Micke testar DoPadel Gemini 2022

DoPadel Gimini: Test, omdöme och recension 2022

Vårt omdöme och recension för DoPadel Gemini efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid/droppformat samt en hårdare kärna som ger lite extra krut i slagen.

DoPadels nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat DoPadel Gemini. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat DoPadel Gemini:

Här är det sista nytillskottet till familjen och är framtaget att vara det mest offensiva racket i serien. När jag provade denna modellen så upplevde jag att racket hade en ganska styv träffbild, då tack vare kombinationen av kevlar och kolfiber i ramen men också att det utvinner en väldigt bra fart i overhead spelet tack vare slagytan i 24k. Det jag också upplevde, trots alla de offensiva fördelarna, var att racket också levererade en riktigt fin kontroll och precision. Så ett rack rekommenderat till den mer avancerade spelaren som söker fart men som heller inte vill tumma på kontrollen.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
DoPadel Gemini 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

DoPadel Gemini egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Gemini.

DoPadel Gemini egenskaper

Här nedanför går vi igenom DoPadel Gemini och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeDoPadel
FormHybrid/Droppformat
BalansMedelhög
SpeltypOffensiv
SpelnivåAvancerad
Viktg (+/-10) 350-370 g

Material

DoPadel Gemini har försetts med material som gör det till ett väldigt kraftfullt racket. Ramen har en blandning av kolfiber och kevlar, som gör att racketen blir både motståndskraftigt och styvt. Det är mer hållbart vid felslag och stötar, samtidigt som det blir lättare för spelaren att skjuta iväg bollar med rejäl kraft. Styvheten förstärks av att träffytan består av 24K kolfiber och kärnan är den medelhårda Eva Special Dual Core.

Eva Special Dual Core är en tvålagers kärna som består av Eva Blur Hard och Eva Soft White. Denna kombination av kärnor ger spelaren god känsla av kontroll under spelet och bra styrka för att skjuta iväg kraftfulla bollar.

DoPadel Gemini material
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Gemini.

Balansen

Den medelhöga balanspunkten i kombination med medelhård kärna och en hård träffyta  i kolfiber ger spelaren bra hjälp för kraft och kontroll. Dessa egenskaper tillsammans kan ge spelare som gillar aggressivt spel många fördelar under spelet.

Racketformen

Racketformen hybrid/droppformat ger spelaren en större sweetspot och lite mer styvhet. Kombinerat med att det inte finns några hål i mitten på racketen gör att det blir lättare att lyckas med bollträffar av både fart och kontroll.

Hårt eller mjukt?

DoPadel Gemini är det hårdaste racket från sortimentet 2022. Med en Special Dual Core kärna, som består av en mjuk och en hård kärna, och en träffyta som är av 24K kolfiber. Dessutom är ramen uppbyggd av kolfiber och kevlar. Dessa val av material ger spelare som gillar offensivt spel flera fördelar.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Gemini för
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Gemini.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Gemini för?

Med hänsyn till att denna racketmodell har väldigt hårda egenskaper, så rekommenderas det att de spelare som vill använda detta racket har längre erfarenhet av padelspelet. Det kan krävas både god muskelstyrka hos spelaren och god kunskap i spelteknik för att få god nytta av DoPadel Gemini. 

Även om det finns några egenskaper som är av mjukare karaktär och att gummiytan minimerar vibrationer från bollträffar, så rekommenderas denna racketmodell till spelare på högre spelarnivå.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Denna racketmodell lämpar sig väldigt bra för offensivt spel. Det är ett hårt paket med medelhård kärna, extra hård träffyta och en förstärkt ram i kolfiber och kevlar. Det är extra hållbart och därmed extra motståndskraftigt vid eventuella felslag eller stötar i golv eller väggar. Därmed kan spelaren agera mer vågat och explosivt under spelet.

DoPadel Gemini 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Information om varumärket DoPadel
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel serien.

Information om varumärket DoPadel

DoPadel är ett varumärke som grundades år 2021 och är bland annat kända för sin stilrena skandinaviska design. Alla racketmodeller handtillverkas på en av de välkända fabrikerna i Spanien. DoPadels mål är att erbjuda padelspelare rackets av god kvalité och med egenskaper som kan vara till nytta för spelare på olika spelarnivåer.

En av de två unika egenskaper som alla deras racketmodeller har försetts med är hur hålen på racketen har placerats. Hålen i mitten har uteslutits för att träffytan ska ge samma respons vid bollträffar, vilket samtidigt skapar ett större område för sweetspot och ger mer kontroll för spelaren.

Alla racketmodeller har även försetts med en gummiyta, så bollarna inte får direktkontakt med materialet i träffytan. Det gör att racketen upplevs som mjukare och mer ergonomiskt. Spelarens muskler och leder utsätts inte för lika hög belastning, då gummiytan minimerar vibrationer från bollträffarna.

RacketmodellFormBalansSpeltypSpelarnivåVikt
DoPadel Libra 2022RundMedelAllroundMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Virgo​ 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad345-365 g
DoPadel Aries 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Taurus 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Aquarius 2022DropMedel/HögAllround - OffensivMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Scorpio 2022Diamant hybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Gemini 2022Drop/HybridMedel/HögOffensivMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Leo 2022Drop/HybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad365-370 g
Läs mer om alla DoPadel padelracket

Fördelar med DoPadel Gemini

Som med alla andra racketmodeller från DoPadels sortiment finns två stora fördelar. Den ena är gummiytan som minimerar vibrationer från bollträffar, samtidigt som den får ett bättre grepp om bollen och kan ge god hjälp för att spinna till bollarna.

Genom att utesluta hål i mitten på träffytan fås en mer jämn respons vid bollträffar, som både ger bättre kontroll under spelet och en känsla av en större sweeetspot. På så vis blir det lättare för spelaren att lyckas skjuta iväg bollar av god kraft och kontroll.

Spelare som föredrar ett offensivt spel får goda fördelar från den medelhårda kärnan, träffytan i 24K kolfiber och en förstärkt ram i kolfiber och kevlar. Dessa starka egenskaper tillsammans med en medelhög balanspunkt hjälper spelare att spela ett mer explosivt spel.

Nackdelar

Spelare på lägre spelarnivå eller de spelare som föredrar ett mer defensivt spelsätt lär inte få god nytta av denna hårda racketmodell. Denna modell rekommenderas till spelare på högre spelarnivå och som söker ett hårt racket. Även om det finns några egenskaper som är av mjukare karaktär, så kan det kännas för hårt och tungt att hantera om man inte har god muskelstyrka och erfarenhet.

Vårt omdöme för DoPadel Gemini

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat DoPadel Gemini och ger racket följande recension och omdöme:

Här är det sista nytillskottet till familjen och är framtaget att vara det mest offensiva racket i serien. När jag provade denna modellen så upplevde jag att racket hade en ganska styv träffbild, då tack vare kombinationen av kevlar och kolfiber i ramen men också att det utvinner en väldigt bra fart i overhead spelet tack vare slagytan i 24k. Det jag också upplevde, trots alla de offensiva fördelarna, var att racket också levererade en riktigt fin kontroll och precision. Så ett rack rekommenderat till den mer avancerade spelaren som söker fart men som heller inte vill tumma på kontrollen.

DoPadel Gemini 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

DoPadel Gemini rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Dopadel Gemini rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

DoPadel Gemini

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10