Head Evo Sanyo → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Head Evo Sanyo recension

Vårt omdöme och recension av Head Evo Sanyo sammanfattas i att det är ett av de mest  kompletta allround nybörjarracketarna på marknaden. Head Evo Sanyo är riktad mot nybörjaren men funkar även utmärkt för motionären. 

Missa inte att du kan köpa Head Evo Sanyo med en rabattkod här nedanför.

4.6 av 5 | Från Tengo.se
4.6/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Utmärkt val för nybörjaren
 • Väldigt komplett allround racket
 • Välbalanserat racket
 • Finns bättre val ifall du är på en avancerad nivå
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Head
 • Form: Droppformat/Hybrid
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Nybörjare - Medel
 • Vikt: 370 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Head Evo Sanyo egenskaper

Ett perfekt racket att ha sällskap av på dina första träningar och matcher, eftersom det tillåter bästa möjliga resultat över ett brett slagregister. Det viktigaste när du börjar med padel är att få in en korrekt teknik i så många slag som möjligt så snabbt som möjligt – och det är precis för det som man har tagit fram Evo Sanyo. 

I det första skedet när du börjar spela padel vill du ha ett balanserat racket, kapabelt att producera såväl fart på bollarna som kontroll och precision. Även vibrationsdämpning är viktigt, för att hålla skaderisken till ett minimum medan lederna vänjer sig vid den nya belastningen. Allt detta hittar du här i en snygg förpackning.

Det är ett racket med en klassisk och elegant design i svart, vitt och silver, och med en vikt som ligger runt 370 gram. Utseendet har man kopierat från Sanyo Gutierrez personliga racketval Alpha Pro.

Material

Det är ett fantastiskt racket även sett från en teknisk synpunkt. Precis som Head gör klart för oss varje säsong ger de samma höga kvalitet i hela sitt sortiment av racketar oavsett vilken spelarnivå det är framtaget för.

Power Frame System är en ramkonstruktion som kombinerar de bästa materialen – kolfiber och glasfiber – för att på så vis få ett racket som är resistent och hållbart till max, samtidigt som det ökar kraften som kanaliseras i varje bollträff. Heads Innegra– teknologi har tillfört lätta fibrer i ramen som på samma gång bidrar med stabilitet och stötdämpning.

Man har valt att satsa på en inre kärna av Comfort Foam som ger en mjukare bollkänsla och ser till att vibrationerna minskar på ett mycket effektivt sätt. Det här skummet ger en härlig komfort i varje slag, samtidigt som det gör att bollträffen blir mer explosiv.

För att komplettera Evo Sanyo och garantera den förlåtande egenskapen ett nybörjarracket inte kan vara utan har man gjort en träffyta av glasfiber. Tack vare att glasfiber är ett flexibelt ytskikt ger det en utsökt bollkänsla med grym kontroll, och med rackets stora sweetspot kommer du att utvecklas som spelare samtidigt som du får in den rätta tekniken.

Balansen

Evo Sanyo är ett droppformat racket med en medelbalans, som är tänkt för att hjälpa dig få till dina bästa slag i alla lägen. Racketar med en hög balans kallas även för topptunga, och de är ett bra val för tekniskt skickliga spelare som bygger sitt spel på explosiva overhead slag. 

Racketar som tvärtom har en låg balans, eller tyngdpunkt, är oftast runda till formen och gillas av spelare som framförallt fokuserar på kontroll och precision. Dessa brukar kännas lättare att hantera tack vare att tyngdpunkten hamnar så nära kroppen, men de är vanligtvis svåra att få till någon större kraft med i de offensiva slagen. 

Ett racket med medelbalans kan här beskrivas som den gyllene medelvägen – det är helt enkelt ett allround racket som levererar i alla lägen.

Racketformen

Detta droppformade racket är ett bra val för dig som söker ett balanserat racket som ger en utomordentlig kombination av kraft och kontroll. Det är gjort av ordentligt slitstarka material för att garantera maximal hållbarhet medan det ger dig utmärkta förutsättningar att nöta in tekniken och lära dig att läsa spelet på bästa sätt. 

Droppformade racket är gjorda för att vara mångsidiga, vilket är just vad man bör satsa på till en början. När väl grundslagen sitter kan du ta ställning till om du vill definiera din spelstil som mer offensiv och explosiv eller mer kontrollerande och teknisk. Om du känner att en mix av de bägge är det som passar dig bäst är ett droppformat racket det bästa valet även längre fram.

Hårt eller mjukt?

Ramen som konstruerats av kolfiber blandat med glasfiber ger ett racket som är stabilt men ändå flexibelt. Den mjuka inre kärnan av EVA-skum sörjer för vibrationsdämpning och optimal komfort. 

Till träffytan har man valt flexibelt glasfiber eftersom det är ett förlåtande material som ger dig bästa möjliga kontroll i alla lägen, och den stora sweetspoten ser till att du behåller den även när du inte träffar riktigt mitt i prick. Ett mjukt racket som denna modell är ett riktigt bra val för att starta din karriär inom padeltennis. 

Vilken spelarnivå passar Head Evo Sanyo för?

Funderar du på att börja spela padel och har svårt att bestämma dig för vilket racket du ska välja? Här presenterar Head ett utmärkt racket för dig som nybörjare, men som även passar dig som lite mer erfaren spelare som söker ett bekvämt och lättspelat racket. 

Rackets egenskaper gör det till ett bra val för dig som vill lära dig att spela och utveckla din teknik. Du kommer att kunna finna dig tillrätta i alla spelsituationer och på så sätt se vilken spelstil som kommer att passa dig bäst i längden.

Tack vare dess stora sweetspot kommer du att kunna imponera på ditt motstånd med förvånansvärt kraftfulla och samtidigt precisa slag från vilket hörn av banan som helst. 

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är ett racket som ger en grym produktivitet, både när det kommer till offensiven och defensiven. Styrkan hos Evo Sanyo är just att det är mångsidigt, och passar därför lika bra i alla lägen. 

När man just har börjat spela padel ska man helst inte koncentrera sig på någon speciell spelstil, det är bättre att du fokuserar på att grundtekniken ska sitta riktigt bra i alla typer av slag. 

Även om du längre fram vill satsa på exempelvis den offensiva spelstilen måste du ändå kunna försvara dig, och offensiva racketar ställer ofta större krav på dig som spelare i defensiva situationer. Just därför är det många som väljer en allround modell under sin första etapp, eftersom du sedan kommer att ha gott om tid att specialisera dig. 

2 bra alternativ att välja mellan

Här har vi listat två alternativ som kan vara bra att jämföra med. Vi har plockat ut ett “premium-racket” och ett “budget-racket” beroende på hur mycket du vill spendera på ditt  nya padelracket.

Head Graphene 360+ Alpha Elite

Head Graphene 360+ Alpha Elite

4.5/5

För dig med lägre budget!

Fart 75%
Kontroll 80%
Medel
Babolat Viper Air

Babolat viper Air

5/5

För dig med bättre budget!

Fart 80%
Kontroll 75%
Medel

Kort information om varumärket

Head är ett amerikanskt varumärke som numera har sitt säte i Amsterdam, Nederländerna. När flygingenjören Howard Head startade sitt företag år 1950 gjorde han det med ambitionen att tillverka riktigt bra skidor, och allt sedan dess har man legat i framkant gällande materialval, design och nytänkande. 

Som du säkert redan vet erbjuder inte Head bara utrustning för vintersporter, utan även vattensporter och såklart finns racketsporter såsom tennis, padel och squash i deras utbud. Deras klara mål är att alltid sätta användaren först, och de har därför utvecklat ett mycket brett sortiment för att professionella spelare såväl som hobbyutövare ska kunna hitta passande material för sin nivå och därigenom kunna prestera på bästa sätt.

När det gäller padelutrustning har Head skämt bort oss med att ständigt överraska oss med nya material och förbättrad teknologi varje säsong – här hittar du ett racket för varje match, varje spelstil och varje spelnivå. Företaget har ett ständigt samarbete med såväl spelare som tränare över hela världen, för att kunna undersöka utövarens behov och därefter kunna utveckla nya produkter. 

Just deras kontinuitet, garantin att de år efter år levererar samma höga kvalitet och ständigt höjer ribban ännu lite grand, gör att många av WPT-stjärnorna enbart spelar med Heads racket – däribland argentinarna Sanyo Gutierrez och Fernando Belasteguin eller världsettan på damsidan Ariana Sanchez.

Jämförelse av Head padelracketFormBalans
Head Graphene 360+ Alpha ProDroppeMedel
Head 360 + Alpha MotionDroppeMedel
Head Graphene 360+ Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene 360+ Delta Hybrid with CBDiamantMedel
Head Graphene 360+ Delta Motion with CBDiamantTopptung
Head 360 Gamma ProRuntMedel
Head GT Alpha Elite Black EditionDroppformat/HybridMedel
Head Graphene 360 Gamma MotionRuntTopptung
Head Graphene 360 Zephyr ProRuntMedel
Head Graphene 360 ZephyrRuntMedel
Head Graphene 360 Zephyr ULRuntMedel
Head Graphene Touch Alpha EliteDroppeMedel
Head Graphene Touch Delta Pro PowerDiamantTopptung
Head Graphene XT VectorRuntMedel
Head Evo SanyoDroppeMedel
Head Flash ProDroppeTopptung
Head Flash GreenDroppformat/HybridMedel
Head FlashDroppeLåg/Medel
Head Evo DeltaDroppeMedel
Head Alpha Junior “Sanyo”DroppeMedel
Head Delta JuniorDroppeMedel

Läs mer om alla Heads padelracket här.

Fördelar med Head Evo Sanyo

Det är en av de mest kompletta nybörjarracketar du kan få tag i. Innegra- tekniken ser till att det är en slitstark modell som låter dig bygga upp ditt spel och din teknik på ett så enkelt sätt som möjligt. 

Den mjuka kärnan sätter lite extra fart på dina slag och gör det även till ett bekvämt och skonsamt racket att tillbringa många timmar med i buren. En stabil modell som bidrar med kontroll och kraft till ditt spel, oavsett vad som händer på banan. Extremt prisvärt.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Som nybörjarracket verkar det inte ha några direkta nackdelar, men när du har lite mer erfarenhet kommer du antagligen att tycka att det känns lite tamt. Vikten kan också kännas aningen hög jämfört med liknande, mer lättviktiga modeller som underlättar snabbare förflyttningar som ofta krävs tills dess man lärt sig läsa spelet på ett bättre sätt. 

Head Evo Sanyo omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Head Evo Sanyo online.

 • 4.6 av 5 från Tengo.se

Vårt totala omdöme för Head Evo Sanyo

Vårt totala omdöme och recension om Head Evo Sanyo är att det är ett grymt bra nybörjarracket där slag och teknik ligger i fokus. Racket är samtidigt ett riktigt stabilt racket för spelare i medelnivå. Head Evo Sanyo passar perfekt för utövaren som är allround och som fortfarande lär sig grunderna i padel.

Blandningen av kolfiber och glasfiber skapar ett resistent och hållbart racket. Samtidigt ökar det kraften i varje bollträff. Heads Comfort Foam ger även en mjukare bollträff och ser till att vibrationerna minskar.

Vi ger därför detta racket 4.6 av 5.0 stjärnor.

4.6/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Evo Sanyo

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares
Previous Post

Snygga padelkläder för både dam och herr 2021 (+outfit tips)

Next Post
Bullpadel Hack 02 recension

Bullpadel Hack 02 → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Related Posts

11 stycken BLACK WEEK-kampanjer du inte får missa!

X