Bästa padelracket för barn 2022 (Bäst i test)

I den här artikeln har vi listat bästa padelracket för barn. Generellt sett så vill du som barn i padel använda ett lättare padelracket – givetvis gäller inte det för äldre ungdomar. 

I artikeln lyfter vi fram 3 bra padelracket för barn genom att välja ut de racketar som har ett högt betyg hos vår partner, Tengo.se, från tidigare kunder. 

Tänk på att ett runt padelracket med en stor sweetspot ger dig mer kontroll samtidigt som att ett dropp- eller diamantformat racket generellt sett är mer svårspelade. Missa inte att vi erbjuder en exklusiv rabattkod till Tengo.se där du kan köpa ditt nya padelracket med 10% rabatt. Se även vår samlingssida för rabattkoder för padel och padelracketar.

Sammanfattning av bästa padelracket barn:

 Rackets namnFormSvårighetsgrad
1Babolat Viper JrRundEnkelt
2Head Alpha Junior SanyoDroppeEnkelt
3Adidas Metalbone YouthDiamantMedel

1. Babolat Viper Jr

Bästa budgetracket

Babolat Viper Jr

En utmärkande del för padelracket som är anpassat för barn är att de är lättare i sin vikt. Denna modell väger 300 gram, så det ska fungera bra för många barn att använda. Det är viktigt att det inte känns för tungt för barnet, då det finns risk för att spelet blir för svårt för dem och att de skadar handled och armbåge.

Det är en droppformad modell, som är i mindre storlek än de modeller för vuxna, och med stor sweetspot. Racketen är lätt för många barn att hantera och dess stora sweetspot gör det lättare för dem att få in en riktigt bra träff med bollen. 

Balansen är i medel, vilket kan göra att det lämpar sig till äldre barn eller barn som har längre vana av sporten. Färgkombination rött, gult och svart för att göra det lite tuffare för barnen.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

2. Head Alpha Junior Sanyo

Mest valuta för pengarna

Head Alpha Junior Sanyo
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
5/5

Ett padelracket med lättare vikt, ca 320 g, som rekommenderas till barn från 10-års ålder. Denna modell går i färger svart och vitt, vilket gör det mer neutralt vilket många äldre barn föredrar. 

Ett racket med lite fler egenskaper, som den mer erfarne kan ha glädje av. Med Power Foam i racketen blir slaget mjukare och minimerar risken för obalans i racketen när bollen får kontakt med träffytan.

Ett racket som är framtaget för äldre barn, som kan hantera en vikt på 320 gram utan att det blir för höga belastningar på deras handled och armbåge. Det kan även lämpa sig väl för de som går i tävlingsplaner. Detta droppformade racket har även fått extra skydd mot stötar, av ett kolskydd, som ger racketen en form av försäkring för bättre hållbarhet. 

3. Adidas Metalbone Youth

Bästa premiumracket

ADIDAS METALBONE YOUTH 3.1
5 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Denna modell är diamantformad och har fått ett större område för sin sweetspot och en balans som ligger högt upp. Dessa egenskaper och racketens material i glasfiber gör att racketen blir mer användbar för den mer rutinerade padelspelaren. Spelaren får mjukare känsla i sina slag, samtidigt som denne kan få ordentlig kraft i slaget.

Producenten har använt sig av Smart Holes Curve-tekniken för att racketen ska få mer stabilitet och motstånd, vilket kan vara en extra god hjälp för den spelare som ska hantera detta racket som väger 330-345 gram. På spelbanan kan racketens design ge en större respekt från sina motståndare. Ett racket i diamantform med färger i rött och grått.

Bra att tänka på när du väljer ett padelracket för barn

För att kunna välja rätt rack som ska kännas bekvämt samt även hjälpa en med sitt spel, måste man ta reda på vilken sorts spelare man är. Ett bra sätt att ta reda på vilken sorts spelare man är och vad man önskar av sitt rack är att testspela olika rack innan man bestämmer sig.

1. Du vill ha en stor sweetspot

Sweetspot är namnet på racketens område där det är mest optimalt för bollen att träffa, då det här ger mest kraft och balans. Det är individuellt hur stor den är och var på racketen den är placerad. 

De padelracket som är rundformade har oftast den största sweetspot, mest tack vare racketens stora runda form. Deras sweetspot brukar vara belägen lite längre ner på racketen, men ofta större område än de andra formerna. Ett bra val för nybörjare, men även många andra föredrar rundformade med sin stora sweetspot. De föredrar att ha större kontroll på spelet än att kunna få iväg bollen med hög fart.

Med större sweetspot är det större chans för dig att hålla spelet igång med bra kontroll över bollens riktningsbana. Ju bättre kontroll över spelet, desto större chans för ett roligare spel inom sporten.

2. Tyngdpunkten bör vara låg

Med en låg tyngdpunkt får du oftast bättre kontroll på racketen och det minimerar risken för vibrationer och hög belastning på handled och armbåge, på grund av att det är kort avstånd mellan spelarens hand på racketen och racketens tyngdpunkt. Med bättre kontroll i spelet och mindre påfrestning på muskler och leder, så blir det både lättare och roligare att satsa mer inom sporten.

Vilket många liknar med att ha sin hand långt upp på hammarens skaft när man slår en spik. Då har man bättre kontroll över hammaren, men kanske inte kommer få lika stor kraft i slaget som om man hade haft hand längre ut på hammarens skaft. Det senare är ungefär som när en padelracket har högre tyngdpunkt.

De som söker sig till racketar med högre tyngdpunkt söker mer hjälp för hög kraft i slaget. Att få större möjligheter till ordentlig kraft i slaget och få iväg en boll med så hög fart att det skapas svårigheter för motståndaren. Däremot kan det då räcka med en tyngdpunkt som ligger mer i mitten, än lägre.

3. Välj ett lättspelat racket

Alla vill nog ha ett racket som är lättspelat, men frågan är väl vad man egentligen menar med den termen. Det är en individuell känsla, beroende på ens erfarenheter inom sporten, hur mycket teknik man har tränat upp och hur stor kroppsstyrka man har.

Ju mer teknikträning man har lagt ner på sporten, desto mer komplicerade padelracket söker man sig till. Av den anledningen att man kan använda sig av fler tekniker med ett racket som har fler egenskaper. 

Det handlar om att du bör söka efter padelracket som är lättspelat för dig. Till exempel att det inte är för tungt för dig, för att du ska kunna manövrera det under spelet utan att det leder till hög smärta eller skador i handleder och armbåge. Utöver detta, så tänk på vilken erfarenhetsnivå du ligger på och välj inte ett racket som har en massa egenskaper som du inte vet hur du ska kunna utnyttja.

Vanliga frågor om padelracket för barn

Här har vi besvarat vanliga frågor som ofta ställs samt besvarat dessa.

Vilka åldrar använder padelracket för barn?

Det är vanligtvis barn mellan 7- och 12-års ålder som använder barnracket, men det beror på barnets styrka och hur mycket vana de har av sporten. Om ett padelracket riktar sig till en specifik ålder kommer det vara betonat.

Finns det olika typer av padelracket för barn? (runda, droppe, diamant m.m)

Det är samma alternativ som för vuxna: droppformade, runda och diamantformade. Det som skiljer är att vikt och storlek på racketen.

Fler tester av padelracket

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Källor:

  • Bilder är lånade från Racketspecialisten.se och Padel Nuestro
  • Information är hämtad från de olika leverantörernas hemsidor och Tengo.se