Spela och betta på padel

Från vardagsspel till att spela i turneringar

Att ta sig ut på padelplanen efter en slitsam dag är något som, väldigt många, ser som höjdpunkten av dagen. För en del kanske detta räcker för att roa sinnet, men för många andra så är vardagsspelandet bara en uppvärmning på var de vill hamna – på elitnivån.

Hur gör man för att nå upp dit? Vilka steg tar man? Och går det att spela på resultatet i turneringarna? I detta inlägg så ska vi grotta ner oss mer i just detta! 

Betting på padelturneringar

Är man sugen på att bli bättre inom padel så är man ofta även väldigt tävlingsinriktad. Kanske har man har tävlat i någon sport tidigare, eller så intresserar man sig för att betta på proffsen. Det är idag möjligt genom sidor så som de listade på https://goplay.se/spelbolag/. Oavsett vad så är detta tydliga tecken på att man är en vinnarskalle. Du kan också läsa mer i vår guide för hur du kan betta på padel.

Genom att observera proffsen kan man också lära sig tekniker för att själv bli bättre. Släcker det inte tävlings-törsten att spela på andra? Då kan man även satsa på sin egen karriär!

Vad krävs för att nå eliten?

Då kommer vi till den stora frågan – vad krävs för att nå den nivån som man vill åt? Många har nog en väldigt mixad åsikt om detta. Vi kommer här att ta upp de vanligaste punkterna.

  • Öva, öva och öva lite till! Tro det eller ej – en naturbegåvad person kommer inte undan utan att fortsätta träna och öva upp sina slag. Det krävs väldigt mycket tid och energi för att nå den nivå man vill vara på. När du väl har nått den nivån, krävs det även att man håller i för att behålla den. För varje dag som går så utvecklas de bästa till att bli ännu bättre, vilket gör att gränsen för hur bra man behöver vara hela tiden höjs. 
  • Rätt utrustning är också en viktig faktor. Glöm inte att priset inte är en direkt avgörande faktor på kvalitén på produkten. Är du ny inom sporten eller har du spelat i flera år? Behöver du extra hjälp med din teknik eller är du nöjd med din nuvarande nivå? Detta är saker att tänka på när du exempelvis väljer vilket racket du ska köpa. Vi har testat närmare 100 olika racketmodeller och listar de bästa padelracket i olika kategorier här
  • Lyssna på din tränare! En bra tränare kan hjälpa dig att förbättra ditt spel på ett sätt som du aldrig trodde var möjligt. De kan se saker och ting från ett annat perspektiv och hjälpa dig att rätta till dina misstag. Ibland kan det kännas tungt att få ett kritiskt öga, men det kan också vara det mest givande du utsätter dig själv för.
  • Njut av stunden! Detta är en av de viktigaste sakerna att komma ihåg. I slutändan är det bara ett spel och det ska vara roligt. Om du inte tycker att det är roligt, så kommer du inte heller att vara motiverad nog till att hålla dig kvar på toppen.

Börja spela turneringar

Slutmålet är givetvis att spela på den högsta nivån, men för att nå upp dit så behöver man börja någonstans. Att börja spela i lite mindre turneringar är därför en utmärkt start där du får möjligheten till att både mätta din tävlingslust, och få chans att möta likasinnade spelare där man får ett bra motstånd, som passar dig själv både kunskapsmässigt och på spelnivån. Fortsätter man i dessa spår kanske de slutar med att man får möjlighet att spela i en större svensk turnering, så som Swedish Padel Open.

Att spela turneringar är ett bra sätt att bli uppmärksammad av andra spelare och klubbar. Det bästa sättet att ta reda på var du står jämfört med andra spelare är att spela mot dem. Det finns olika nivåer av turneringar, så det är viktigt att du deltar i de turneringar som passar din nivå. För ett år sedan, under 2021, så hade vi enligt Elitepadels statistik över 120 padelföreningar i Sverige. De räknade även på att föreningarna i snitt har 200 medlemmar styck. Kanske hittar du här även din nästa lagkamrat, eller en ny motståndare.

Avslut

Det finns som sagt väldigt många olika saker att tänka på för att utvecklas. Oavsett hur man väljer att starta och bibehålla sin karriär så är det viktigaste att alltid känna att man gör det för att det är roligt, både när du bettar på padel och själv utöver sporten. Det kan hända alla att man stundvis kan tappa sin motivation att träna, vilket är helt okej! Skulle du uppleva att motivationen försvinner helt över en längre tid kan man behöva backa, och tänka över varför man vill bli bättre.

Förhoppningsvis har den här artikeln bidragit till att ge dig en inblick i vad som krävs för att nå elitnivån i padel. Det är inte lätt, men om du är hängiven och brinner för sporten är allt möjligt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *