DoPadel Libra: Test & Recension 2022

DoPadel Libra 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för DoPadel Libra efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den defensiva spelaren som är på en nybörjare – avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid/droppformat samt en mjukare kärna som ger dig mer kontroll i bollarna

DoPadels nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat DoPadel Libra. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat DoPadel Libra:

När jag testade DoPadel Libra tyckte jag att det är ett riktigt behagligt kontroll racket som passar utmärkt till en bred målgrupp som söker ett lättspelat rack som är skonsamt mot armen. När jag testade detta rack så upplevde jag att det hade en relativt stor sweetspot, var skonsamt vid felträffar samt att det hjälpte till att generera bra fart i bollen. Så för dig som söker ett rack som hjälper till att utvinna fart och som är skonsamt mot armen så har du absolut hittat rätt!

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
DoPadel Libra 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

DoPadel Libra egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel libra.

DoPadel Libra egenskaper

Här nedanför går vi igenom DoPadel Libra och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeDoPadel
FormHybrid/Droppformat
BalansMedel
SpeltypAllround/Defensivt
SpelnivåNybörjare till Avancerad
Vikt345 – 365 g

Material

Ramens material består av glasfiber och kolfiber, vilket ger racketen en kombination av bättre hållbarhet samtidigt som den får en mjukare flexibel karaktär. Träffytan är i 3K kolfiber och med kärnan Eva Soft Power, så racketen blir mjukare att spela med och återger bättre kontroll vid bollträffarna. 

Dessutom har racketen en gummiyta som gör att bollarna inte får direktkontakt med kolfiberytan. Vilket minimerar vibrationerna och gör att racketen blir mer ergonomisk för spelaren. 

DoPadel Libra material
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel libra.

Balansen

Balanspunkten är placerad i medel nivå och i kombination med den valda racketformen, rund- och droppformat, fås en större träffyta och balanspunkten kan ge hjälp i många lägen i spelet. Vilket gör att det blir lättare för spelarna att lyckas med bollträffar av både kraft och kontroll.

Racketformen

DoPadel Libra har en hybrid racketform av rund- och droppformat, som tillsammans med en medel balans gör att racketen blir lättare att kontrollera för spelare på olika nivåer. Även nybörjare kan få god nytta av denna racketmodell, då det även är ett mjukt racket.

Hårt eller mjukt?

Med egenskaper som den valda kärnan Eva Soft Power, träffyta i 3K kolfiber och racketformen rund- och droppformat gör att racketen är av mjukare karaktär. Främsta fokuset med detta racket är balans och kontroll. Ramen i både kolfiber och glasfiber förser även spelaren med ett mer kontrollerat och balanserat padelspel, samtidigt som ramen ger mer hållbarhet åt racketen.

Bild från när vi testade och recenserade DoPadel libra.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Libra för?

Denna racket modell är framtagen för att vara passande för spelare på olika spelnivåer. Det är ett hållbart racket med glasfiber och kolfiber i ramen, och med en mjukare träffyta i 3K kolfiber. Gummiytan hjälper även till att minimera vibrationer vid bollträffarna.

Med de mjuka egenskaperna i racketen kan många nybörjare eller spelare som inte har starka muskler och leder få god nytta av denna modell. Det är lättare att hantera i svingarna och det har flera egenskaper som gör det mer ergonomiskt. Detta kan även gynna spelare på mer avancerad spelnivå, som gillar defensivt spelsätt.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

DoPadel Libra är ett allround racket, men det kan vara mer fördelaktigt för ett defensivt spel. Kombinationen av en mjukare kärna, träffyta i 3K kolfiber, medel balans och racket modellens hybridform av rund- och droppform ger spelaren mer hjälp vid defensivt spel. Även om medel balansen och gummiytan kan ge bra hjälp för att få iväg kraftfulla bollar eller bollar med lite spinn.

DoPadel Libra 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Information om varumärket DoPadel
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel serien.

Information om varumärket DoPadel

DoPadel är ett nytt varumärke, som grundades 2021. Deras handtillverkade racketmodeller har en skandinavisk design, men tillverkning sker i en av Spaniens bästa fabriker. De satsar på hög kvalité, bland annat med några unika egenskaper som är varumärkesskyddade. DoPadel erbjuder även Padel coach och padelträning till sina kunder.

En av dessa egenskaper är att hålen på träffytan har placerats på ett unikt sätt. Det finns inga hål i mitten på racketen, så det blir inte mjukare i mitten och ger därmed samma känsla över hela träffytan.

Alla modeller har försetts med en gummiyta, som ger bra stöd för att spinna till bollarna. Denna gummiyta hjälper även till att minimera vibrationerna vid bollträffarna, genom att bollen inte får direktkontakt med kolfiberytan.

RacketmodellFormBalansSpeltypSpelarnivåVikt
DoPadel Libra 2022RundMedelAllroundMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Virgo​ 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad345-365 g
DoPadel Aries 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Taurus 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Aquarius 2022DropMedel/HögAllround - OffensivMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Scorpio 2022Diamant hybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Gemini 2022Drop/HybridMedel/HögOffensivMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Leo 2022Drop/HybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad365-370 g
Läs mer om alla DoPadel padelracket

Fördelar med DoPadel Libra

DoPadel Libra har flera fördelar, i synnerhet för de spelare som söker ett racket som är mjukare att spela med. En mjukare kärna och träffyta, kombinerat med en medel balans förser spelaren med ett mjukt och kontrollerat spelsätt. Vilket gör att racketen passar till spelare på olika spelnivåer, från nybörjare till mer avancerad nivå.

Ramens material har en kombination av kolfiber och glasfiber, vilket gör att den blir både mer hållbar och förser spelaren med ett mjukare spel. Den mjukare träffytan i 3K kolfiber ger bra stöd i defensivt spel. Gummiytan på racketen dämpar vibrationer vid bollträffar och ger även bra hjälp då spelaren vill spinna till bollarna för sina motståndare.

Sättet hålen på träffytan har borrats ger en jämnare känsla för spelaren, då det inte finns hål i mitten och därmed blir det inte mjukare träffar där. Vilket gör att sweetspot kan upplevas som större och därmed chans för att lyckas med fler fullträffar.

Nackdelar

Libra är den mjukaste modellen från DoPadel och för att använda sig av detta racket i offensivt spel kan det behövas extra kraft och erfarenhet av spelaren. Även om gummiytan och en medel balans kan hjälpa till vid offensivt spelsätt, så kan det behövas en mer erfaren spelare för att få ut så mycket kraft som möjligt av racketen.

Vårt omdöme för DoPadel Libra

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat DoPadel Libra och ger racket följande recension och omdöme:

“När jag testade DoPadel Libra tyckte jag att det är ett riktigt behagligt kontroll racket som passar utmärkt till en bred målgrupp som söker ett lättspelat rack som är skonsamt mot armen. När jag testade detta rack så upplevde jag att det hade en relativt stor sweetspot, var skonsamt vid felträffar samt att det hjälpte till att generera bra fart i bollen. Så för dig som söker ett rack som hjälper till att utvinna fart och som är skonsamt mot armen så har du absolut hittat rätt!“.

DoPadel Libra 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

DoPadel Libra rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en DoPadel Libra rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

DoPadel Libra

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares