Dopadel Virgo: Test & Recension 2022

DoPadel Virgo 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Dopadel Virgo efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid rund/droppformat samt en mjukare kärna som ger dig mer kontroll i bollarna

DoPadels nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Dopadel Virgo. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Dopadel Virgo:

DoPadel Virgo är uppföljaren till förra årets succe med samma namn där man nu har gjort racket, enligt mig, ännu snyggare samt utrustat med en lite mjukare kärna. Detta droppformade rack har en riktigt bra mix av fart och kontroll och är också det lättaste racket i serien.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
DoPadel Virgo 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

DoPadel Virgo egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Virgo.

Dopadel Virgo egenskaper

Här nedanför går vi igenom Dopadel Virgo och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeDoPadel
FormHybrid rund- och droppformat
BalansMedel
SpeltypAllround/Offensiv
SpelnivåMedel till Avancerad
Vikt345 – 355 g

Material

DoPadel Virgo har en ram i både kolfiber och glasfiber, som gör racketen mer hållbar och mjukare att använda under spelets gång. En träffyta i 100 % kolfiber och en Eva Soft Power kärna, vilken är laminerad fem gånger. 

Racketen är försedd med en gummiyta. På så vis får bollarna aldrig direkt kontakt med kolfiberytan. Vilket gör att bollträffarna kommer att bli lättare att hantera för spelaren, då detta reducerar vibrationerna från bollträffar.

De valda materialen ger ett racket som blir mjukare att spela med, oavsett vilken spelnivå spelaren befinner sig på. Därmed kan det vara passande även för en del nybörjare som vill komma lite längre i spelet.

DoPadel Virgo material
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Virgo.

Balansen

Balanspunkten är på medelnivå, så racketen kan hjälpa till med kraftfulla bollträffar i olika situationer på spelbanan. Kombinerat med hybridformen av rund- och droppformat blir det lättare att lyckas med bra bollträffar.

Racketformen

DoPadel Virgo har fått hybridform mellan rund- och droppformat, som kan göra det mer lätt att hantera för spelare på lägre nivåer samtidigt som det kan ge mer styrka för att få iväg kraftfulla bollar.

Hårt eller mjukt?

Med egenskaper som den valda kärnan Eva Soft Power, träffyta i 3K kolfiber och racketformen rund- och droppformat gör att racketen är av mjukareaVirgo har flera egenskaper som tyder på att det är ett mjukt paket. Det är fokus på balans, fart och kontroll. 100 % mjukt kolfiber i träffytan kombinerat med Eva Soft Power kärna och en gummiyta, vilken ger mjuka egenskaper och flera fördelar i ett defensivt spelsätt. karaktär. Främsta fokuset med detta racket är balans och kontroll. Ramen i både kolfiber och glasfiber förser även spelaren med ett mer kontrollerat och balanserat padelspel, samtidigt som ramen ger mer hållbarhet åt racketen.

Vilken spelarnivå passar Dopadel Virgo för
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel Virgo.

Vilken spelarnivå passar Dopadel Virgo för?

DoPadel Virgo är lite lättare i vikt och är mer ergonomiskt för spelaren, så det kan vara passande för spelare på både lägre och högre nivåer. Racketens mjuka egenskaper och design riktar sig bland annat till kvinnor på medel och avancerad spelnivå. 

Däremot är det även passande för nybörjare och de på medel nivå som vill komma lite längre i sitt spelande. Och för spelare på olika nivåer som behöver ett racket, som är avlastande för muskler och leder.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Med en mjuk Eva kärna, en träffyta i mjukt kolfiber och med hybridformen ger det flera styrkor för offensivt spel. Medelbalansen och kombinationen av rund- och droppformat ger styrkor i både offensivt och defensivt spel.

Gummiytan på racketen minimerar vibrationer från bollträffarna, så det blir mer hanterbart för spelare på olika nivåer. En annan fördel med gummiytan är att den ger bra hjälp för att få grepp om bollen och att lyckas spinna till bollarna för motståndarna.

DoPadel Virgo 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Information om varumärket DoPadel
Bild från när vi testade och recenserade DoPadel serien.

Information om varumärket DoPadel

Varumärket DoPadel grundades år 2021 och trots sin skandinaviska design, så sker tillverkningen på en känd fabrik i Spanien. Deras racketar är handtillverkade och har unika egenskaper som även har patent. Gummiytan som finns på alla deras modeller är varumärkesskyddad. 

Gummiytan ger fördelar som att bollarna får bättre fäste och därmed lättare att lyckas med kontrollerade bollträffar och att lura motståndarna genom att spinna till bollens riktning. Utöver detta så reducerar gummiytan vibrationer vid bollträffarna, som gör deras rackets mer ergonomiska för spelarna. 

En annan unik egenskap som deras racketar är utrustade med är sättet som de har borrat hålen. Deras racketmodeller har inga hål i mitten, för att spelaren ska känna samma respons varhelst på träffytan som bollen träffar. Detta gör också att racketens sweetspot kan upplevas som större.

RacketmodellFormBalansSpeltypSpelarnivåVikt
DoPadel Libra 2022RundMedelAllroundMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Virgo 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad345-365 g
DoPadel Aries 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Taurus 2022Drop/HybridMedelAll-roundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Aquarius 2022DropMedel/HögAllround - OffensivMedel - Avancerad345-370 g
DoPadel Scorpio 2022Diamant hybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Gemini 2022Drop/HybridMedel/HögOffensivMedel - Avancerad350-370 g
DoPadel Leo 2022Drop/HybridMedel/HögAllroundMedel - Avancerad365-370 g
Läs mer om alla DoPadel padelracket

Fördelar med Dopadel Virgo

För de spelare som önskar ett racket av lägre vikt och som även är mjukare att spela med, kan DoPadel Virgo bli ett utmärkt val. Det är lättare att svinga i luften och bollträffarna påfrestar inte spelarens muskler och leder i så hög grad. Detta tack vare en mjuk träffyta, kärna och gummiytan som reducerar vibrationerna. 

Gummiytan kan även utgöra bra hjälp för att ge spelaren bättre kontroll i bollarna och för att skjuta iväg kraftfulla bollar med spinn. DoPadel Virgo passar spelare i flera spelnivåer, från nybörjare som vill komma längre i sitt padelspel och upp till mer avancerad nivå. 

Ramen är mer motståndskraftig mot stötar och bollträffar nära ramen, då ramens material består av kolfiber och glasfiber. På så vis kan spelaren vara mer modig med att skjuta iväg bollar på låg höjd och nära väggen.

Nackdelar

Det är ett allroundracket och egenskaperna medelbalansen, gummiytan och lite droppformat kan ge hjälp i offensivt spel. Men det kan krävas högre spelnivå och styrka från spelaren för att få ut mycket styrka av racketen i ett offensivt spel. 

Ett padelracket som är lättare i vikt är mer skonsamt för spelarens muskler och leder. Däremot önskar en del spelare som gillar offensivt mer tyngd i sin racket för att få mer hjälp vid till exempel kraftfulla smashar.

Vårt omdöme för Dopadel Virgo

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat DoPadel Virgo och ger racket följande recension och omdöme:

DoPadel Virgo är uppföljaren till förra årets succe med samma namn där man nu har gjort racket, enligt mig, ännu snyggare samt utrustat det med en lite mjukare kärna. Detta droppformade rack har en riktigt bra mix av fart och kontroll och är också det lättaste racket i serien.

DoPadel Virgo 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

DoPadel Virgo rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Dopadel Virgo rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Dopadel Virgo

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares