för spelaren när det svingas i luften. Därtill får spelaren mycket stöd från racketens egenskaper av placeringen med balanspunkt, diamantformen och en bredare sweetspot. 

Det ges fler möjligheter till att det ska vara möjligt för spelaren att skapa bollar med ordentlig kraft och att kunna få bra kraft då spelaren vill smasha eller virda till bollen. Den mjuka kärnan och racketens låga vikt ger spelaren lite hjälp då det blir tillfälle för de lösare slagen.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Väldigt lätt
  • Bred sweetspot
  • Inte bästa racket för defensivt spel

Nackdelar

Man får inte mycket hjälp när det krävs ett mer defensivt spel, då merparten av egenskaperna är styrkor för offensivt spel. Det som täcker upp lite för spelaren är racketens låga vikt och att den mjuka kärnan. 

Adidas Metalbone Woman Lite recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Metalbone Woman Lite rabattkod

Vi är stolta över att kunna erbjuda en Adidas Metalbone Woman Lite rabattkod kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Här kan du köpa produkten

Adidas Metalbone Woman Lite

9.5

Omdöme

9.5/10