DoPadel Aquarius: Test & Recension 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för DoPadel Aquarius efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har även en droppformat samt en yta gjord av gummi som gör det möjligt att få iväg bollar med både god kontroll och styrka.

DoPadels nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat DoPadel Aquarius. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat DoPadel Aquarius:

Aquarius är ett av nytillskotten för 2022 och är framtaget för att vara ett rack som är inriktat till den mer avancerade spelartypen som söker den ultimata mixen av fart och kontroll. Den lite hårdare kärnan samt slagytan i två olika typer av kolfiber gör att racket utvinner en bra fart. Är du trygg i din bollträff, spelar på en lite högre nivå och söker ett rack som både kan underlätta ditt defensiva spel men också ha styrkor nog att avgöra poängen? Då har du absolut hittat rätt i Aquarius!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
DoPadel Aquarius 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

DoPadel Aquarius egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Aquarius.

DoPadel Aquarius egenskaper

Här nedanför går vi igenom DoPadel Aquarius och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeDoPadel
FormDroppformat
BalansMedel
SpeltypOffensiv
SpelnivåMedel till Avancerad
Viktg (+/-10) 345 – 370 g

Material

DoPadel Aquarius har gjorts mer flexibelt vid användning under spelet, genom att förse racketen med både 3K kolfiber och 12K kolfiber. Detta val gjordes för att ge spelarna fördelar i båda spelsätten. Den hårda kärnan Eva Foam Hard kan ge bra stöd för att få iväg kraftfulla bollar. 

Kombinerat med gummiytan är det även möjligt att lyckas med att få iväg bollar med både god kontroll och bra styrka. Detta racket blir även mer ergonomiskt tack vare gummiytan och att ramen är i materialen kolfiber och glasfiber. Dessa egenskaper minimerar vibrationer för spelaren, så denne upplever mindre belastningar på muskler och leder.

DoPadel Aquarius material
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Aquarius.

Balansen

Racketens balanspunkt är belägen i medelnivå och tillsammans med dess racketform, kan spelaren få fördelar i båda spelsätt. Även om en del spelare som föredrar offensivt spelsätt önskar en hög balanspunkt, så kan en spelare på högre spelnivå lyckas bra med smashar och att spinna till bollarna. Då det även fås styrka från en hård kärna och träffyta.

Racketformen

DoPadel Aquarius är droppformat, så det blir en större sweeetspot samtidigt som det hjälper till att ge kraft åt spelaren i ett offensivt spelsätt. Det gör även att det inte blir alltför styv ram, vilket också hjälper till att minimera risken för belastningsskador som tennisarmbåge.

Hårt eller mjukt?

Denna racketmodell är ett hårt paket med både 3K och 12K kolfiber i träffytan samt en hård Eva kärna och en droppformad ram. Balanspunkten som är i medelnivå gynnar båda spelsätten, men kombinerat med de hårda egenskaperna blir racketen mer av hård karaktär.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Aquarius för
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Aquarius.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Aquarius för?

De spelare som väljer detta padelracket bör ha god erfarenhet av spelet och styrka i musklerna, då det är ett hårt racket. Spelare på högre nivåer kommer kunna nyttja detta racket fullt ut, men kan även vara ett bra alternativ för de spelare på medel spelarnivå som vill utveckla sitt padelspel.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Detta kraftfulla padelracket är framtaget för att ge flera styrkor åt spelare som gillar offensivt spel. Som den hårda Eva kärnan och träffytan i både 3K och 12K kolfiber. Samtidigt finns det något mjukare egenskaper i racketen för att det även ska vara passande för spelare på lägre nivåer. Medelbalansen, droppformen och en ram i både kolfiber och glasfiber ger fördelar i båda spelsätten.

DoPadel Aquarius 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Information om varumärket DoPadel
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel serien.

Information om varumärket DoPadel

Företaget DoPadel grundades år 2021 och detta varumärke är känt för sina handtillverkade racketmodeller av god kvalité. Racketmodellerna har en skandinavisk design, men tillverkning sker på en välkänd spansk fabrik. Deras mål är att skapa rackets av god kvalité, samtidigt som de inte ska behöva bli så kostsamma.

Alla modeller av DoPadel har två unika egenskaper. Den ena är sättet som hålen har borrats på träffytan. Genom att utesluta hålen i mitten skapas mer kontroll för spelaren då träffytan inte är mjukare i mitten. Detta har även gjort att en del spelare kan uppleva en större sweetspot på racketen.

Den andra unike egenskapen är gummiytan som alla rackets också har försetts med. Gummiytan ser till att bollarna aldrig får direktkontakt med kolfiberytan och minimerar därmed vibrationer från bollträffarna. Den hjälper även till att skapa ett bättre grepp om bollen och för att spelaren lättare ska kunna lura sina motståndare med att skapa en spinn på bollarna. 

RacketmodellFormBalansSpeltypSpelarnivåVikt
DoPadel Libra 2022RundMedelAllroundMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Virgo​ 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad345-365 g
DoPadel Aries 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Taurus 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Aquarius 2022DropMedel/HögAllround - OffensivMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Scorpio 2022Diamant hybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Gemini 2022Drop/HybridMedel/HögOffensivMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Leo 2022Drop/HybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad365-370 g
Läs mer om alla DoPadel padelracket

Fördelar med DoPadel Aquarius

Detta racket har flera fördelar för det offensiva spelet på padelbanan. Kärnan Eva Foam Hard och träffytan som har en kombination av 3K och 12K kolfiber kan ge spelare som gillar offensivt spel flera fördelar. Dessa egenskaper i kombination med gummiytan och den droppformade ramen kan ge spelaren bra styrka oschysst kontroll i bollarna.

Racketformen och gummiytan gör även att racketen är mer ergonomiskt för spelaren. Dessa egenskaper minimerar vibrationer från bollträffarna, så det blir mjukare för spelaren att hantera under spelet. 

Hålen på träffytan är borrade på ett unikt sätt, som gör att det skapas mer kontroll i spelet. Då det inte finns några hål i mitten på träffytan, så ges samma respons över hela träffytan. Detta gör även att spelaren upplever att racketens sweetspot är större.

Nackdelar

Spelare på lägre nivåer eller de som inte har tränat upp en god muskelstyrka kan få problem med att använda sig av detta racket. Det kan även vara för hårt för de som föredrar defensivt spelsätt, även om det kan hjälpa i vissa lägen.

Vårt omdöme för DoPadel Aquarius

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat DoPadel Aquarius och ger racket följande recension och omdöme:

Aquarius är ett av nytillskotten för 2022 och är framtaget för att vara ett rack som är inriktat till den mer avancerade spelartypen som söker den ultimata mixen av fart och kontroll. Den lite hårdare kärnan samt slagytan i två olika typer av kolfiber gör att racket utvinner en bra fart. Är du trygg i din bollträff, spelar på en lite högre nivå och söker ett rack som både kan underlätta ditt defensiva spel men också ha styrkor nog att avgöra poängen? Då har du absolut hittat rätt i Aquarius!“.

DoPadel Aquarius 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

DoPadel Aquarius rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en DoPadel Aquarius rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

DoPadel Aquarius

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares