Adidas Metalbone 3.1 test omdöme och recension

Adidas Metalbone 3.1 2024 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme för Adidas Metalbone är att det är ett premium racket som är mer avancerat jämfört med många andra racketar. Kontroll och flexibilitet är bara några av fördelarna med detta racket som är ett utmärkt val för den med lite extra pengar att spendera.

Så fort du fattar tag i ett Adidas Metalbone så känner du den mycket höga kvalitén. Det är ingen tvekan om att Adidas Metalbone är ett av padelsportens absolut finaste padelracket.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.8/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Picture of Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Picture of Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket. Läs även Mikaels åsikt om Adidas Metalbone 3.1 här nedanför.

Spela video om Adidas Metalbone 3.1 2022

Vår åsikt efter att ha testat racket:

Uppföljaren i den extremt populära Metalbone serien är här och den har en ny uppdaterad design. När jag testade Adidas Metalbone 3.1 så upplevde jag det som ett väldigt offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina starkaste egenskaper i overhead spelet och gillar att avgöra poängen. Den topptunga balansen och den styva träffytan gör det till ett grymt val för den offensiva spelartypen!

Adidas Metalbone 3.1 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta varor hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Adidas Metalbone 3.1 2022 omdöme test och recension
Micke på Elitepadel testar Adidas Metalbone 3.1 2022 inför sin recension på vår Youtube-kanal.

Adidas Metalbone egenskaper​

Detta är den spanska WPT-stjärnan Ale Galáns racket, som han själv har varit med och utvecklat för att få en modell som passar perfekt till hans aggressiva, dynamiska spelstil. Om du drömmer om att spela som Ale, då är detta utan tvivel det racket du ska satsa på.

Den stora nyheten med detta racket är Adidas nya uppfinning Weight & Balance. Ett innovativt viktsystem som gör att du själv kan välja om du vill ha ett tyngre eller lättare racket, samtidigt som balansen kan flyttas högre eller lägre. Det betyder att du kan ändra ditt racket beroende på vilken typ av motstånd du har, om du vill ha ännu mer kraft i smashar och overhead spelet eller satsa på lite extra kontroll och komfort med en lägre tyngdpunkt.

I och med att det är ett oversized racket har det en större sweetspot än andra, liknande modeller, som dessutom har förbättrats i den här nya versionen av Metalbone. Här vet du att bollen alltid kommer att hamna precis där du vill ha den även om träffen inte blivit riktigt ren.

Här hittar du även den nya tekniken Octagonal Structure, en ny åttakantig ramstruktur som ger mer stabilitet, förstärker konstruktionen och ger därmed en längre hållbarhet.

Designen är riktigt häftig, ren industristil skulle man kunna säga, med den järngrå och svarta bakgrunden som verkligen för tankarna till metall. Adidas logon är ordentligt tilltagen och centralt placerad, med svart skrift och röda konturer. Riktigt läckert.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Adidas
  • Form: Diamant oversize
  • Balans: Hög - 285 mm
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 350 g (+/- 10) i tillägg personligt val + 4-12 g

Material

Det tyska märket presenterar här ett otroligt stadigt och stabilt racket med en ram som är gjord av 100% kolfiber och dessutom har man satsat på en träffyta bestående av en kolfiberväv som förstärkts med aluminium, för att ge en extrem hållbarhet och maximal kraft i varenda slag. Ytskiktet har toppats med Spin Blade, för optimala effekter och spinn på bollarna.

Kärnan av mjukt EVA-skum ger flexibilitet, kontroll och mycket bättre komfort än hos racketar som är hårda rakt igenom. EVA är ett skum som finns i alla typer av hårdhetsgrader, och det är en av anledningarna till att det blivit så populärt – man kan anpassa det för att få vilken önskad effekt som helst. Det har länge använts som stötdämpande material i skosulor, men numera är det en given favorit i alla högklassiga padelracket.

Adidas Metalbone 3.1 2022 material
Weight & Balance-systemet ger dig frihet och möjligheter.

Weight & Balance-systemet. Här ligger som vanligt Adidas i framkant genom att framställa ett racket vars egenskaper du kan anpassa inför varje match om du vill. 

Metalbone har i ramen sex små, löstagbara skruvar som vardera väger 2 gram. Du kan därmed välja om du vill spela med ett lättviktigt racket – utan vikterna ligger rackets vikt omkring 350 gram – eller hur mycket du vill öka vikten beroende på hur många skruvar du använder dig av. 

Du kan även välja om du vill sätta vikterna närmare greppet för en lägre tyngdpunkt eller sätta dem mot toppen av racket för maximal explosivitet.

Balansen

Adidas informerar att balansen ligger på 285 mm, en hög tyngdpunkt som ger den perfekta hävstångseffekten för att du ska kunna imponera på både medspelare och motståndare med explosiva smashar.

Racketformen

Diamantformade racket som detta är det perfekta anfallsvapnet. Den höga tyngdpunkten gör det lätt att svinga över huvudet och få ett riktigt tryck i slagen för att sätta press på ditt motstånd. 

Metalbone är ett oversized racket, det är alltså lite större än vanligt, och fördelen med det är framförallt att sweetspoten är rejäl och du därigenom inte kommer att tappa kontrollen fastän du träffar längre ut mot ramen.

Hårt eller mjukt?

