DoPadel Taurus test omdöme och recension

DoPadel Taurus: Test & Recension 2023

Vårt omdöme och recension för DoPadel Taurus efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid/droppformat samt en 12K kolfiber kärna som ger lite extra i anfallsspelet.

DoPadels nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter. 

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat DoPadel Taurus. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat DoPadel Taurus:

När jag provade denna modellen så upplevde jag att känslan på racket var ganska likt Aries modellen men att detta rack då var lite mer offensivt inriktat och utvinner lite mer fart tack vare slagytan i 12k kolfiber. Detta är då en modell som jag främst rekommenderat till en medelspelare som söker ett bra allround rack som utvinner mycket fart och som då har sina styrkor i overhead spelet.

DoPadel Taurus 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

DoPadel Taurus egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Virgo.

DoPadel Taurus egenskaper

Här nedanför går vi igenom DoPadel Taurus och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeDoPadel
FormHybrid/droppformat
BalansMedel
SpeltypAllround/Offensiv
SpelnivåMedel till Avancerad
Vikt345 – 365 g

Material

Ramen i glasfiber och kolfiber gör att racketen blir mer hållbar, men inte alltför styv att spela med. Mer hård karaktär ges från träffytan i 12K kolfiber och kärnan RQ5 black, som är laminerad i fem lager. Dessa lager skapar en kombination av både fart och bra känsla för spelaren. 

Racketens gummiyta hjälper spelaren att lyckas med kontrollerade bollar med god fart, samtidigt som ytan minimerar vibrationer från bollträffarna. Med färre vibrationer blir racketen lättare att hantera för spelaren, då det inte påfrestar deras muskler och leder i hög grad.

DoPadel Taurus material
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Virgo.

Balansen

DoPadel Taurus har sin balanspunkt i medel nivå, vilket kan ge goda fördelar i båda spelsätten och kan även hjälpa till att skapa god balans. Kombinerat med hybridformen blir det även lättare att nyttja i olika spellägen på planen och av spelare på lägre nivå som vill komma längre i sitt offensiva spel.

Racketformen

Racketformen är en hybrid mellan rund- och droppformat. De runda egenskaperna ger lite större sweetspot och de droppformade förser spelaren med bra stöd då denne vill lyckas med bollträffar av både fart och god kontroll.

Hårt eller mjukt?

Denna racketmodell har flera egenskaper för att vara ett hårt paket. Träffytan är något hårdare med 12K kolfiber, kombinerat med droppformen och en femlagerslaminerad kärna. Alla dessa egenskaper finns för att ge mer hårdhet, fart och god kontroll för spelaren. Balanspunkten i medelnivå kan vara för både mjukt och hårt paket.

Vilken spelarnivå passar DoPadel Taurus för?

Detta hårda padelracket lämpar sig bäst till spelare på medelnivå som känner att de behöver ett mer avancerat racket för att kunna avancera sitt padelspel. Däremot bör de ha god erfarenhet och styrka för att få god nytta av racketen och för att inte påfrestar sina muskler och leder. 

Detta racket kan även vara ett bra val för spelare som befinner sig på mer avancerad spelarnivå som föredrar offensivt spel, men som även vill kunna nyttja det i en del defensiva lägen. Det är ett hårt paket, med en del egenskaper som ger fördelar i båda spelsätten.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

DoPadel Taurus är ett hårt paket och med flera egenskaper som ger god hjälp för offensivt spel. Träffytan är av hård karaktär med 12K kolfiber, en hårdare kärna som är femlagerslaminerad samt hjälp av en medel balans och droppformen.

DoPadel Taurus 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Information om varumärket DoPadel
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel serien.

Information om varumärket DoPadel

DoPadel som grundades år 2021 är framför allt kända för sina handtillverkade padelrackets med skandinavisk design. Tillverkningen sker dock på en av de välkända fabrikerna i Spanien. DoPadel sätter hög kvalité högt upp på listan och har även några unika egenskaper som ger bra stöd åt spelarna.

En unik egenskap hos deras handtillverkade rackets är gummiytan som minimerar vibrationer vid bollträffar, genom att bollarna inte får direktkontakt med den hårda kolfiberytan vid träffen. En annan fördel med denna gummiyta är att den ger bättre grepp om bollen, vilket bland annat är en fördel då spelaren vill ge bollarna en spinn.

En annan unik egenskap på DoPadels alla rackets är sättet de har borrat hålen på racketen. Genom att inte borra hål i mitten på racketen blir det jämnare studs för bollarna. Det blir alltså inte mjukare i mitten, vilket även gör att racketens sweetspot kan upplevas som större.

RacketmodellFormBalansSpeltypSpelarnivåVikt
DoPadel Libra 2022RundMedelAllroundMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Virgo​ 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad345-365 g
DoPadel Aries 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Taurus 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Aquarius 2022DropMedel/HögAllround - OffensivMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Scorpio 2022Diamant hybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Gemini 2022Drop/HybridMedel/HögOffensivMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Leo 2022Drop/HybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad365-370 g
Läs mer om alla DoPadel padelracket

Fördelar med DoPadel Taurus

De spelare som föredrar ett offensivt spelsätt kan få flera fördelar av att spela med DoPadel Taurus. Ramen är förstärkt med kolfiber, men inte alltför hårt att hantera då det även finns glasfiber i ramen. Gummiytan ser till att påfrestan på spelarens muskler och leder inte blir så stor, samtidigt som den ger bättre fäste för bollarna och att lyckas med att skjuta iväg bollar med lurig spinn.

En balanspunkt i medel nivå, hybridformen mellan rund- och droppformat och sättet hålen är borrade på träffytan ger ett mer kontrollerat spel. Dessa egenskaper kan förse spelaren med mer styrka i både offensivt och defensivt spel. Tillsammans med resterande egenskaper stärker det framför allt det offensiva spelet. 

Nackdelar

DoPadel Taurus ger flera fördelar för att stärka ett offensivt spel, men en del spelare på mer avancerad spelnivå kan önska ett hårdare racket och med en högre balanspunkt. För att kunna spela mer aggressivt på planen, som att lyckas med mer kraftfulla smashar.

Detta hårda racket kan hjälpa spelare på lägre spelarnivå att avancera sitt spelande, men det är bra om spelaren har samlat på sig god erfarenhet och styrka för att kunna hantera detta racket på bästa sätt. 

Ett padelracket som är lättare i vikt är mer skonsamt för spelarens muskler och leder. Däremot önskar en del spelare som gillar offensivt mer tyngd i sin racket för att få mer hjälp vid till exempel kraftfulla smashar.

Vårt omdöme för DoPadel Taurus

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat DoPadel Taurus och ger racket följande recension och omdöme:

När jag provade denna modellen så upplevde jag att känslan på racket var ganska likt Aries modellen men att detta rack då var lite mer offensivt inriktat och utvinner lite mer fart tack vare slagytan i 12k kolfiber. Detta är då en modell som jag främst rekommenderat till en medelspelare som söker ett bra allround rack som utvinner mycket fart och som då har sina styrkor i overhead spelet.

DoPadel Aquarius 2022
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

DoPadel Aquarius rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Dopadel Aquarius rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!