Bästa padelracket för Nybörjare i september 2022 (Topp 3)

Bästa padelracket för nybörjare

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

I den här artikeln har vi utsett det bästa padelracket för nybörjare. Vi skiljer oss mot mängden av hemsidor som listar racketar utefter enbart specifikationer från leverantörerna.

Därför ska du läsa vår guide för bästa padelracket för nybörjare:

  • Vi har själva testat och provspelat racketarna som nämns i artikeln 
  • Vi har koll på vad nybörjare bör använda
  • Vi ger dig konkreta förslag på padelracketar
  • Vi ger dig en steg-för-steg guide för hur du väljer racket
  • Vi ger dig rabattkoder som gör att du kan handla med minst 10% rabatt

En av de viktigaste delarna för nya padelspelare är att du väljer ett racket med bra egenskaper för nybörjare. De egenskaper som är viktiga för padelracket som ska användas av nybörjare är bland annat formen på racket, hur stor sweetspot (träffyta) racket har och hur lättspelat racket är rent allmänt.

Här nedanför listar vi de tre bästa padelracketarna för nybörjare i tre olika kategorier;

  • Bästa budget-valet
  • Mest valuta för pengarna
  • Bästa premiumracket

Vår första rekommendation är att titta på vår video (4:42 min) här nedanför där vi går igenom de bästa nybörjarracketarna i padel:

Bästa budget-valet

NOX X-one

1. NOX X-one

5 av 5 | Rackets omdöme från tidigare kunder hos Tengo.se
5/5

Nox X-one är ett padelracket som lämpar sig väl till de som nyligen har börjat att spela padel. Med denna racket får man en större träffyta, med dess större runda form och en större sweetspot. Med andra ord, så har man större chans att träffa bollen och utan att det påverkar bollens balans.

Andra fördelar för nybörjare är att det är ett racket som är relativt lätt i vikt och man får en mjukare känsla vid träff av bollen på racketen, då dess yta är i glasfiber. En nackdel kan vara att det blir lägre balans i racketen, eftersom man själv måste hjälpa sitt racket med mer kraft för att få rejäl fart på bollen.

Köp ditt padelracket med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Mest värde för pengarna

Head evo sanyo

2. Head Evo Sanyo

4,5 av 5 | Rackets omdöme från tidigare kunder hos Tengo.se
4.5/5

Även om detta padelracket är mer droppformat och har mindre yta för bollträff, så finns det en annan fördel. Dess ram är utrustad med en teknologi som gör att det skapas mindre vibrationer i bollen vid träff och därmed har man större chans att lyckas med att få iväg bollen i högre fart.

Med dess relativt låga vikt, 360-380 gram, och en medel balans blir denna racket en fördel när det gäller slagkraften. Man får mer hjälp av balansen och dess unika teknologi för att få mer kraft i bollen. Däremot är det inte lika lätt att manövrera som ett padelracket som har låg balans.

Bästa premiumracket

Adidas RX20 light

3. Adidas RX20 Light

5 av 5 | Rackets omdöme för nybörjare av Elitepadel.se
5/5

Ett padelracket som blir lätt för dig att hantera, tack vare sin runda form och stora sweetspot. Det blir avlastande för din arm, då du får mer hjälp av racketen. Det är flera fördelar för nybörjare eller de som är på väg uppåt i sin utveckling som padelspelare.

Balansen ligger på medel och tillsammans med de övriga detaljerna, så kan detta racket vara relativt lätt att hantera och man kan få iväg bollen med bra fart. Nackdel är att det kan behövas mer styrka från din arm, så en god idé är att inte vara för snabb med att uppgradera till denna typ av racket om du inte har någon erfarenhet av racketsport sedan tidigare.

Bra att tänka på när du väljer padelracket för nybörjare

Bästa padelracket för nybörjare-Elitepadel

1. Du vill ha en stor sweetspot

Sweetspot på en padelracket beror på flera faktorer: racketens vikt, balans och form. När man talar om ett padelracket som har stor eller liten sweetspot, så handlar det om det område där spelaren får som mest kraft och hjälp av racketen för att få iväg bollen med så stor kraft och balans i riktningen som möjligt. I regel får man som störst sweetspot på rundformade racketar.

Det kan även vara bra att känna till att racketens sweetspot inte behöver vara centrerat belägen på ett padelracket. Runda racketar har ofta låg balans och dess sweetspot är många gånger mer i centrum av racketen. Diamantformade racketar har mindre yta för att kunna träffa bollen och en liten sweetspot, som oftast sitter högre upp. 

Det är svårare att träffa bollen med en diamantformad racket, men när man gör det så har man större chans att få ordentlig kraft i bollen. Den sista varianten är den droppformade racketen, som brukar refereras till modellen som ligger mitt emellan de två andra. Sweetspot på denna brukar vara placerad lågt eller mer centrerat. Dock kan den modellen vara för svår att börja med. Bästa padelracket för nybörjare har generellt sätt en stor och centrerad sweetspot.

2. Svårighetsgrad

Den vanliga rekommendationen av padelracket för nybörjare är de rundformade. Däremot är det inte sagt att detta enbart används av nybörjare. Många som fortsätter med denna typ av racket är för att de känner sig tryggare gällande tekniken i spelet och att har större chans till mer precis bana för bollen, efter att den har träffat racketen. 

De racketar som är diamantformade anses ha den högsta svårighetsgraden, med hänsyn till att de har mindre träffyta, en liten sweetspot och oftast en hög balanspunkt. Å andra sidan, så är det större chans att få som högst fart på bollen med denna typ av racket. Men det bör tilläggas att det ofta krävs många timmars träning och styrka innan man kan utnyttja racketens fulla potential.

Det upplevs lättare att träna upp tekniken med ett rundformat racket och när man börjar känna sig mogen för ett racket med högre svårighetsgrad kan det vara bra att först testa ett droppformat, då dennes svårighetsgrad ligger mellan de två övriga. Ett droppformat racket är något svårare med hänsyn till att träffytan och sweetspot är mindre, men samtidigt kan man få mer kraft i bollen.

Man kan sammanfatta det som att ju större svårighetsgrad ett racket har, desto större chans är det få mer kraft och fart i bollen. Men det rekommenderas att man har många timmars god vana av spelet innan man satsar på ett diamantformat racket, som har den högsta svårighetsgraden.

3. Vikt

För nybörjare är det bättre att börja med en lättare vikt, upp till 355-360 gram. Även om man anser att man har väldigt starka armar och ens leder är tränade för hårt motstånd, så kan det ändå bli för hård press mot handled och armbåge. Testa gärna att spela med olika typer av racket innan du bestämmer dig för vad du ska satsa på när du köper ditt eget. 

Det kan även vara av stor betydelse var balansen är på racketen. Ett padelracket med lätt vikt och låg balans ger ofta mindre påfrestningar på handled och armbåge, så det kan vara hälsosamt att först ta hänsyn till dessa faktorer.

4. Ditt racket ska vara lättspelat

Vad du ska ta hänsyn till när man talar om att ditt racket ska vara lättspelat är dess form, balans och sweeetspot. Ju större träffyta du har på ditt racket, desto större chans är det att du träffar bollen, vilket är bra att tänka på tills du har utvecklats mer inom ditt padelspelande. Spelet blir ju både lättare och roligare ju oftare du träffar bollen. 

Med ett racket som har låg balans blir det mindre belastning på dina leder, då handen som håller i racketen är närmare placerad balanspunkten. När det är större mellanrum mellan handen och balanspunkten blir det mer påfrestande för lederna och detta är lättare att hantera när man är mer van vid spelet. 

Sweetspot, som är det område där racketen kan ge som mest hjälp för spelaren, är större på ett rundformat racket. På dessa racketar är den även placerad mer centralt på träffytan, vilket gör att det blir lättare att träffa bollen samt få iväg bollen med mer kraft och med bättre kontroll på dess riktning.

5. Välj ett padelracket med rund form

Anledningen till att det är bäst för en nybörjare att välja ett padelracket med rund form är främst för att det är större chans att träffa bollen, tack vare att träffytan är större. Dessutom är dess sweetspot större, vilket gör att man även får en större chans att få iväg bollen snabbt och med mer balans för önskad riktning. 

Balansen är lågt placerad, vilket ger dig större kontroll av ditt racket och därmed mindre risk för att det skapas obalans när bollen möter racketen. Dessutom blir det mindre risk för belastningsskador på handled och armbåge. 

Dessa kombinationer gör att rundformade racketar är lättare att manövrera och därmed blir det oftast lättare att lära sig spelet. Ju snabbare man lär sig spelet, desto roligare blir det och man blir mer motiverad till att fortsätta spela padel.

När du väl har valt vilket padelracket du vill köpa så rekommenderar vi att du använder en rabattkod för padel och padelracketar så du kan handla ditt racket billigare.

Bästa padelracket i olika kategorier

Vi har testat och recenserat padelracket i många olika kategorier för att kunna hjälpa dig till ett så bra racketval som möjligt. Här nedanför hittar du olika bäst i test för olika kategorier.

Bästa padelracket för nybörjare

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares