Presentation av 

Agustin Tapia

Kort presentation av Agustin Tapia

Argentinska Agustín Tapia gjorde sig snabbt ett namn inom sporten padel. År 2018, då han enbart var 18 år gammal, spelade han första gången i World Padel Tour och han nådde ända fram till kvartsfinal. Redan här blev han uppmärksammad i padelvärlden och efter det har han fortsatt briljera, i samarbete med olika spelpartners.

Agustin Tapia profilbild
NamnAgustín Tapia
Födelsedatum1999-07-24
FödelseplatsCatamarca, Argentina
Längd1,79
HuvudsponsorNOX

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

Även om det redan har nämnts, så är det ändå värt att återupptas. Hans enorma prestationer under sitt första spel i WPT som gjorde att han tog sig fram till kvartsfinalen. Många mindes hans namn efter denna turnering.

Året efter, 2019, kom hans första titel under Madrid Master, tillsammans med Fernando Belasteguín. Tillsammans nådde de även Master Final, samma år. De spelade tillsammans även följande år och där fick de två titlar: Las Rozas Open och Málaga Open.

Agustín Tapia kallas ofta för El Cosmonauta

Smeknamnet El Cosmonauta har koppling till hur han ser ut att stanna i luften för att avsluta poäng nära nätet. Ibland kan det även synas “Mozart av Catamarca”. Catamarca är hans hemort och detta smeknamn finns för att han är en känd profil i sin hemort.

Agustin Tapia racket
Agustin Tapia spelar med racket NOX AT10 Genius 18K

Agustin Tapia racket

NOX AT10 Genius 18K 2023 är det nya racket som Agustín Tapia har valt att använda. Droppformat racket i kolfiber med fokus på kontroll i spelet. En modell som lämpar sig bra till spelare på en mer avancerad nivå, som känner att de får nytta av en bred sweetspot, medelbalans och även om modellen är starkast vid defensivt spel, så kan den även ge flera styrkor vid offensivt spel.

RacketmodellNOX AT10 Genius 18K
VarumärkeNOX
FormDropp
BalansMedel
Vikt360 – 375 g

Agustin Tapia lön

Lönen varierar beroende på vad som dras in via sociala medier, nettovärdet. Det vill säga hur många som gillar, delar eller kommenterar. Villkoren beror på vilken kanal det gäller och om sponsorn har specifika önskemål.

Listan för prispengar under WPT 2021 hamnade han på 6e plats med 95.420 USD.

Agustin Tapia net worth (nettovärde)

Agustín Tapias nettovärde beräknas ligga runt 250.000 USD

Instagram

Man kan inte annat än förundras över stora framgångar inom padel, som Agustín Tapia. Följ hans utveckling på hans instagram: https://www.instagram.com/agustin.tapia2

Youtube

Om du är duktig på spanska eller portugisiska, så kan du finna en hel del intervjuer med Agustín Tapia. Här följer istället en länk med highlights från World Padel Tour:

https://youtu.be/CNc8idmiBZY

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.