Head Delta Motion 2022 – Test & Recension 2022

Micke testar och recenserar Head Delta Motion 2022

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Head Delta Motion 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den defensiva spelaren som är på en nybörjare – avancerad nivå. Racket har en rund form som ger dig defensiva kvalitéer. 

Se videon när vi testar och recenserar Head Delta Motion här nedanför.

Heads nya Delta-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Head Delta Motion 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Head Delta Motion 2022:

När jag testade Head Delta Graphene 360+ Delta Motion 2022 tyckte jag det va ett topprack med avancerade egenskaper som främst vänder sig till den offensiva spelaren som gillar att avgöra poängen i overhead spelet eller i sina smashar. När jag provspelade Head Delta Motion 2022 så upplevde jag att racket var väldigt offensivt i sina egenskaper men tack vare sin något lättare vikt upplevde jag att racket också var väldigt lättmanövrerat. Ett rack som jag absolut skulle rekommendera till den mer avancerade damen eller herren som söker ett offensivt topprack.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Head Delta Motion 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Head Delta Motion 2022 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Head Delta Motion 2022.

Head Delta Motion 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Head Delta Motion 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeHead
FormDiamant
BalansMedel
SpeltypOffensiv
SpelnivåMotionär – Avancerad
Vikt350 – 360 g
Head Delta Motion 2022 material
Bild från när vi testade och recenserade Head Delta Motion 2022.

Material

En av de utmärkande drag med detta racket från Head är att det har utrustats med teknologin Auxetic, som ger en dämpande effekt vid varje bollträff och samtidigt en extra dos av kraft till spelaren. Kärnan är Power Foam som också hjälper till att ge kraft till bollarna i varje slag.

Balansen

Balanspunkten är i medel nivå, som kan ge bra effekt åt detta diamantformade racket när man rusar fram vid nätet för att få iväg bollar med ordentlig kraft eller när man vill slå iväg de höga bollarna med både kraft och fart. Samtidigt kan det ge lite hjälp när de låga bollarna ska hämtas upp från golvnivå.

Racketformen

Diamantformen på denna modell ger det mer styvhet och styrka för spelaren, så slagen kan bli mer kraftfulla i det offensiva spelet.

Hårt eller mjukt?

Det är ett hårt paket med diamantformen, medel balans och en kärna som lovar extra kraft vid bollträffarna. Detta hårda racket blir en väldigt bra hjälp för att få in träffar med både kraft och fart.

Vilken spelarnivå passar Head Delta Motion 2022 för
Bild från när vi testade och recenserade Head Delta Motion 2022.

Vilken spelarnivå passar Head Delta Motion 2022 för?

Det kan behövas lite mer erfarenhet av spelet för att kunna hantera detta racket på bästa sätt, men det kan också vara ett bra alternativ för motionärer som vill komma längre i sitt offensiva spel.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det finns många starka fördelar för spelarens offensiva spel med denna modell från Head. Även om balanspunkten inte är uppe vid toppen, så kan detta hårda paket ändå ge spelaren ordentligt kraft för att få iväg höga bollar med ordentlig effekt.

Head Delta Motion 2022
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller ytterligare 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Head

Head grundades av Howard Head år 1950, för att han ville producera sina egenhändiga metallskidor. När de väl lanserades insåg han snabbt att han var tvungen att lägga in lite extra krut på att marknadsföra sina skidor för att idrottarna skulle inse de goda kvaliteterna med skidorna.

Företaget började senare producera tillbehör för andra sporter och för tennis påbörjades det år 1968. Senare följde även för sporten padel, som liknar tennis i många avseenden. Idag ser man några nya teknologier på deras senaste modeller, som lovar både bättre hållbarhet och mer kraft åt spelaren.

Läs mer om Head padelracket och våra andra recensioner.

Bild på Head rackerna vi testade på vår Youtube kanal
Bild på Head rackerna vi testade på vår Youtube kanal

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med Head Delta Motion 2022

För de spelare som gillar att spela offensivt, så finns det inga många nackdelar att titta på. Detta hårda racket kan förse spelare med mycket kraft och fart i det explosiva spelet och det kan vara ett passande racket även för de med mindre erfarenhet av sporten. Racketen är något lättare i vikt, som gör att det kan vara mer ergonomiskt för spelaren. Även om det kan ge lite avkall på bollarnas kraft.

Nackdelar

Det kan bli utmanande att använda detta racket när man möts av långsamma eller låga bollar, då det är ett hårt paket som bäst lämpar sig för bollar med hög fart eller kraft.

Vårt omdöme för Head Delta Motion 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Head Delta Motion 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

“När jag testade Head Delta Motion 2022 tyckte jag det va ett topprack med avancerade egenskaper som främst vänder sig till den offensiva spelaren som gillar att avgöra poängen i overhead spelet eller i sina smashar. När jag provspelade Head Delta Motion 2022 så upplevde jag att racket var väldigt offensivt i sina egenskaper men tack vare sin något lättare vikt upplevde jag att racket också var väldigt lättmanövrerat. Ett rack som jag absolut skulle rekommendera till den mer avancerade damen eller herren som söker ett offensivt topprack.”

Head Delta Motion 2022
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Delta Motion 2022 rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head Delta Motion 2022 rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Head Delta Motion

2995
8

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se

8.0/10
Total
0
Shares