Ramen och träffytan av kolfiber har den nödvändiga hårdheten som ett riktigt offensivt racket kräver. Många trodde att Adidas här skulle använda samma hårda EVA-skum i kärnan som Adipower serien har, men här överraskade man genom att istället välja EVA Soft Performance – ett material som brukar tillämpas i racket för spelstilen som söker mer kontroll. 

Det man åstadkommit med detta är ett aggressivt och kraftfullt racket men med en mjukare känsla, bättre komfort och en större kontroll. Kort sagt, ett racket som låter dig dominera alla typer av spelsituationer.

Adidas Metalbone 3.1 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Adidas Metalbone 3.1 2022
Foto från när vi testade Adidas Metalbone 3.1

Vilken spelarnivå passar Adidas Metalbone för?

Trots att det är ett anpassningsbart racket är det utvecklad för den duktiga spelaren som redan har en bra teknik. Hårda racketar ställer alltid högre krav på just tekniken, i utbyte mot extra fart, och fastän kärnan är mjukare och sweetspoten lite större än normalt kommer det inte att komma till sin fulla rätt i händerna på en spelare som fortfarande håller på att utvecklas. 

Är du ute efter mycket kraft så kan Adidas Adipower CTRL 3.0 passa din spelstil bra.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är utan minsta tvekan ett racket för spelaren som vill dominera sina matcher genom ett kraftfullt anfallsspel. 

Både hårdheten och balansen bäddar för aggressivitet och precision, men tack vare att kärnan är lite mjukare erbjuder det en riktigt fin komfort och en bättre kontroll än många liknande modeller. 

Ifall du är mer av en allround spelare kanske du vill titta lite närmare på Metalbone CTRL som inte är lika anfallsinriktat men delar övriga viktiga egenskaper.

Kort information om varumärket

Adidas har även i år överraskat med sin nya kollektion av padelracketar. Det tyska märket har investerat oerhört mycket i den här sporten under de senaste åren, och har snabbt utvecklats till en av de mest eftertraktade fabrikanterna även inom padel. Flera av världstoppspelarna använder Adidas såväl för racketar som för skor, kläder och andra komplement.

Grundaren till Adidas, Adolf “Adi” Dressler, började tillsammans med sin bror Rudolf att tillverka fotbollsskor redan på 1920-talet i Tyskland, för att sedan utveckla modeller även till andra idrotter. Skomärket blev ännu mer berömt på 30-talet när många tyska idrottsmän tog OS-medaljer med deras sportskor, men efter andra världskriget bestämde sig de bägge bröderna sig att gå skilda vägar – 1949 grundade Adi Adidas, medan Rudolf startade Puma. 

Fotbollen har länge varit det tyska märkets främsta emblem, de har varit officiell leverantör till det tyska fotbollslandslaget under många år och sponsrar flera av världens mest framstående klubblag. Med åren har deras sportutrustning blivit lika framstående så gott som inom varje tänkbar idrottsgren och utövarnivå som inom fotbollen, och de erbjuder allt ifrån exklusiva och högteknologiska produkter såväl som de mest prisvärda varianterna för hobbyidrottarna. ´

Adidas är idag världsberömt både sin design, kvalitet och teknologi. Läs mer om alla Adidas padelracket här.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas Metalbone 3.1 2022 träffyta
Foto från när vi testade Adidas Metalbone 3.1

Fördelar med Adidas Metalbone

Det är ett brutalt racket som den offensivt lagda spelaren aldrig kommer att vilja släppa – bara att det är Ale Galváns signaturracket säger egentligen allt. Det ger maximal kraft och precision i alla lägen, och tack vare en väl tilltagen sweetspot gör det inte så mycket om du får en snedträff lite längre ut mot ramen. 

Just kombon mellan kraft, kontroll och komfort gör att det levererar i alla lägen, och ger dessutom en härlig effekt på bollarna tack vare det skrovliga ytskiktet. Ett stort plus för att man kan anpassa det efter behov, här har Adidas verkligen överträffat sig själva och bevisat varför så många WPT-stjärnor vill använda sig av deras racketar.

Nackdelar

Så länge du är duktig och har en offensiv, dynamisk spelstil finns det egentligen inga nackdelar med det här racket, du kommer inte att sakna något. Det är inte det bästa alternativet för nya spelare, där passar modellvarianten CTRL mycket bättre. 

Vårt omdöme för Adidas Metalbone

Vårt omdöme och recension av Adidas Metalbone är mycket väldesignat racket, speciellt för den lite mer avancerade spelaren eller den som är på väg att ta nästa steg. Du får ett racket med en väl tilltagen sweetspot som gör att du kan få till en snedträff på ramen men ändå få kontroll och fart på bollen.

Kombinationen av den dynamiska och offensiva spelstilen som rekommenderas så är det väldigt anpassningsbart racket men som tyvärr kommer med ett dyrt pris. Men vi väljer ändå att ge det högsta betyg för det finns inget negativt enligt oss förutom priset. 

Mikaels omdöme efter att ha testat Adidas Metalbone 3.1:

Uppföljaren i den extremt populära Metalbone serien är här och den har en ny uppdaterad design. När jag testade Adidas Metalbone 3.1 så upplevde jag det som ett väldigt offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina starkaste egenskaper i overhead spelet och gillar att avgöra poängen. Den topptunga balansen och den styva träffytan gör det till ett grymt val för den offensiva spelartypen! 

Rackets omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Adidas Metalbone 3.1 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas Metalbone 3.1 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas Metalbone 3.1 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten