Bästa padelväskan [2022] – Bäst i test padelväskor

Padelväska och bästa padelväskor

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

När du ska investera i en ny padelväska så gället det att hitta den bästa modellen för dig, dina förutsättningar och även dina målsättningar. Vill du att väskan ska vara liten och smidig eller kan den vara större så den rymmer fler racketar och ombyten?

I den här artikeln går vi igenom det du behöver tänka på för att hitta den bästa padelväskan för just dig. Vi har även valt ut tre mycket bra padelväskor i prisklasserna Budget, Mellan & Premium här nedanför.

Låt oss komma igång direkt!

Prisklass Budget

Wilson Team Padel Bag

Wilson Team Padel Bag

Omdöme från tidigare kunder
4/5

Prisklass Mellan

RS classic padel bag

RS Classic Padel Bag

Omdöme från tidigare kunder
5/5

Prisklass Premium

Stiga x Hildebrand One Padel Bag black

Stiga x Hildebrand One Padel Bag Black

Omdöme från tidigare kunder
5/5

Billiga padelväskor

Det finns gott om billiga padelväskor, som är ett bra val om man inte spelar särskilt ofta. Dessa väskor har ofta bara plats med ett racket, och om du inte använder fler än ett har du heller inte behov för flera fack. 

Det kan vara värt att jämställa kvaliteten på din väska med kvaliteten på ditt racket, eftersom de lite dyrare väskorna brukar ha thermofodrade fack vilket skyddar racket från temperaturförändringar. Värme, kyla eller snabba temperaturskillnader förkortar livslängden på ditt racket, och därför bör en bra padelväska ses som en investering i din utrustning.

Praktiska saker att tänka på är ett separat skofack, det ger en fräschare känsla att inte behöva ha skorna tillsammans med kläderna, och då behöver du inte ha dem i en separat plastpåse. Fodrade remmar gör en väska betydligt bekvämare att bära omkring, och det kan vara bra om den kan bäras både på axeln och som ryggsäck. Den ska ha plats för allt du behöver och ska sist men inte minst – vara snygg såklart!

Köp dn padelväska med 10% rabatt!
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Snyggaste padelväskan

NOX Luxury Lamperti Padel Bag

NOX Luxury Lamperti Padel Bag

5 av 5 | Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Padellegenden Miguel Lamperti har hjälpt till att designa några av historiens mest sålda racketar har naturligtvis en favoritväska också. Nox har inte sparat på krutet för att tillverka en riktigt grym väska för att bära signaturen av sitt främsta affischnamn. 

I väskans största fack har du gott om plats för tre racketar, kläder och ett separat utrymme för skor. På sidan finns ett annat stort, thermoisolerat fack med plats för ytterligare två racketar. Självklart finns det flera mindre fack så att dina personliga tillhörigheter alltid är lättåtkomliga. 

Designen är snygg och elegant med Nox motto “Makes You Improve” väl synligt. Den kan  bäras över axeln, i handen eller som en ryggsäck med sina dubbla, vadderade axelremmar och har måtten 65,5x30x35 cm.

Padelväskor i skinn och läder

Bra att tänka på vid val av en padelväska i skinn och läder

Det finns flera modeller av padelväskor som är tillverkade av antingen skinn eller läder. Fördelen med denna typ av väskor är att de är riktigt snygga, de ser verkligen lyxiga ut. De är också hållbara och slitstarka. 

Däremot får man vara beredd att öppna upp plånboken, för de är betydligt dyrare än de klassiska varianterna av polyester.

Padelväskor i olika färger

Padelväskor i olika färger

Svarta padelväskor

En svart padelväska är en klassiker som aldrig kommer att gå ur tiden, det kan liksom inte bli fel. Det finns en mängd olika modeller att välja mellan, eftersom alla märken brukar vilja ha en svart variant av varje storlek. 

De är dessutom lätta att hålla rena, väldigt få fläckar kommer att synas på en svart väska, vilket gör att den kommer att hålla sig ny och fräsch väldigt länge. 

Var bara försiktig med att inte råka lämna din svarta padelväska i solen, den kan bli väldigt varm vilket dina racketar inte kommer att uppskatta.

Rosa padelväskor

Rosa har blivit en av de absolut trendigaste färgerna de senaste åren, och den har såklart blivit favoriten även för många padelspelare. 

En rosa padelväska signalerar att du gillar att ha det senaste och att du vill att man ska lägga märke till dig när du kliver in på banan. 

Nackdelen med dessa läckra och färgstarka väskor är att du måste vara noga med att hålla dem rena – fläckar och märken syns väldigt lätt, och därför kanske det inte dröjer så länge innan den börjar se sliten ut.

Padelväska liten

Det finns gott om små och behändiga padelväskor för dig som inte har behov av att släpa runt på fler än ett racket. En mindre väska kommer naturligtvis inte att rymma lika mycket som en större, men den blir i gengäld lättare att bära. Om du redan har en favoritväska för dina vardagliga ting är en liten och smidig padelväska där du får plats med det allra nödvändigaste ett bra val. Ryggsäcksmodellerna är ett prisvärt alternativ eftersom de kan användas till annat än bara racketsporter, och är extra praktiska när du ska ut och resa.

Varumärken som säljer padelväskor

Adidas padelväska

En internationell jätte som Adidas har precis som väntat ett bra sortiment av väskor för dig som vill organisera din padelutrustning. Här hittar du många olika designer och modeller, såväl stora som små. Deras färgval är till största del ganska klassiskt och tidlöst, och de är först på marknaden med en miljövänlig väska.

Babolat padelväska

Det franska märket Babolat har ett brett sortiment av väskor, som precis som deras racketar sticker ut tack vare sin moderna design. De har många spännande alternativ till de klassiska väskorna, såsom tuffa ryggsäckar och duffelbags. Även färgvalen är mycket snygga och fräscha, helt i linje med deras övriga produkter. En väska från Babolat kommer alltid att leverera högsta kvalitet och stil.

Bullpadel padelväska

Spanska Bullpadel, för många den ultimata padelspecialisten, erbjuder oss väskor som är designade för att vara både snygga och praktiska. Du har alltifrån extremt rymliga modeller där du får plats med alla racketar du behöver, till små och smidiga varianter för dig som bara vill ha med dig det absolut nödvändigaste. Vilken nivå du än befinner dig på, och vilken variant du än föredrar kommer du alltid att kunna ha med dig all din utrustning på ett lätthanterligt och organiserat sätt.

Drop shot padelväska

Drop Shot är ett relativt nytt varumärke som på kort tid har blivit en av marknadens ledande aktörer. Det de saknar när det kommer till erfarenhet och rutin väger de upp genom sin hårda satsning på nytänkande, teknologi och design i alla sina produkter. Toppspelaren Juan Martin Diaz har valt dem tack vare detta, vilket är ett bra bevis på att deras produkter passar även dig som bara vill ha det bästa. Många av deras väskor och ryggsäckar är svarta med starka accentfärger, och det finns flera lätthanterliga bandolera modeller med mjukare färgval.

Head padelväska

Om du vill vara säker på att din padelutrustning är skyddad och välorganiserad i alla lägen är Heads padelväskor ett bra val. Samma höga kvalitet och design vi hittar i deras racketar finns även i deras väskor och ryggsäckar. Det är ingen överraskning att en internationell jätte som Head har ett enormt utbud för alla utövare, praktiska modeller i alla möjliga storlekar med gott om fack och bekväma remmar. Head ser till att du alltid är förberedd när du kommer ut på banan.

Hildebrand padelväska

Här har du marknadens kanske mest exklusiva padelväskor. De finns i olika material, men alla av premiumkvalitet. Padelväskor av läder eller organisk, ekologisk bomullsväv med läderdetaljer ger dig en riktigt lyxig känsla, och garanterar att du inte kommer att gå obemärkt förbi. De flesta modellerna är tidlöst klassiska, men det finns även varianter som överraskar.

Nox padelväska

Nox har allt du behöver för att se till att din utrustning alltid kommer att vara i bästa möjliga skick för alla dina matcher och turneringar. Racketar, kläder, skor och bollar – allt detta och mycket mer rymmer du i de grymt snygga väskorna som har gott om praktiska fack. De finns i alla storlekar och tänkbara modeller, och samtliga är tillverkade i tåliga och slitstarka material av högsta kvalitet – exakt vad man kan förvänta sig av Nox. Här hittar du de mest moderna och vågade designerna blandade med eleganta klassiker.

Prince padelväska

Prince är en klassiker inom racketsporter och erbjuder en samling mycket prisvärda padelväskor. Du kan hitta såväl enklare thermoisolerade racketskydd för motionärer som inte spelar så ofta, som professionella modeller med plats för flera racketar, kläder, skor, bollar och allt annat som kan behövas när man tillbringar många timmar i buren. Deras designer hör kanske inte till de mest vågade, men bra materialval och hög kvalitet går som en röd tråd genom deras produktsortiment.

Racquet studios padelväska

Det svenska märket Racquet studios specialiserar sig på eleganta padelväskor i konstläder. Dessa är väskor av väldigt hög kvalitet som kommer att kunna hänga med dig under en väldigt lång tid. Det är inte ett märke för dig som prioriterar trender eller vågade och färgstarka designer, detta är typisk skandinavisk design med rena linjer och exklusiva materialval.

RS padelväska

Robin Söderling har som bekant ett eget varumärke, RS padel, som de senaste åren satsat stort på padel. Helt i linje med sina racketar erbjuder han oss fina padelväskor som är rymliga, funktionella och med snygga detaljer. Designen är klassiskt skandinavisk precis som övriga produkter, och kommer inte att göra dig besviken. Hållbara och slitstarka väskor och ryggsäckar som kommer att vara ditt perfekta sällskap till träningar, matcher och turneringar eftersom de tar hand om din utrustning och skyddar dina racketar.

StarVie padelväska

Det spanska märket StarVie har tillverkat padelprodukter av högsta kvalitet sedan drygt tio år tillbaka, och de har ett utbud av riktigt snygga padelväskor. Deras designer kännetecknas av att vara moderna och färgstarka, gjorda för att synas. Här hittar du både väskor och ryggsäckar som är rymliga, bekväma att bära och skyddar dina racketar från temperaturförändringar så att de ska hålla så länge som möjligt.

Stiga padelväska

Bordtennisikonen Stiga har tagit klivet in på padelmarknaden. De har ett mindre väsksortiment som inkluderar allt det nödvändiga för att transportera och organisera vår padelutrustning. Färgerna är stramt klassiska då det handlar om grått och svart som alltid funkar och är lätta att hålla rena. Tidlösa, praktiska och eleganta.

Vibor-A padelväska

Vibor-A är ännu ett spanskt kvalitetsmärke inom padel. De har en stor passion för sporten, och det visar sig genom deras ständiga nytänkande och moderna designer. Deras materialval inspireras alltid av det senaste som har utvecklats och kvaliteten står alltid i första rum. Här hittar du alltifrån smidiga racketfodral till ordentliga väskor som rymmer allt och lite till.

Vidar of Båstad padelväska

Vi presenterar här ytterligare ett svenskt märke som erbjuder alla oss padelentusiaster stilrena, rymliga väskor som är perfekta för att ta med överallt. PU läder med flera fack så att du kan förvara skorna separat från kläder, handduk och annan nödvändig utrustning. De vadderade remmarna gör det till väldigt bekväma väskor för att bära omkring, samtidigt som de är riktigt snygga och praktiska.

Wilson padelväska

Som väntat har racketjätten Wilson ett av marknadens bredaste utbud av väskor till padel – här kan du utan tvekan hitta en modell som passar dig. De har inte bara olika typer av väskor, ryggsäckar och fodral för alla nivåer av spelare, även designerna och färgvalen är varierande så att vi alla kan hitta exakt det vi är ute efter. Den höga kvaliteten Wilson kännetecknas av finns naturligtvis i samtliga väskor, så de är alla mycket resistenta och hållbara.

Vilken typ av padelväska passar dig bäst?

Vanlig padelväska

En klassisk racketväska är det bästa valet för dig som behöver ha med dig fler än ett racket. Ju mer du spelar, i synnerhet turneringar där det kan vara en fördel att ha olika racketar beroende på vilken typ av motstånd du kommer att möta, desto bättre väska behöver du. En rymlig väska med plats för kläder, ett eller flera ombyten och ett ventilerat skofack är den bästa följeslagaren. Om du har påkostade racketar bör du absolut satsa på en väska som är thermovadderad och därmed skyddar ditt racket från snabba temperaturförändringar så att de får en så lång livslängd som möjligt.

Ryggsäck för padel

Ryggsäckar är den typ av padelväska som är bekvämast att bära, så om du har långa transportsträckor är det ett alternativ du ska titta lite närmare på – i synnerhet modellerna med vadderade axelband är sköna. Det finns många rymliga ryggsäckar för flera racketar och även modeller med separata, ventilerande skofack, så du ska inte tänka att en ryggsäck automatisk kommer att få plats med mindre utrustning.

Duffelbag för padel

Fördelen med en duffelbag är att man kan använda den till så mycket mer än att bara spela padel. Om du inte spelar särskilt ofta kan det kännas lite onödigt att köpa en specifik padelväska, och då är onekligen en duffelbag mer praktisk. Den kan du använda även när du tränar på gymmet, simmar eller vilka aktiviteter du än föredrar, plus att de är hur smidiga som helst att packa till weekendresan eller ha som handbagage på flyget.

Skillnaden mellan olika padelväskor

Material på utsidan

Dyrare padelväskor kommer onekligen att ha högre kvalitet och vara tillverkade av mer slittåliga material. Det vanligaste de stora märkena använder sig av är slitstarkt syntetmaterial som i många fall är vattentåliga, lätta att hålla rena och klarar det mesta. Sedan finns det även väskor av skinn, läder eller konstskinn för dig som vill ha en lyxigare och mer exklusiv look på banan.

Material på insidan

När det kommer till väskans insida är det viktigaste att tänka på huruvida den är thermovadderad. Detta är extra viktigt om du spelar mycket och har relativt dyra racketar, eftersom det förlänger ett rackets livslängd betydligt – padelracketar gillar inte kyla, värme eller hastiga temperaturväxlingar. Tänk dig att du ska spela efter jobbet, och har ditt racket liggande i en kall bagagelucka hela dagen, för sedan kliva in i en varm padelhall. Denna egenskap brukar inte vara speciellt kostsam, och i synnerhet om ditt racket har kostat en slant så är det verkligen att rekommendera.

Antalet fack anpassade för olika saker

Flera olika fack gör en padelväska extra praktisk. Den ska ha plats för minst ett racket, skor, en handduk om du duschar i padelhallen, skor och kläder. Ifall du spelar turneringar vill du antagligen ha med dig mer än ett ombyte. Husnycklar, bilnyckel och mobiltelefon är behändiga att ha i separata fack så att de alltid är lättåtkomliga utan att behöva leta igenom hela packningen, och de ska helst ha ett blixtlås för säkerhetens skull.

Specifika skofack som kan andas

Ett separat skofack är alltid ett stort plus, för att inte behöva ha dem tillsammans med dina kläder eller i en separat påse. Om dessutom skofacket är ventilerat hjälper det till att förebygga att dålig lukt kommer att uppstå. 

Specifika racketfack för olika antal racketar

Att ha racketar i separata fack är bra för att förebygga repor som lätt kan uppstå om du har dem tillsammans med annan utrustning. Sidofacken för racketar ska helst vara thermo isolerade för att skydda dina racket från temperaturförändringar. Om inte alla väskans racketfack har den här egenskapen bör du prioritera dina mest värdefulla modeller.

Fördelar med att använda en riktig padelväska

Det kan enklare och bättre packa din padelutrustning

Att ha sina kläder, skor och racketar i separata fack gör att de kommer att hålla sig mycket fräschare och du slipper oroa dig för att dålig lukt ska fastna i dem. Det är dessutom lättare att hålla dig organiserad, och undvika att du kommer till padelhallen bara för att upptäcka att du har glömt saker där hemma.

Du skyddar din utrustning bättre

Dina racketar skyddas från repor och slag genom att ha dem i separata fack, och även dina kläder och skor skyddas från revor och fläckar om du inte behöver förvara dem tillsammans med t ex nycklar och sportdryck.

FAQ - Vanliga frågor om padelväskor

Vad är skillnaden på en billig och dyr padelväska?

Skillnaden mellan en dyr och en billig padelväska är framförallt kvaliteten i material och sömmar, och även till viss del i bekvämligheten som exempelvis vadderade remmar. En bra regel kan vara att satsa på samma kvalitet på din väska som du har på dina racketar, och att thermo isolering alltid är ett plus.

Kan man tvätta padelväskor?

Det beror helt på vilket material de är gjorda av, och det ser du lättast genom att titta på etiketten där skötselråden står. Även om din väska inte skulle tåla maskintvätt kan du torka av den med en våt trasa för att ta bort eventuella fläckar eller märken, och om problemet är dålig lukt kan du istället vända avigsidan ut och lägga den på vädring i solljus.

Vilka är de ledande varumärkena för padelväskor?

Så gott som alla varumärken som tillverkar padelracketar har även bra padelväskor - självklart behöver du inte ha samma märke på din väska som på ditt racket, men lite extra snyggt är det allt. Head, Wilson, Babolat och Bullpadel är tillverkare som har ett stort utbud, och vi vill även nämna svenska utmanare som Stiga, RS och Hildebrand.

Bästa padelväskan

10

Omdöme

10.0/10
Total
0
Shares