Bullpadel Shake → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Bullpadel Shake

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Bullpadel Shake sammanfattas i att det är ett racket med bra kontroll och som har en låg balans. Bullpadel Shake är riktad för den som är antingen sugen på att testa padel för första gången men funkar även för motionären. 

Missa inte att du kan köpa Bullpadel Shake med en rabattkod här nedanför.

4.0 av 5 | Från Elitepadel.se
4/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Extra stor sweetspot
 • Perfekt för nybörjaren
 • Bra kontroll
 • Mycket komfort och flexibilitet i slagen
 • Saknar tryck i anfallsspelet
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Bullpadel
 • Form: Runt
 • Balans: Låg
 • Speltyp: Kontroll
 • Spelnivå: Nybörjare - Medel
 • Vikt: 365 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Bullpadel Shake egenskaper

Detta tillskott i kollektionen 2021 är en förnyad version jämfört med förra säsongen, och är även i år framställt för att vara ett grymt alternativ för dig som börjar din resa på padelbanan. Bullpadel Shake är ett racket som är lättviktigt, lättspelat och bekvämt i handen – du kommer att gilla det från första stund.

Här har du ett racket som har tagits fram för att ge maximal komfort och kontroll till nya spelare, och likaså till dem som vill förbättra sin spelnivå och sin teknik med ett lättspelat och prisvärt racket som sällskap. 

Den mjuka kärnan sätter fart i slagen även om du själv inte slår speciellt hårt ännu, och tack vare detta är det lättare att behålla kontrollen. Den stora sweetspoten gör det till ett förlåtande racket, så att du kan lära av dina misstag och under tiden vinna poäng på banan. Trots att det framförallt fokuserar på kontroll ger det en fullt godkänt kraft i slagen, vilket gör att du kan lita på att det levererar i alla typer av spelsituationer. En trogen följeslagare på din väg uppåt.

Vi gillar designen med svart bakgrund med blå, vita och orange detaljer, fastän förra årets svart/orangea modell var nästan ännu läckrare.

Material

Bullpadel Shake är ett racket som utmärker sig för kvalitet och bekvämlighet på banan, och passar de flesta nybörjare och motionärer.

Ramen är tillverkad av Carbon Tube 100% kolfiber. Denna konstruktion garanterar maximalt gensvar vid bollträff och ger en mycket bra harmoni mellan kraft och kontroll. Kolfiberramar ger den absolut bästa hållbarheten och gör det till ett slitstarkt racket som kommer att bibehålla samma goda prestationer fastän tiden går.

Till rackets kärna har man valt Evalastic, som är ett mjukt EVA-skum. Evalastics främsta kännetecken är en riktigt skön bollkänsla, och bidrar också med egenskaper som ger en riktigt bra komfort och vibrationsdämpning

Träffytan består av polyglass som framställs ur glasfiber, vars främsta funktion är att se till att bollen får en bra utgångshastighet. Det ger också en perfekt balans mellan flexibilitet och hållbarhet, samtidigt som det låter dig uppleva en optimal kontroll i bollträffen.

Detta racket inkluderar Sticker, som är ett flexibelt och superlätt ramskydd som ser till att ditt racket skonas från repor och slag.

För bästa resultat kan det vara en bra idé att köpa till Bullpadels ergonomiska grepp, kallat Hesacore, som minskar vibrationerna i träffögonblicket och ger den ultimata känslan.

Balansen

Precis som förra året har man behållit den runda formen hos Shake, med låg balans och en väl tilltagen sweetspot. Dessa är de perfekta egenskaperna för spelare som är nya på banan och vill kunna träna upp en bra teknik samtidigt som de har roligt. Rackets låga tyngdpunkt gör det lätt att manövrera, det följer utan problem med i kvicka förflyttningar över banan och det ger dig maximal tid för att förbereda dig för nästa slag.

Racketformen

Bullpadel Shake är ett racket som är tillverkad med rund form, och skiljer sig från mängden genom att göra spelet så enkelt som möjligt. Den runda formen är den som kan erbjuda den största sweetspoten, vilket gör det till ett förlåtande racket som låter dig kontrollera bollen även vid träffar längre ut mot ramen.

Hårt eller mjukt?

Shake klassas som ett mjukt racket. Det mjuka och behagliga EVA-skummet i kärnan ökar komforten och flexibiliteten i varje slag, och tack vare materialets sammansättning kommer racket att ge samma bra prestationer även fast det används flitigt. 

Evalastic ger extra fart på bollen och snälla träffar där du inte tappar kontrollen fastän du inte hittat av riktigt mitt i prick. Även träffytan av Polyglass är mjuk och flexibel, vilket ger maximal komfort i varje slag, och gör att du kan få till bra placeringar som sätter press på ditt motstånd i alla lägen.

Det är viktigt för nybörjare att ha ett mjukare racket som ger bra vibrationsdämpning, för att på det viset minska risken för skador som lätt kan uppstå på armbåge eller handled med den nya, ökade belastningen som många timmar i buren kan innebära.

Vilken spelarnivå passar Bullpadel Shake för?

Här har det spanska varumärket tillverkat ett mycket prisvärt alternativ för nybörjare och motionärer som inte spelar speciellt intensivt. Det är utan tvekan ett bra racket när man tar sina första steg på padelbanan, genom att vara skonsamt och förlåtande. 

Modellen låter dig förbättra ditt spel genom att ge dig bra förutsättningar för alla typer av slag, och på så vis ta dig till nästa nivå. När du sedan har en lite mer definierad spelstil eller behöver högre prestationer för att fortsätta utvecklas, är det ett bra tillfälle att välja ett mer avancerat racket.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är ett racket som framförallt fokuserar på kontroll, men för en nybörjare funkar det fint som ett allround racket. Du får bra fart i slagen samtidigt som du behåller den nödvändiga kontrollen. I overhead spel och smashar är det inte ett speciellt kraftfullt alternativ, men när man fortfarande håller på att fila på tekniken är kontroll i denna typ av slag en bättre prioritering.

Kort information om varumärket

Bullpadel är ett spanskt varumärke med sitt högkvarter i Madrid, och har sedan starten 1995 koncentrerat allt sitt fokus på padeltennis. Man började sin verksamhet med att tillverka racketar, då man tyckte att sportens kraftiga utveckling erbjöd stora möjligheter till förbättring inom utrustningen. År 2005 utökade man sitt sortiment till att även omfatta kläder och komplement.

Bullpadels kännetecken är att alltid leverera produkter av högsta kvalitet till alla typer av utövare inom padelsporten. De har någonting att erbjuda oavsett om det handlar om nybörjare, spelare med mer erfarenhet eller proffs på WPT – och material, teknologi och design kommer alltid att vara av toppklass vilken nivå det än handlar om. 

En av anledningarna till deras stora framgångar är det nära samarbetet de har med spelare, för att kunna utveckla och tillverka material som anpassar sig helt och hållet efter utövarnas egna önskemål. Många av WPT’s främsta stjärnor använder enbart Bullpadels racketar när de spelar på touren, däribland Paquito Navarro, Maxi Sanchez eller damettan Alejandra Salazar.

Jämförelse av Bullpadel racketsFormBalans
Bullpadel Flow WomanDroppformat/HybridNeutral
Bullpadel HackDroppformat/HybridTopptung
Bullpadel Hack ComfortRuntTopptung
Bullpadel Hack CTRRuntLåg
Bullpadel Hack JrDiamantTopptung
Bullpadel ShakeRuntLåg
Bullpadel Vertex 3DiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 ComfortDiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 CTRRuntLåg
Bullpadel Vertex 3 WomanDiamantTopptung
Bullpadel Vertex AvantDiamantTopptung
Bullpadel Wing AvantDroppformat/HybridNeutral

Läs mer om alla Bullpadels padelracket här.

Fördelar med Bullpadel Shake

Funline-klassen hos Bullpadel är en samling racket som erbjuder en stor bredd av olika egenskaper till spelare som håller på att utvecklas inom padeltennisen. Shake är designat  för att ge lika delar av kvalitet och komfort, vilket är en bra attribut för spelare som vill höja sin nivå och förbättra sin teknik.

Den elastiska kärnan sätter automatiskt fin fart på bollarna, vilket ger dig möjligheten att koncentrera dig på placeringen och precisionen. En rejäl sweetspot är ett mycket bra komplement, så att du kan vinna självförtroende på banan genom att vinna poäng och bolldueller utan att alltid åstadkomma perfekta träffar.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Lite extra tryck i anfallsspelet hade varit trevligt. Den nya spelaren som framförallt vill fokusera på kontroll kommer antagligen inte att sakna något, men ifall du är lite mer offensivt lagd kommer det med största säkerhet inte att dröja så länge innan du vill uppgradera ditt racket.

Bullpadel Shake omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Bullpadel Shake online men vi har tyvärr inte hittat några så vi på Elitepadel har själva valt att betygsätta racket.

 • 4.0 av 5 från Elitepadel.se

Vårt totala omdöme för Bullpadel Shake

Vårt totala omdöme och recension om Bullpadel Shake är att det är ett grymt racket för nybörjaren som kanske inte riktigt har lärt sig alla grunder än men som är riktigt sugen på att avancera. Bullpadel Shake är ett otroligt förlåtande racket med sin stora sweetspot och kommer verkligen göra inlärningsperioden enklare och roligare när du tar dina första steg på padelbanan.

Vi tycker absolut att detta racket fokuserar först och främst på kontroll men för en nybörjare funkar detta racket utmärkt som ett allround racket.

Bullpadel Shake är utrustad med en extra stor sweetspot som kommer vara till stor nytta i början då du kan istället fokusera mer på att placera bollarna och öva in nya tekniker.

Det enda negativa vi egentligen kan nämna är att racket saknar lite mer tryck i anfallsspelet men eftersom detta är ett nybörjar racket så är det perfekt racket för vad och vem den är menad för.

Vi ger därför detta racket 4.0 av 5.0 stjärnor.

4/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Bullpadel Shake
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Bullpadel Shake rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Bullpadel Shake rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Bullpadel Shake

8

Omdöme

8.0/10
Total
0
Shares