Bästa padelracket dam 2022 (Bäst i test)

Bästa padelracket dam

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

I den här artikeln har vi listat bästa padelracket för damer. Generellt sett så vill du som damspelare i padel använda ett lättare padelracket – givetvis gäller inte det för mer vältränade och starka kvinnor. 

I artikeln lyfter vi fram sex bra padelracket för damer genom att välja ut de racketar som har ett högt betyg hos vår partner, Tengo.se, från tidigare kunder. 

Tänk på att ett runt padelracket med en stor sweetspot ger dig mer kontroll samtidigt som att ett dropp- eller diamantformat racket generellt sett är mer svårspelade. Missa inte att vi erbjuder en exklusiv rabattkod till Tengo.se där du kan köpa ditt nya padelracket med 10% rabatt. Se även vår samlingssida för rabattkoder för padel och padelracketar.

Sammanfattning av bästa padelracket dam:

1. RS Z-Series womens Edition by Margaux

RS X-series womens edition by Margaux padelracket
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Det här är ett dam racket som passar de flesta, allt från motionären till den mer proffsiga spelaren. Det hjälper spelaren att få extra fart på bollen eftersom det har en ganska hög balans och för att få bollen dit du önskar kräver det inte speciellt mycket styrka och vikten känns bekväm för handen.

Det är designat av Margaux Dietz som både är en programledare och känd influencer. Racketen ger dig ett bra grepp om bollen samt ett extra spinn på grund av sin sandpappersyta. 

Om man ska titta på det negativa, så kan man säga att det är ett ganska dyrt rack för nybörjaren. Vet man inte om man tycker det är så roligt med padel eller om man kommer att spela så mycket så kan det kännas som mycket pengar att lägga på ett rack.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

2. RS Z-series Edition Snake

RS X-Series Women’s Edition Snake Skin
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Det här är ett racket som är framtagen för kvinnor som vill vinna. Här har du en hög balans och en kraft som hjälper dig att smasha ut din motståndare. Robin Söderling, som är en tidigare topp fem tennisspelare, har varit med och tagit fram den här racketen. 

Det är lätt att spela med då det har en stor sweet spot som gör att du regelbundet träffar bollen som du vill. Den grova ytan på racketen gör att du kan täcka banan samtidigt som det mellanhårda skummet ger en härlig mix av kraft och kontroll. Du får en fin balans som ger dig snabbhet när du spelar men utan att det kostar dig i utmattning. Är man dock nybörjare med padel så är inte detta det ultimata valet.

Istället anser vi att det här är ett av de bästa padelracken för damer som har spelat ett tag eller åtminstone har spelat andra racketsporter tidigare.

3. Varlion LW Carbon Alu Woman

Varlion LW Carbon Alu Woman
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Här har vi ett rack som är tillverkat med en rund form som ger kontroll över din kraft när du spelar. Den är framtagen i en ny design som gör att vikten på rackets stötfångare har minskat från 22 gram till 11 gram , alltså hela 50 procent. Den är också designad med en hexagon-ram för att ge större motstånd.

Om man ska hitta någon nackdel med det här racket så är det att det är för den som har  spelat padel ett tag och kan sitt spel. Det är alltså inget för absoluta nybörjaren.

4. RS Cobra Women Silver Edition

RS Cobra Women Silver Edition
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Perfekt för nybörjaren som vill ha ett rack att utvecklas med. Det är ett lätt rack med en snygg design som gör det till ett populärt val för många. Sweet spoten är placerad i mitten av padelracket och rackets form är rund. För att få mer skruv och effekt i bollen är ytan av sandpapper. 

Det finns inte så många nackdelar mer än att när man börjar bli lite mer avancerad i sitt spel kan man ha behov för ett annat rack.

5. Adidas Adipower Woman Lite

Adidas Adipower Woman Lite 3.1
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Det här är ett lättare rack för den spelare som vill ha maximal hanterbarhet under spelets gång. Tycker man att komfort och kontroll är det viktigaste i spelet så är det här ett perfekt köp. Det är lätthanterat och väger endast 345-360 gram och har en rund form samt en medelhög balans.

Det här padelracket passar alla damer och alla nivåer. Det fungerar även fint för herrar så man kan investera i detta racket till hela familjen. 

Nackdelen är att det kan kännas för lätt för den avancerade spelaren som vill kunna generera mycket kraft i sina slag.

6. Adidas RX20 Light

Adidas RX20 light padelracket
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Om man precis har börjat sin padel karriär och vill ha ett bra rack att utvecklas med så kan det här passa perfekt. Det är väldigt lättspelat och ger fina träffar även när bollen inte hamnar mitt på utan kanske längre ut på sidorna. Det är också lätthanterat tack vare sin låga vikt och eftersom det är så lätt är det också skonsamt för armen.

På minussidan kan man säga att det kan vara lite väl lätt för vissa spelare, speciellt om man har spelat padel ett tag. Slår man hårda slag kan man bli ganska besviken eftersom det inte blir så mycket kraft i slagen på grund av den mjuka ytan. 

Vi lyfter fram Adidas RX20 Light som det bästa padelracket för nybörjare i premiumklassen. 

Bra att tänka på när du väljer ett damracket

För att kunna välja rätt rack som ska kännas bekvämt samt även hjälpa en med sitt spel, måste man ta reda på vilken sorts spelare man är. Ett bra sätt att ta reda på vilken sorts spelare man är och vad man önskar av sitt rack är att testspela olika rack innan man bestämmer sig.

Vikt 

Tyngden på racket är viktig att ta hänsyn till. Med ett tyngre rack får man mer kraft i slagen men det kan också känns klumpigare och vara svårare att hantera, speciellt för nybörjaren. Med ett lättare rack får man mer kontroll över sina slag och är man en spelare med inte så mycket kraft kan ett damracket passa perfekt.

Svårighetsgrad

Man ska anpassa sitt padelrack utifrån hur länge man har spelat padel och på vilken nivå man ligger. Är man nybörjare kan man investera i ett rack som är rundformat samt väger lite mindre. Är man en mer avancerad spelare vill man troligen ha ett lite tyngre padelrack med en annan huvudform som hjälper en att få iväg bollarna med kraft.

Design efter din smak

När man väljer sitt rack vill man självklart att designen ska vara tilltalande samtidigt som det självklart ska vara bra att spela med. När man tittar på racketens träffyta så finns det tre olika former. 

Ett padelrack för nybörjare bör vara designad med en rund form då de ofta har en bra balans på mitten som ger en bra kontroll. För den avancerade spelaren passar ett racket med diamantformad design bra. Det ger ofta en bra fart men sämre kontroll vilket sätter press på spelarens förmågor.

För motions spelaren samt tävlings spelaren kan det droppformade rackethuvudet passa bra då det är en kombination av de ovanstående.

Pris

En annan sak att ta hänsyn till när man väljer padelrack är priset. Det finns rack i alla prisklasser och här får ens budget sätta taket. Det dyraste är inte alltid det bästa för just dig. Många gånger är tävlings racketen och de mer avancerade racketen lite dyrare och det är inte alls säkert att du har behov för ett sådant. 

Ska man köpa ett rack för först gången så kan det vara bra att prata med någon i butiken. Ofta kan man få tips och råd där för att välja rätt och hitta något som passar ens prisklass.

Fler tester av padelracket

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Källor:

  • Bilder är lånade från Tengo.se och RS Sportswear Instagram
  • Information är hämtad från de olika leverantörernas hemsidor och Tengo.se

Bästa padelracket för damer

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares