Fila The Leavis 2

Fila the leavis: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för Fila the leavis efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den allround/defensiv spelaren. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för motionärer.

Filas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Se våra test och recensioner på Youtube!
Fila The Leavis
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Fila the leavis egenskaper

Fila the leavis egenskaper

Här nedanför går vi igenom Fila the leavis och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeFila the leavis
FormDroppformat
BalansMedel
SpeltypAllround/defensiv
SpelnivåMotionär
Vikt360 – 380 g

Material

Ramen har gjorts starkare med materialet kolfiber och träffytan har försetts med 3K kolfiber. Under träffytan finns en mjukare kärna, så det blir mer passande för defensivt spel.

Balansen

En medel balans, som gör att racketen kan lättare användas för både defensivt och offensivt spel. Däremot blir det inte lika väl passande till nybörjare, då det blir svårare med låga bollar och att hantera höga bollar med kraft, då det är en medel balanspunkt.

Racketformen

Racketformen droppformat gör att racketen blir något styvare, jämfört med ett rundformat racket. Däremot är det ändå tillräckligt stort för att det ska få plats med större sweetspot.

Hårt eller mjukt?

Ett allroundracket med mjukare detaljer, med hänsyn till racketformen samt en mjuk kärna och mjukare träffyta. Även om racketen är lite hårdare med hänsyn till medel balans och 100% kolfiber i ramen, så blir det ändå mer mjukt.

Vilken nivå av spelare är Fila the leavis lämplig för

Vilken spelarnivå passar Fila the leavis för?

Det passar sig väl till motionärer som antingen vill ha ett mjukare racket, som ändå kan vara till god nytta i vissa offensiva lägen på padelbanan. Det kan också vara ett bra mellanracket, för att träna upp olika tekniker så man kommer uppåt i nivån.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är starkare i defensivt spel än i offensivt, mest för den mjuka kärnan och träffytan. Dessa egenskaper i kombination med racketformen och medelnivå på balansen gör att det blir svårare med att hantera höga bollar. Det kan bli svårt att lyckas att bemöta höga bollar med ordentlig kraft.

Fila The Leavis
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Fila

De två bröderna Fila grundade företaget och varumärket Fila i norr Italien, år 1911. Till en början riktades deras produktion för kläder till boende i Italiens alper, men det började senare övergå alltmer till kläder, underkläder och utrustning för olika sporter.

Fila har alltid ett stort utbud inom varje genre och de är välkända i stora delar av världen för deras goda kvalité, stora sortiment och stilrena design. Många padelälskare gläds nu åt att det även finns kläder, skor och utrustning för dem.

Fördelar med Fila the leavis

Fördelar med Fila the leavis

Detta racket kan ge fördelar olika typer av spel, men det lär vara till mer nytta i defensivt spel. En mjuk kärna och träffyta, tillsammans med en balans i medelnivå gör att det är lättare att hantera de låga eller långsamma bollarna. Dock kan de små taggarna på träffytan utgöra lite hjälp på vägen. Det är extra hållbart för stötar eller felslag, då ramen är i 100% kolfiber.

Nackdelar

Utmanande för spelaren att kunna hantera höga eller snabba bollar med detta racket. Kan kräva extra styrka eller erfarenhet för att lyckas bra.

Fila The Leavis
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Fila the leavis rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Salming Magician S5 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Fila the leavis

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10