Bullpadel Vertex 3 → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Bullpadel Vertex 03

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme för Bullpadel Vertex 3 sammanfattas i att det är ett mycket bra padelracket för dig som vill spela ett offensivt spel med mycket kraftiga overheadslag. En tät karbonyta på racket kombinerat med en hög balans ger dig extra tryck i smashen.

Vi har även samlat omdömen från två andra källor på nätet som båda ger racket snitt 4,25 av 5.0 i betyg. Längst ner i artikeln hittar du omdömena. 

Läs mer för att få allt du behöver veta om racket innan du köper och använd gärna vår exklusiva rabattkod som ger dig 10% rabatt hos Sveriges ledande padelbutik, Tengo.se, här nedanför.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Bullpadel Vertex 03
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Bullpadel padelracket - Hack och Vertex
Micke på Elitepadel testar Babolat Vertex 03 tillsammans med Bullpadel Vertex Ctrl, Bullpadel Hack 02 och Bullpadel Hack Ctrl.

Bullpadel Vertex 03 egenskaper

Bullpadel Vertex 3 är den argentinske toppspelaren Maxi Sanchez personliga racket när han spelar på WPT, och är framtaget för spelare som vill ha samma dynamiska offensiv som ett sant proffs. Denna storsäljare är skapat för att ge maximal kraft och bara de bästa prestationerna till spelare på en hög nivå med en avancerad teknisk förmåga.

Man har verkligen gett allt när det kommer till material och ny tekonologi här. I rackethalsen hittar vi den nya tekniken Air React Channel som kanaliserar luften som passerar genom racket och ger en mer explosiv bollträff och optimerar precisionen i slagen. Inte nog med det utan Custom Weight System gör att du kan förvandla det mer av ett allround racket genom att du själv enkelt kan ändra både vikten och balansen på ditt racket, beroende på vad motståndet och situationen kräver. 

Trots att det är ett offensivt racket, levererar det ändå hög kontroll och precision över hela banan, ytskiktet Top Spin garanterar att du får en härlig känsla i lobbar och bandejas.

Alla bra racketar måste vara tilltalande även för ögat, och här har man uppnått en fin kombo mellan klassiska drag från den tidigare modellen med en ny, fräsch uppdatering. Den vågade designen lyckas även i år med att erövra sin målgrupp, den rutmönstrade grå/svarta bakgrunden med detaljer i orange och silver gör att det kan bli ett riktigt samlarobjekt.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Bullpadel
  • Form: Diamant
  • Balans: Hög
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Avancerad
  • Vikt: 370 g (+/- 10)

Material

Man har använt sig av en teknologisk arsenal som gör detta racket till ett extremt effektivt anfallsvapen. Ramen hos Vertex 03 är tillverkad av 100% kolfiber Carbon Tube med Nerve teknologi som omvälver hela konstruktionen och ger en styv ram med en oförbätterlig hållbarhet.

Träffytan är gjord av XT Carbon 12k, som är mycket tätare, snabbare och starkare än det vanliga 3k. 12k innebär att man har tillverkat en extremt tät väv som har inte mindre än 12.000 kolfibertrådar per cm². Det förbättrar rackets hållbarhet och bollkänslan vid träffögonblicket, samtidigt som det sätter rejäl fart i slagen. Ytan har kompletterats med det skrovliga skiktet Top Spin, vilket ger bra grepp och fint spinn på bollarna – perfekt om man vill likna Maxi Sanchez.

ADAPTIA är namnet på kärnan av skummet Multi-EVA . Det ger en ojämförlig komfort och en effektiv bollträff, genom att det är gjort av material med olika densitet. De bägge yttersta lagren är hårdare, medan det inre är mjukare och hjälper därför till att minska vibrationerna. 

En av de stora nyheterna är Air React Channel, en aerodynamisk båge som sitter ovanför greppet och ger mycket större stabilitet till ramkonstruktionen på samma gång som den blir lättare. Resultatet är ett smidigare racket som ger ett snabbare gensvar tack vare att luften passerar igenom rackets hjärta via en ihålig kanal.

Möjligt att justera rackets vikt

Custom Weight System är ett tillbehör som blev otroligt populärt den förra säsongen, som gör att racket helt och hållet kan anpassas efter spelarens behov. Man kan köpa till upp till tre metallplattor som vardera väger 5 gram som sedan kan placeras runt rackethuvudet för ökad vikt och högre balans. Dessutom är bottenpluggen utbytbar mot andra som väger antingen 5 eller 10 gram, vilket gör att rackets egenskaper kan ändras för att rätta sig efter förutsättningarna.

Metalshield anpassar sig perfekt efter det skräddarsydda viktsystemet, och skyddar samtidigt ditt racket från slag och repor. 

Vibradrive är ett vibrationsdämpande system man har integrerat, för att minska risken för skador på armbågar, handleder och axlar.

Racket kommer färdigmonterat med det ergonomiska greppet Hesacore, som ger ett racket som ligger bekvämt i handen samtidigt som det bidrar till att göra det mer lättspelat.

Handledsremmen är en mycket bekvämare variant än det klassiska snöret, här har man valt ett bredare alternativ som känns mycket behagligt.

Bullpadel Vertex 03 egenskaper

Balansen

Här har vi ett topptungt diamantracket där varje fiber är gjord för att ge största möjliga fart och kraft i buren. Vertex 03 har dessutom en utsökt sweetspot, som du kommer att ha stor glädje av i overhead spelet i och med att kraften därmed går hand i hand med precision. 

Racketformen

Vertex 03 har ett diamantformat rackethuvud, och är gjort för att ge spelaren det perfekta anfallsvapnet. 

Denna typ av racket är ingenting för dig som är ny på banan, för att kunna hantera ett topptungt diamantracket krävs det teknisk skicklighet och att kunna läsa spelet på ett bra sätt. 

Diamant är utan tvekan formen du ska satsa på när det kommer till ett effektivt anfallsspel, inget ger så kraftfulla smashar som racketar med hög tyngdpunkt. 

Om du är ute efter att kunna slå ut bollen ur buren så fort tillfälle bjuds, då är detta rätt racket för dig.

Hårt eller mjukt?

Detta är ett hårt racket, från den styva ramen till den kompakta träffytan. Den enda mjuka komponenten är den inre kärnans mitt, som man har lagt till för att minska vibrationerna som skapas vid bollträff och därmed bidra till att minska risken för skador som exempelvis tennisarmbåge. 

Hårda racketar som detta har tagits fram för att ge spelare maximal potens i slagen och utsökt precision i alla placeringar.

Vilken spelarnivå passar Bullpadel Vertex 3 för?

Idealiskt för den skicklige spelaren med en väl utvecklad teknik som vill ha ett grymt anfallsspel, det är ett racket som tillåter dig sätta maximal press på dina motståndare men det ställer även krav på dig som greppar det. 

Ett topptungt diamantformat racket som detta är ingenting för nybörjaren eller motionären, utan riktar sig till spelare på avancerad nivå och tävlingsspelare. 

Tanken bakom Bullpadel Vertex 03 är att passa för spelare på en hög nivå som grundar sitt spel på offensiva attacker och fart, men som ändå ställer krav på ultimat kontroll och komfort.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det här är utan tvekan ett av de populäraste racketarna på marknaden för offensiva spelare som behöver mer kraft i varje slag för att kunna avgöra poängen. 

Det är utvecklat just för dig som vill ha maximal fart utan att för den sakens skull tappa kontrollen. Varje komponent är vald med styrka och explosivitet i åtanke, och helheten överträffar alla förväntningar.

Bullpadel Vertex 03 erbjuder den duktige spelaren ytterligare två modellvarianter. För dem som inte har en fullt så offensiv inriktning är det värt att titta lite närmare på Vertex 03 Control och Vertex 03 Comfort.

Bullpadel Vertex 03
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Kort information om varumärket

Bullpadel är ett spanskt varumärke med säte i Madrid, som har tillverkat padelracketar i lite drygt 15 år. Ända sedan starten blev det snabbt en referens bland de duktiga spelarna på proffstouren, eftersom Bullpadel gjorde sig kända för att alltid leverera racket som är gjorda av de bästa materialen och den senaste teknologin. 

Sedan skadar ju inte faktumet att de alltid överraskar oss med någon spännande nyhet varje år när den nya säsongens kollektion presenteras, och inte heller deras moderna designer som alltid kommer med snygga färgsättningar.

Många tror att nyckelt till Bullpadels framgång är att de har ett tajt samarbete med många av WPT’s toppspelare och de framställer nya racketar som är helt i linje med utövarnas egna önskemål. 

Padel är en sport i ständig utveckling, och just därför är det så viktigt att fabrikanterna hela tiden följer med och inte nöjer sig med att leva på gamla meriter. 

Viljan att hela tiden förbättras och överträffa sig själva delas av både Bullpadel och spelarna som representerar dem på banan som exempelvis Maxi Sanchez, Paquito Navarro och Alejandra Salazar.

Jämförelse av Bullpadel racketsFormBalans
Bullpadel Flow WomanDroppformat/HybridNeutral
Bullpadel Hack 02Droppformat/HybridTopptung
Bullpadel Hack ComfortRuntTopptung
Bullpadel Hack CTRLRuntLåg
Bullpadel Hack JrDiamantTopptung
Bullpadel ShakeRuntLåg
Bullpadel Vertex 3DiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 ComfortDiamantTopptung
Bullpadel Vertex 3 ControlRuntLåg
Bullpadel Vertex 3 WomanDiamantTopptung
Bullpadel Vertex AvantDiamantTopptung
Bullpadel Wing AvantDroppformat/HybridNeutral

Se alla Bullpadel padelracket här.

Bullpadel Vertex 03 fördelar

Fördelar med Bullpadel Vertex 3

Utövaren som gillar ett aggressivt spel och som vill dominera varje poäng från början till slut har här ett utmärkt premiumracket som kommer att väcka gott om uppmärksamhet på banan. 

I Vertex 03 hittar du ett racket som ger en perfekt blandning av fart och kontroll, och det sandpappersliknande ytskiktet låter dig få ett riktigt bra grepp om bollen vid slicade slag samtidigt som det ger ett grymt spinn. 

Air React Channel kommer att bli ett mycket populärt tillägg tack vare att racket blir lättare och på samma gång styvare. Resultatet är mer kraft, högre bollhastighet och bättre respons. 

Om du fokuserar på ett explosivt och dynamiskt anfallsspel hittar du allt du behöver i den här modellen, vars minsta lilla detalj är designad för att bidra till en fartfylld offensiv men utan att för den sakens skull tappa kontroll eller precision.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Mycket bra kraft och fart
  • Hesacore-grepp ingår
  • Används av flera världsstjärnor
  • En del kan uppleva ramen som för styv

Nackdelar

Bullpadel Vertex 03 har en lite snävare målgrupp jämfört med modellvarianterna Control och Comfort, som är lättare att hantera. Det är inget lättspelat racket med den styva ramen, de hårda materialen och den höga balansen. Dock levererar det exakt vad det lovar – maximal fart och kraft i anfallen.

Vårt omdöme av Bullpadel Vertex 3

Bullpadel Vertex 3 är ett mycket bra padelracket för dig som vill spela ett offensivt spel med mycket overhead slag. Du får dessutom ett mycket hårt tryck i smashen tack vare topptung balans sandpappersliknande yta för extra spin.

Du får dessutom med ett Hesacore grepp som inte bara är bekvämt, de hjälper dig bland annat mot padelarmbåge.

Vi anser att det här är ett mycket bra padelracket för dig som vill kunna kicka ut bollen ur buren och smasha till dig poängen. Ett riktigt premiumracket från tillverkaren Bullpadel.

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Bullpadel Vertex 03
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Bullpadel Vertex 3 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Bullpadel Vertex 3 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Bullpadel Vertex 3

9.5

Omdöme

9.5/10
Total
0
Shares