Adidas RX20 Light → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Adidas RX20 Light

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Adidas RX20 Light är att det är ett grymt racket för den som letar efter ett mer lättspelat padelracket. Racket har en stor sweetspot och en mjuk yta som ger det mer kontroll i slagen. Nackdelen med det är att spelaren som slår lite hårdare slag kanske kommer bli besviken då den mjuka ytan inte så mycket kraft i slaget.

Läs mer för att få allt du behöver veta om racket innan du köper och använd gärna vår rabattkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp.

4.5 av 5 | Vårt omdöme:
4.5/5
Adidas RX20 Light
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Adidas RX20 omdöme

Adidas RX20 Light egenskaper

Här presenterar Adidas ett otroligt balanserat och lättviktigt racket som är framtaget både för damspelare såväl som herrar som söker efter ett lättare alternativ. Förbättra din teknik med hjälp av den här modellen som ger en fin kombination av fart och kontroll, så att du kan spela bekvämt över hela banan och ge allt i alla lägen och spelsituationer.

Tack vare att det bara väger runt 350 gram och har en centrerad tyngdpunkt är det ett väldigt lätthanterligt racket som enkelt följer med i snabba förflyttningar. Oavsett om du försvarar dig från längre bak i banan eller anfaller framme vid nät kommer du att känna dig bekväm och trygg med detta racket i händerna. 

Du kommer att vänja dig vid att spela med det här racket på nolltid, och det kommer att hjälpa dig att höja klassen på ditt spel och besegra dina motståndare genom att lämpa sig för alla slag och spelförhållanden. 

Vi gillar designen som är till den största delen svart med en väl tilltagen, centralt placerad logo i grått tillsammans med snygga detaljer i rött och gult. Ett modernt och fräscht intryck som kommer att hamna i blickfånget både på och utanför banan.

Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Adidas
 • Form: Droppformat/Hybrid oversize
 • Balans: Medel - 265 mm
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Nybörjare/Medel
 • Vikt: 350 g (+/-10)

Material

Ramen till Adidas RX20 Light är tillverkad av en flexibel glasfiberkonstruktion med en förstärkt yttre struktur som är gjord för att förbättra rackets hållbarhet, kallad Structural Reinforcement. I tillägg har man använts sig av den nya tekniken Structural Power, vilket är en glasfiberförstärkning som man har integrerat i rackets kärna, och som skapar en extra stark förbindelse mellan ramen och rackets träffyta.

EVA Soft Performance är en mjuk kärna som garanterar bästa möjliga kontroll samt minskar vibrationer och därmed skaderisken.

Smart Holes-systemet ger en optimal distribution av hålen i olika storlekar för att ge maximal hållbarhet till ditt racket, samtidigt som det ökar kraften i slagen utan att du behöver ta i särskilt mycket.

Balansen

Enligt uppgifter från Adidas har man mätt upp balansen till 265 mm, vilket innebär en centrerad tyngdpunkt. En medelbalans ger dig kontrollen du behöver i varje läge och funkar lika bra i overhead spelet som för volleys eller spel längre bak från baslinjen.

Racketformen

När det kommer till att välja padelracket finns det tre former att välja mellan:

 • Diamant, som rekommenderas för duktiga spelare med en offensiv spelstil då de ställer lite högre krav på tekniken.
 • Runda, som generellt rekommenderas för nybörjare och spelare som fokuserar på kontroll snarare än overhead spel och smashar.
 • Droppformade, kallas även hybrider just eftersom de är en blandning av de bägge två tidigare. Dessa är väldigt omtyckta hos spelare som fortfarande håller på att definiera sin spelstil eller helt enkelt vill ha ett racket som funkar bra i alla lägen.

 

Adidas RX20 Light är ett droppformat racket som ger ett balanserat resultat oavsett om du anfaller, försvarar dig eller kontrar. Ett mycket intressant alternativ för dig som vill ta ditt spel till högre höjder.

Hårt eller mjukt?

Till Adidas RX20 Light har man valt en mjukare kärna av EVA Soft Performance, med avsikten att ge bästa möjliga kontroll, komfort och känsla i bollträffen. Denna typ av kärna ger också en påtaglig vibrationsdämpning, för att hjälpa till att förebygga skador, vilket är extra viktigt när man håller på att trappa upp intensiteten i sitt spelande. 

Soft EVA är ett flexibelt skum som anpassar sig efter varje slag samtidigt som det sätter bra fart på bollen även fast du själv inte slår speciellt hårt ännu. Även träffytan är gjord av flexibelt glasfiber så att du verkligen kan ta vara på motståndarens styrka för att bollträffen ska bli mer explosiv.

Vilken spelarnivå passar Adidas RX20 Light för?

Det här ett mycket passande racket för den som fortfarande har ett spel under uppbyggnad och behöver nöta in olika typer av slag. Det hjälper dig att utvecklas i buren genom att vara enkelt att träffa rätt med tack vare den väl tilltagna sweetspoten, och den låga vikten gör att det lätt hänger med i alla förflyttningar medan du lär dig läsa spelet och bollbanorna på ett mer effektivt sätt.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det här är ett allround racket, för den som inte specialiserar sig på någon spelstil utan vill ha ett racket som passar i alla faser av spelet. När man inte spelat så länge är det här absolut rätt typ av racket att satsa på, för att kunna få in en bra teknik i alla typer av slag utan att känna att man missar något i vissa lägen.

Adidas RX20 Light
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Kort information om varumärket

Adidas har under de senaste åren satsat riktigt ordentligt på padel, och lyckas alltid överraska oss med varje säsongs nya kollektion – och så även för 2021. 

I den nya samlingen av racketar hittar du en kombination av den senaste teknologin, de senaste designerna och de bästa materialen för att se till att du alltid kommer att hitta en modell som passar din spelstil och spelnivå. Adidas har flera av toppnamnen på WPT som trogna användare, däribland Ale Galán, Seba Nerone, Marta Ortega och Alex Ruiz för att nämna några.

Adidas är ett tyskt företag som sedan det grundades 1949 snabbt har utvecklats till att bli världsledande inom alla områden de har valt att tillverka sportutrustning för. Här hittar du allt du behöver oavsett vilken sport som är din favorit, och trots att de till en början specialiserade sig på skor finns det nu även racket, kläder och komplement till de flesta idrotter för såväl proffs som amatörer.

Racketmodeller från AdidasFormBalansSpeltypSpelnivåVikt (+/- 10g)
Adidas Metalbone HRD 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone 3.1DiamantHögOffensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Metalbone GreenpadelDiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Lite 3.1DiamantHögAllroundMotionär-Avancerad360-275 g
Adidas Metalbone Woman Lite 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad345-360 g
Adidas Metalbone Youth 3.1DiamantHögOffensivJunior330-345 g
Adidas Adipower 3.1DiamantHögOffensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower CTRL 3.1RundMedelDefensivAvancerad360-375 g
Adidas Adipower Light 3.1RundMedelDefensivAvancerad345-360 g
Adidas Adipower GreenpadelRundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Woman Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär345-360 g
Adidas Adipower CTRL Lite 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas Adipower Junior 3.1RundMedelDefensivJunior310-330 g
Adidas Essnova Carbon 3.1DiamantHögOffensivMotionär-Avancerad360-375 g
Adidas Essnova Carbon CTRL 3.1RundMedelDefensivMotionär360-375 g
Adidas RX20 LightDroppeMedelAllroundNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX30 RundMedelDefensivNybörjare-Motionär360-375 g
Adidas RX100RundLågDefensivNybörjare-Motionär360-275 g
Adidas RX200 LightRundMedelDefensivNybörjare-Motionär345-360 g
Adidas RX20 omdöme och recension

Fördelar med Adidas RX20 Light

Adidas RX20 light är ett fantastiskt prisvärt racket du snabbt kommer att fastna för, det är väldigt välkompenserat på alla områden – kraft, kontroll och komfort. Mycket behändigt när man spelar sina första matcher och fortfarande behöver mer kontroll än kraft, eftersom den mjuka kärnan och träffytan absorberar motståndarens kraft för att sedan sätta fart på dina egna slag. 

Det är extremt lätthanterligt tack vare den lite större storleken som även ger en större sweetspot, vilket alltid är ett plus när man filar på tekniken och ibland träffar längre ut mot ramen än vad man tänkt.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Ett mycket bra racket för den som behöver mer kontroll än kraft
 • Extremt lätthanterligt racket
 • Stor sweetspot
 • För den som slår hårt så är detta racket inte ett optimalt racket

Nackdelar

Det är inte ett racket för dig som vill specialisera din spelstil, det finns bättre varianter för den aggressiva och dynamiske spelaren och bättre för den som satsar framförallt på kontroll – detta är framtaget just för att få en bra allround känsla. Om du själv slår hårt kommer du att känna att en hel del av kraften går förlorad genom den mjuka och flexibla träffytan. Det hade varit trevligt med något slags toppskikt på träffytan för mer effekt på bollarna.

Adidas RX20 Light omdömen och recensioner

4.5/5

Vi har satt ett eget betyg för Adidas RX20 Light då vi har haft svårt att hitta omdömen online just nu. 

 • 4.5 av 5 av oss på Elitepadel.se

Sammanfattning av vårt omdöme och recension av Adidas RX20 Light

Vårt samlade omdöme och recension av Adidas RX20 Light är ett bra och lättspelat racket för nybörjaren upp till medelnivå. Du får ett racket med en stor sweetspot som gör det möjligt till att få en ren träff på bollen även vid en snedträff. 

Kombinationen av ett prisvärt och ett välkompenserat racket på alla områden – kraft, kontroll och komfort som gör så att du fort kommer att fastna för just detta racket. Därför väljer vi att sätta det betyget vi har gjort. Det som vi dock anser saknas är kraften för spelaren med lite extra kraft i slagen. Men för spelaren som är nybörjare eller kanske vill ha mer kontroll och komfort i slagen är detta racketen perfekt.

Adidas RX20 light padelracket
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Adidas RX20 Light rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Adidas RX20 Light rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Adidas RX20 Light

9.5

Omdöme

9.5/10
Total
0
Shares