Fila The Velocitas 2

Fila the velocitas: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för Fila the velocitas efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den allround/defensiv spelaren. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för motionärer.

Filas nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
4.4/5
Se våra test och recensioner på Youtube!
Fila The Velocitas
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Fila the velocitas egenskaper

Fila the velocitas egenskaper

Här nedanför går vi igenom Fila the velocitas och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeFila the velocitas
FormRundformat
BalansLåg
SpeltypDefensivt
SpelnivåNybörjare – motionärer
Vikt340 – 360 g

Material

Ramen är förstärkt med 100% kolfiber, så det blir styvare men även mer hållbart. Träffytan är i glasfiber och undertill finns en mjukare kärna.

Balansen

En låg balanspunkt som gör att det blir lättare att hantera de låga bollarna och det skapas också mindre obalans i racketen då balanspunkten är närmare den hand som håller i racketen.

Racketformen

Rundformat racket som även har fått en större sweetspot, vilket gör det mer lättspelat och det är lättare att skapa kontroll i bollarna.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukt racket, då det är rundformat, har låg balans samt att både träffyta och kärna är mjuka. Ett mjukt racket som kan skapa mer kontroll och balans i ditt spel.

Vilken spelarnivå passar Fila the velocitas för?

Lämpar sig väl för nybörjare, bland annat för att det är lättare i svingen men även för att det har egenskaper som gör det lättare att hantera. Även för motionärer som gillar ett mjukare spel och träna in bättre teknik i defensivt spel.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Detta racket blir till stor nytta i defensivt spel, då det är större sweetspot, låg balanspunkt och en mjukare kärna och träffyta. Det är gjort för att skapa kontroll och balans, vilket bland annat passar för att plocka upp de låga bollarna eller bemöta långsamma bollar med mer kraft.

Fila The Velocitas
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Fila

Fila har fått namnet från de två bröderna som byggde upp varumärket år 1911 i norra delen av Italien. Deras produktion var först passande för invånarna i Alperna, men längre fram började de ta fram kläder och utrustning för sportare och idrottare. Vilket startade på 1970-talet.

Idag används Filas sortiment i stora delar av världen. Konsumenterna vet att de får kläder, skor och utrustning av god kvalité och det finns alltid ett stort sortiment för konsumenterna att välja på. Padelspelare kan nog också glädja sig åt att det finns kläder, skor och rackets för deras sport.

Fördelar med Fila the velocitas

Den låga vikten gör att det blir lättare i svingen och mer ergonomiskt för spelaren. Det är lätt att hantera och kan förse det defensiva spelet med mycket hjälp. Träffytan är lite ruggad med små taggar som hjälper till att snurra till bollar.

Nackdelar

Det ger inte så stor användning för offensivt spel, då detta mjuka racket är bättre för defensivt spel. Det kan krävas extra styrka och kontroll från spelaren för att få hjälp vid hårda eller höga bollar, till exempel om man vill smasha ut motståndarna.

Fila The Velocitas
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Fila the velocitas rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Salming Magician S5 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Fila the velocitas

8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10