Head Zephyr Pro 2022 - test och recension

Head Zephyr Pro 2022 : Test, Recension & Rabattkod

Vårt omdöme och recension för Head Zephyr Pro 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den allroundspelaren på medel – avancerad nivå. Detta racket har en rund form med defensiva kvalitéer men en kärna och yta som gör ger racket offensiva kvalitéer också.

Prisnivån för Head Zephyr Pro är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Vårt omdöme
4.5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Head Zephyr Pro. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Spela video om Head Zephyr Pro 2022 - test, recension och rabattkod
Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Head Zephyr Pro 2022:

När jag testade och recenserade Head Zephyr Pro upplevde jag att det var ett mycket lättspelat allround racket med stor sweetspot som är inriktat till spelaren som då söker kontroll i det defensiva spelet, men även vill kunna ta sig fram och spela offensivt. Graphene materialet i racket har också egenskaper som reducerar vibrationer och därmed ger dig en väldigt behaglig bollträff. Ett rack som jag skulle rekommendera till en relativt bred målgrupp som söker en bra mix av fart och kontroll.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Head Zephyr Pro 2022 - test och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Head Zephyr Pro 2022 - recension
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr Pro.

Head Zephyr Pro 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Head Zephyr Pro 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en stilren färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeHead
FormRund
BalansMedel
SpeltypDefensivt-Allround
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt355-375g

Material

Ett starkt racket med mycket kolfiber. Ramen är förstärkt med kolfiber, så den är mer hållbar för olika stötar och felslag. Graphene är en kolfiberyta som är starkare och mer flexibel på grund av mönstringen. Kolfibret går i hexagonala mönster över ramen. En Comfort Foam kärna, som ger både balans och mjukhet i spelet.

Head Zephyr Pro 2022 - ytan på racket
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr Pro.

Balansen

En balanspunkt i medelnivå, så racketen kan vara till god hjälp både vid låga och höga bollar.

Racketformen

En rund racketform ger lite större sweetspot och i kombination med en medel balanspunkt blir det framför allt användbart för defensivt spel.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukare racket med flexibel träffyta och mjukare kärna, som kommer ge extra bra hjälp då du ska plocka upp låga mjuka bollar.

Head Zephyr Pro 2022 - test, recension och rabattkod
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade Head Zephyr Pro.

Vilken spelarnivå passar Head Zephyr Pro 2022 för?

Detta racket från Head är ett bra val för spelare på medel nivå, som vill avancera sitt spel. De som är på väg att klättra upp i nivåerna. Men även för mer avancerade spelare som främst söker efter kontroll i spelet.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Med hänsyn till den runda racketformen, balanspunkten i medel och en mjukare kärna gör att detta racket är mer passande för defensivt spel. Kärnan Comfort Foam har valts ut för att den ger en mjukare känsla under spelet och kan samtidigt ge mer kraft i slagen, vilket kan ge mer stöd i offensivt spel. Men det är fortfarande ett racket som är mer lämpat för defensivt spel.

Head Zephyr Pro 2022 - test och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Head Zephyr Padelrackets 2022 - test, recension och rabattkod
Bild från när vi testade och recenserade Head padelracket 2022.
Head logotyp
Head Logotyp

Information om varumärket Head

När HEAD grundades var det främst för att producera unika skidor, som Howard Head hade stor passion för. Han grundade sitt företag 1950 och fick kämpa med olika typer av marknadsföring för att locka kunderna till att skydda hans unika skidor, som var först i metall.

1968 grundades även en avdelning för tennis och deras första metallracket lanserades ett år senare. Det togs fram olika teknologier för att utveckla olika styrkor för tennisspelare och ganska snart föddes även rackets för padelsporten.

Läs mer om Head padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med Head Zephyr Pro 2022

Det är ett mjukare paket, som är mer skonsamt för spelarens muskler och leder. Samtidigt har racketen fått förstärkningar i kolfiber, så det är mer hållbart mot till exempel stötar i golvet. Vilket är lätt hänt när spelaren kommer i hög fart och ska snabbt skjuta upp låga bollar. 

Materialet graphene är ett starkt kolfiber som går i hexagonala former, för att kunna fungera på ett starkare sätt. Detta skyddar racketens ram. Tillsammans med teknologin Smart Bridge blir det ännu bättre, då den minimerar vibrationer i racketen. Som både ger bättre kontroll vid bollslagen och gör det mer ergonomiskt för spelaren.

Ramen är förstärkt med Graphene 360+ så det blir både mer hållbart och kan återge mer kraft till bollarna i slagen. Detta kan ge mer hjälp i defensivt spel, om spelaren har styrkan och tekniken för att utnyttja det.

Nackdelar

Det är inte det bästa valet för en offensiv spelare, då det kan vara för mjukt för hårda bollar och balanspunkten är på medelnivå så det kan göra det svårare att smasha till bollarna.

Vårt omdöme för Head Zephyr Pro 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Head Zephyr Pro 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade och recenserade Head Zephyr Pro upplevde jag att det var ett mycket lättspelat allround racket med stor sweetspot som är inriktat till spelaren som då söker kontroll i det defensiva spelet, men även vill kunna ta sig fram och spela offensivt. Graphene materialet i racket har också egenskaper som reducerar vibrationer och därmed ger dig en väldigt behaglig bollträff. Ett rack som jag skulle rekommendera till en relativt bred målgrupp som söker en bra mix av fart och kontroll.”.

Head Zephyr Pro 2022 - test och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Zephyr Pro rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head Zephyr Pro rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Head Zephyr Pro

9

Vårt omdöme

9.0/10