Vi har testat och recenserat

Babolat padelracket & padelskor

Är du intresserad av padelracket, padelskor och andra produkter från Babolat? 

I den här artikeln presenterar vi alla produkter från det franska varumärket Babolat. Du hittar även alla våra test, recensioner och omdömen för varje racket. Vi har testat Babolats alla tre serier (Vertuo, Veron och Viper) och rekommenderar att du tittar på testerna här nedanför eller på vår Youtube-kanal.

Vamos!

Innehållet på denna sidan

Jämförelse av Babolats padelracket

Jämförelse av Babolat racketsFormBalans
Babolat Viper TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper AirHybridNeutral
Babolat Viper CounterRundTopptung
Babolat Veron TechnicalDiamantTopptung
Babolat Veron AirHybridNeutral
Babolat Veron CounterRundTopptung
Babolat DefianceRundNeutral
Babolat ViperDiamantTopptung
Babolat Revenge CarbonHybrid/DroppformatNeutral
Babolat Revenge WDroppNeutral
Babolat ContactRundNeutral
Babolat Vertuo CounterRundNeutral
Babolat Vertuo AirHybridNeutral
Babolat Vertuo TechnicalDiamantTopptung
Babolat Viper Air 2022

Babolat Viper Air

Spelaren som ofta vinner tack vare sin smidighet och kvickhet i fötterna behöver ett racket som hänger med i svängarna. Viper Air är det racket som trots hög explosivitet ger spelaren maximal kontroll för att kunna spela ett offensivt spel. De trippla lagren av X-EVA Technology gör rackets kärna optimal för såväl hårda som mjuka slag.

Träffytan består av 100% karbon som ger spelaren möjlighet att kontrollera bollens bana. Ytan är räfflad med ett material av 3D Spin+ som gör det enklare att sätta spinn på bollen. Halsen på racket är utrustat med ett vibrationsdämpande system för ökad komfort.

 • Rackets form: Hybrid
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Speltyp: Kontroll och explosivitet
Babolat Viper Technical 2022

Babolat Viper Technical

För spelaren som har en mer aggressiv spelstil med stor kraft och där smasharna är den perfekta manövern för att vinna över motståndaren passar Babolat Viper Technical perfekt. Detta racket ser till att slagen får ytterligare kraft och skickar iväg explosiva bollar. Viper Technicals har tre olika lager i sin kärna, två yttre skikt som ger fart i slagen och ett mjukare som gör även de lösa slagen bekväma och ökar på felmarginalen. Ytan på det diamantformade racket består av 12K Carbon vilket ger en stor kontroll för spelaren att sätta spinn på den explosiva bollen, något som även de anpassade hålen i rackets yta bidrar till.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Avancerad
 • Speltyp: Aggressiv offensiv
Babolat Viper Counter 2022

Babolat Viper Counter

Viper Counter lämpar sig till spelaren som befinner sig på en medelnivå och som önskar en god balans i sitt spel. Detta racket gör det möjligt att spela på farten från motståndarens kraft och själv ge balanserade bollar med bra attackslag tack vare den topptunga balansen. Kärnans inre lager är ett mjukt skikt som gör även de lösa slagen komfortabla och de två yttre skikten av kärnans uppbyggnad ökar farten till de hårda slagen.

Rackets träffyta består av 3K Carbon för extra kontroll på slagen och en räfflad yta som ger ökat grepp för bättre spinn.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Speltyp: Kontringsspel
Babolat Veron Technical

Babolat Veron Technical

För spelaren som använder sin kraft för att vinna över motståndarna och vars främsta vapen är overhead-slag och kraftiga smashar så är Veron Technical det racket som behövs. Träffytan består av en kombination av karbon och glasfiber för att få det bästa av två världar. Tack vare karbon kan farten på bollen bli explosiv medan glasfiber erbjuder en lättillgänglig fart. Detta gör Veron Technical till ett flexibelt rack som kan användas både för mjukt och dynamiskt spel.

För att dämpa de vibrationer som uppstår vid ett slag finns Vibrasorb System i racket hals vilket gör slagen mer ergonomiska och minskar risken för skador.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel och Avancerad
 • Speltyp: Kraft
Babolat Veron Air

Babolat Veron Air

Den spelare som är snabb under fötterna och förflyttar sig över banan med lätthet behöver ett racket som tillåter snabbt spel. Veron Air är ett sådant rack som med sin lätta vikt och slimmade design erbjuder snabba bollar och explosivt spel. Blandningen av material i träffytan gör att Veron Air både kan användas för att tillföra fart men även kan användas för mjukare spel. Träffytan består av en särskild kombination av karbon och glasfiber som tillsammans ger möjlighet till den flexibla spelstilen. Ytan är försedd med ett räfflat mönster som ger ett stabilt grepp på bollen för att enklare sätta den i spinn.

 • Rackets form: Hybrid
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Speltyp: Snabbhet
Babolat Veron Counter

Babolat Veron Counter

Veron Counter har en topptung balans vilket ger extra kraft till slagen. Oavsett om spelaren står framme på nät eller är placerad bak i banan så fungerar Veron Counter utmärkt för att stå emot motståndarnas slag. Detta rack utnyttjar farten från motståndarens bollar vilket gör det till ett stabilt rack med flexibilitet. Karbon och glasfiber är två material som har sammanförts i rackets träffyta för att erbjuda ett unikt spel med både dynamik och mjukhet. Träffytan är försedd med 3D Spin som ger en större kontroll på bollen med ett ökat grepp och möjlighet för att sätta bollen i spinn.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel och Avancerad
 • Speltyp: Kontroll
Babolat Vertuo Technical

Babolat Vertuo Technical

Babolat Vertuo Technical är ett diamant format racket med låg vikt och en mjuk träffyta. Racket är ett väldigt lättspelat racket med en rätt så bred målgrupp som kommer till ett relativt lågt pris. Den lätta vikten kombinerat med en stor sweetspot gör racket väldigt bra val för nybörjaren men funkar även utmärkt för utövare som spelar på en medelnivå.

Eftersom Babolat Veruo Technical är ett diamant format racket så är det inriktat för ett mer offensivt spel. Racket har även en mjuk träffyta som gör att du får lite extra fart i bollarna.

 • Rackets form: Diamant
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Speltyp: Offensiv
Babolat Vertuo Air omdöme, test och recension

Babolat Vertuo Air

Babolat Vertuo Air är leverantörens hybridformade racket i den lite billigare serien Vertuo. Du får en lite större och framförallt mjukare träffyta jämfört med t.ex. Viper-serien. Samtidigt behåller du flera av de viktiga egenskaperna som bra struktur på rackets yta och extra långt grepp..

 • Rackets form: Hybrid/Droppformat
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare-Medel
 • Speltyp: Kontroll
Babolat Vertuo Counter

Babolat Vertuo Counter

Babolat Vertuo Counter är ett lättviktigt racket där kontroll ligger i fokus. Den stora sweetspoten kombinerat med den runda formen på racket så kommer du få mer kontroll i spelet. Detta racket är perfekt för motionärer och nya spelare som vill fortsätta fokusera på att förbättra sin teknik samtidigt som den mjuka träffytan hjälper till att få fart på bollen.

Racket har endast en vikt på 350 g som hjälper till vid snabba vändningar och förflyttningar men som tyvärr offrar power när det gäller smashar och hårdare slag. Babolat Veruo Counter är inte ett bra val för den mer erfarna spelaren så vill du ta dig till nästa val så finns det bättre alternativ.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Speltyp: Kontroll
Babolat Revenge Carbon

Babolat Revenge Carbon

Spelaren som varierar mellan att ha en offensiv och en defensiv spelstil behöver även ett racket som är mångsidigt. Revenge Carbon är ett droppformat rack där 100% karbon utgör både ram och träffyta för att ge spelaren både kontroll och explosivitet i sina slag. Kärnan består av svart EVA-skum som tillför en ökad känsla i varje slag, vilket i sig även ökar känslan av kontroll på bollen. Det räfflade överdraget möjliggör spinn och explosivitet i bollträffen. I träffytan finns även anpassade borrhål för att framhäva rackets bästa egenskaper ytterligare. Racket har en neutral balans och lämpar sig till spelare på en medelnivå.

 • Rackets form: Dropp
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel
 • Speltyp: Blandad offensiv och defensiv
Babolat Defiance

Babolat Defiance

Med en sweetspot mitt i det runda racket är Defiance det perfekta racket för nybörjaren. I och med att sweetspot har den placeringen som den har ökar chanserna till bra träffar på bollen och därmed en större kontroll på bollbanan. Kärnan har det mjuka och tacksamma materialet vitt EVA-skum och en mjuk träffyta av glasfiber för att göra racket så snällt som möjligt. Även den neutrala balansens placering intill handtaget underlättar hanteringen av racket under spelets gång. Defiance är flexibelt och tillåter både kontrollerat spel och mer defensiva slag med snabba rörelser.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare och Medel
 • Speltyp: Kontroll
Babolat Revenge W

Babolat Revenge Woman

Ett rack som är särskilt designad och framtagen för att passa kvinnliga spelare på nybörjarnivå eller medelnivå. Racket droppform kombinerar dynamik och kontroll på ett unikt sätt vilket förstärks av de borrade hålen som tar fram rackets bästa egenskaper. Det mjuka materialet glasfiber utgör träffytan som även har en bred sweetspot för en säkrare träffbild. På så sätt kan spelaren med enkla medel få upp bollen i hastighet och spinn. Kärnan består av vitt skum som gör träffarna mjuka och behagliga, något som även minimerar skaderisken för armbågar och axlar.

 • Rackets form: Dropp
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare och medel
 • Speltyp: Fart och kontroll
Babolat Contact

Babolat Contact

Med ett huvud som är något större än standardstorlek bildas en större sweetspot som minimerar felträffarna, något som är perfekt för den som är nybörjare och behöver ett träffsäkert rack. Contact har en låg vikt för att vara enkelt att hantera och en neutral balans. Detta rack är även utrustat med andra detaljer som lämpar sig för nybörjaren, till exempel handledssnöre och ett stötskydd för att förhindra att racket tar skada vid stötar i golv eller vägg.

Contact har en kärna av glasfiber vilket ger bollen en hög hastighet med låg kraft och en mjuk träff.

 • Rackets form: Rund
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare
 • Speltyp: Fart

HISTORIAN BAKOM BOLAGET

Mer om Babolat

Babolat är företaget som tidigt nischade sig för racketsport och erbjuder nu ett brett sortiment för flera olika racketsporter. På Babolat hittar man allt som man kan tänkas behöva och förutom racket kan man även hitta kläder, skor och andra tillbehör till sitt spel. De tillverkar egna produkter som har blivit mycket uppskattade och som används flitigt av flera elitspelare. Företaget har sina rötter i Frankrike men har en svensk filial.

Babolat är en av de ledande leverantörerna i världen när det gäller padelprodukter. De tar också flera tunga platser i vår stora guide för bästa padelracken

Läs även vår huvudartikel om du vill lära dig mer om padelracket.

Babolat-logotyp

Babolat drivs i Sverige av:
Racketdoktorn AB
Ryssvägen 2
131 36 Nacka
E-post: kundservice@racketdoktorn.se
Organisationsnummer: 556948-6144

Historian bakom bolaget

Redan år 1875 grundades företaget Babolat, ett företag som har fortsatt att förvalta grundaren och eldsjälen Pierre Babolats intresse för racketsport. Babolat är världens äldsta företag inom sin bransch och erbjuder högkvalitativa produkter inom tennis, badminton och padel. Produkterna används av både nybörjare och erfarna spelare, av motionären och rankade elitspelare världen över. 

Från början var Pierres idé att tillverka strängar till racket, en affärsidé som höll i sig ända fram till 1994. Det var först då som företaget började tillverka även andra delar till racket och därefter har de expanderat ytterligare.

Babolat har hela tiden varit mån om att hålla sig uppdaterad på det allra senaste för att förbättra sina produkter och hålla en hög standard och kvalitet på så väl rack som andra tillbehör.

Bolaget grundades i staden Lyon, Frankrike, men finns numera spritt över hela världen. Babolat finns representerat hos fler än 20.000 idrottsklubbar och säljs i lika många butiker, fördelat på cirka 100 länder världen över.