DoPadel Scorpio 2022

DoPadel Scorpio: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för DoPadel Scorpio efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid/droppformat med ett material gjort i 3K kolfiber och glasfiber.

DoPadels nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat DoPadel Scorpio. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat DoPadel Scorpio:

Detta rack är ett av de mer offensivt inriktade i serien och har också tack vare sin form en något högre balans. Detta märker man då också främst i overheadspelet. Här tycker jag att racket utvinner en väldigt bra fart och jag upplevde att det var ett rack som definitivt bidrar till att avgöra poängen. Denna modell hade jag främst rekommenderat till dig som har bra grundfart i spelet och dina styrkor i overhead spelet.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
DoPadel Scorpio
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

DoPadel Scorpio egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Aquarius.

DoPadel Scorpio egenskaper

Här nedanför går vi igenom DoPadel Scorpio och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeDoPadel
FormHybrid/Dropp
BalansMedel
SpeltypAllround/offensiv
SpelnivåMedel till Avancerad
Viktg (+/-10) 350-365 g

Material

Ramen består av kolfiber och glasfiber, så racketmodellen blir en kombination av att vara motståndskraftigt och minimera vibrationer vid bollträffarna. Kärnan Eva Foam som är laminerad fem gånger ger spelaren en mjukare känsla och bättre kontroll i spelet. Träffytans material är en blandning av 3K kolfiber och glasfiber, för att ge fördelar i båda spelsätt.

DoPadel Scorpio material
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Aquarius.

Balansen

Balanspunkten är placerad i medelnivå för att racketen ska kunna användas i både offensivt och defensivt spelsätt. I kombination med en större sweetspot kan det även vara lättare för spelarna att lyckas med bollträffar av både kontroll och fart.

Racketformen

DoPadel Scorpio har en hybridform mellan rund- och droppform. Vilket ger spelaren bra stöd för kontrollerade fullträffar och i kombination med sättet som hålen har borrats, blir det även en större sweetspot. Med större sweetspot och bättre kontroll kan racketen bli lättare för spelare på olika spelarnivåer.

Hårt eller mjukt?

DoPadel Scorpio är ett allroundracket av mer hård karaktär, med kolfiber i både ram och träffyta samt med en Eva Foam kärna som är laminerad i fem lager. Den droppformade racketformen med en medelbalans kan ge fördelar för både offensiva och defensiva lägen under spelet.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Scorpio för?

Denna racketmodell lämpar sig bra till spelare som har längre erfarenhet av padel och som har erfarenheter av att hantera ett racket av hårdare karaktär. Även om det är ett medelhårt paket så rekommenderas det att spelaren har god vana av padelspel för att kunna använda sig av alla fördelar som denna racketmodell ger.

Men då det även finns mjukare egenskaper, som medelbalans och en droppformad racketform, kan det även ge flera fördelar för spelare på medel spelarnivå som vill utveckla sitt padelspel. 

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Denna racketmodell är ett allroundracket som har en del hårda egenskaper, vilket är till stor fördel under ett offensivt spel. Fokuset på detta racket ligger på fart och kontroll, som kan vara till stor fördel för de spelare som gillar ett spelsätt med hög fart och effektiv styrka i bollträffarna. Som att få iväg höga bollar med rejäl kraft för att utmanövrera motståndarna.

DoPadel Scorpio
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Information om varumärket DoPadel
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel serien.

Information om varumärket DoPadel

Varumärket DoPadel grundades år 2021 med målet om att producera padelrackets av god kvalité och för att vara passande till spelare på olika spelnivåer. Alla deras racketmodeller är handtillverkade och av skandinavisk design. Dessutom har alla modeller försetts med två olika unika egenskaper.

Hålen på träffytan är unikt placerade på det vis att det inte finns några hål i mitten av racketen. Detta bestämdes för att träffytan skulle få en mer jämn respons på bollslagen. Samtidigt får spelaren en känsla av ett mjukare spel och en större sweetspot.

Den andra unika egenskapen som alla modeller ur DoPadels sortiment har försetts med är en gummiyta. För att minimera vibrationer från bollträffarna, så de blir mjukare att spela med. Dessutom hjälper denna gummiyta till med att få bra grepp om bollen, vilket kan ge bra stöd då spelaren vill skjuta iväg bollar med lite spinn.

RacketmodellFormBalansSpeltypSpelarnivåVikt
DoPadel Libra 2022RundMedelAllroundMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Virgo​ 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad345-365 g
DoPadel Aries 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Taurus 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Aquarius 2022DropMedel/HögAllround - OffensivMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Scorpio 2022Diamant hybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Gemini 2022Drop/HybridMedel/HögOffensivMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Leo 2022Drop/HybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad365-370 g
Läs mer om alla DoPadel padelracket

Fördelar med DoPadel Scorpio

DoPadel Scorpio är ett racket som ger många fördelar för ett offensivt spelsätt, men kan även bra stöd i defensiva lägen på spelbanan. Träffytan och ramen består av både glasfiber och kolfiber, för att förse spelaren med en god kombination av fart och kontroll. 

Gummiytan ger bra grepp om bollarna och minimerar vibrationer vid bollträffarna, så det känns mjukare att spela med. Det blir färre belastningar på spelarnas muskler och leder, trots att det är ett medelhårt racket.

En medelhård kärna och en balanspunkt i medelnivå kan hjälpa spelaren att lyckas med fler bollträffar av fart och kontroll. Då det inte finns några hål i mitten på racketen ges en jämn respons på bollarna över hela träffytan. Vilket gör att det känns som att racketens sweetspot finns på ett större område, som underlättar för spelarna att lyckas med bollträffar av både kraft och kontroll.

Nackdelar

Det kan vara svårt för en nybörjare att få full nytta av detta racketpaket. Även om det är ett medelhårt racketpaket med ergonomiska egenskaper, så kan det vara för hårt för en nybörjare att hantera. Denna racketmodell rekommenderas till spelare som har nått upp till en medelnivå och högre.

DoPadel Scorpio kan vara ett bra alternativ för spelare på en mer avancerad nivå, men de spelare som föredrar ett mer aggressivt spel kan uppleva att denna modell inte är tillräckligt hårt. 

Vårt omdöme för DoPadel Scorpio

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat DoPadel Scorpio och ger racket följande recension och omdöme:

Detta rack är ett av de mer offensivt inriktade i serien och har också tack vare sin form en något högre balans. Detta märker man då också främst i overheadspelet. Här tycker jag att racket utvinner en väldigt bra fart och jag upplevde att det var ett rack som definitivt bidrar till att avgöra poängen. Denna modell hade jag främst rekommenderat till dig som har bra grundfart i spelet och dina styrkor i overhead spelet”.

DoPadel Scorpio
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

DoPadel Scorpio rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Dopadel Scorpio rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

DoPadel Scorpio

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10