Fila The Sigmum Navy 2

Fila the sigmum: Test & Recension 2024

Vårt omdöme och recension för Fila the sigmum navy efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den all-round/offensiva spelaren. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för motionärer till avancerade spelare.

Filas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Se våra test och recensioner på Youtube!
Fila The Sigmum Navy
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Fila the sigmum egenskaper

Här nedanför går vi igenom Fila the sigmum och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeFila the sigmum
FormDroppformat
BalansLåg
SpeltypAllround/offensiv
SpelnivåMotionär – avancerad
Vikt360 – 380 g

Material

För bättre hållbarhet i racketen har dess ram försetts med 100% kolfiber. Träffytan är i 12K kolfiber och kärnan är medelhård. Ett styvt paket i hårt hållbart material.

Balansen

Ett padelracket i hårt material, som har fått en låg balanspunkt. Vilket gör att det blir mer balans i racketen. Därmed mer lättare att hantera för spelaren och ger denne ett något mjukare spel.

Racketformen

Detta racket har en droppform, som gör att det bidrar till ett hårdare racket samtidigt som det får mer plats för en större sweetspot.

Hårt eller mjukt?

Ett racket med mestadels hårda egenskaper. Kolfiber är ett material som ger både hårdare karaktär och bättre hållbarhet. Ramen är stark och hållbar i 100% kolfiber, träffytan är i 12K kolfiber, den medelhårda kärnan och racketformen gör att det är ett hårt racket. Samtidigt ger den låga balanspunkten mer balans för spelaren.

Vilken spelarnivå passar Fila the sigmum för?

Motionärer som vill klättra längre upp i spelarnivåer kan få god nytta av detta racket, men med hänsyn till de hårda egenskaperna i detta racket så rekommenderas att spelaren har byggt upp en god grundstyrka och erfarenhet av spelet. Det kan behövas bättre teknik för att få till låga bollar på ett bra sätt, samtidigt som att det krävs extra styrka för att lyckas med ordentlig fart för de höga bollarna.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Merparten av egenskaperna är starka för ett offensivt spel. Kolfiber i ramen och träffytan i kombination med diamantformen på racketen och en medelhård kärna ger bra hjälp för att skapa ordentlig kraft och fart i bollarna. Dock kan spelaren behöva extra styrka för att få iväg höga bollar eller smashar med så hög fart som önskas.

Fila The Sigmum Navy 2
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Fila

Så tidigt som år 1911 grundades varumärket Fila, i Norra Italien, av de två bröderna Fila. Deras produktion riktade sig till en början för folket som var bosatta i alperna i Italien. Men på 1970-talet vände deras produktion även åt genren kläder och underkläder åt sportutövare.

Fila är ett stort företag som finns i många länder, och de är välkända för god kvalité, stort sortiment och stilren design. Mer eller mindre för varje sport eller idrott kan man finna ett stort sortiment av kläder, skor och tillbehör. Så nu även för sporten padel, med bland annat kläder, skor och rackets för olika spelsätt och spelare.

Fördelar med Fila the sigmum

Många goda fördelar i detta racket för de spelare som föredrar ett defensivt spel på padelbanan. Diamantformen ger både plats för en större sweetspot, som hjälper för fler fullträffar, och ett hårdare racket. 

Ramen är mer motståndskraftigt vid stötar och felslag. Träffytan i 12K kolfiber och en medelhård kärna gör racketen styvt och dessa egenskaper är bra att ha som stöd för att skapa bra kraft och fart i bollslagen.

Nackdelar

Även om den låga balanspunkten ger bättre balans under spelet, så kan det bli en utmanande egenskap då spelaren vill möta höga bollar med rejäl kraft och fart.

Fila The Sigmum Navy 2
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Fila the sigmum rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Salming Magician S5 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten