Bild på Micke på Elitepadel när han testar och recenserar Head Zephyr UL

Head Zephyr UL 2022 – Test & Recension 2023 (DUBLETT)

Vårt omdöme och recension för Head Zephyr UL 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för den defensiva spelaren som är på en nybörjare – avancerad nivå. Racket har en rund form som ger dig defensiva kvalitéer. 

Se videon när vi testar och recenserar Head Zephyr UL här nedanför.

Heads nya Zephyr-racketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Head Zephyr UL. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Head Zephyr UL:

När jag testade Head Zephyr UL som är den absolut lättaste modellen från Head och har, som övriga rack i serien, sina främsta egenskaper i kontrollen av spelet. Tack vare sin lätta vikt så tycker jag att det är ett rack som lämpar sig väldigt bra till damen som ska börja spela eller till junioren som vill byta upp sig från sitt tidigare junior rack. Även denna modell har hög kontroll och mycket god känsla i spelet.

Head Zephyr UL
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Head Zephyr UL egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr UL.

Head Zephyr UL egenskaper

Här nedanför går vi igenom Head Zephyr UL och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeRS
FormRund
BalansMedel/Hög
SpeltypAllround/Defensiv
SpelnivåNybörjare – Avancerad
Vikt330 – 350 g
Head Zephyr UL material
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr UL.

Material

Mycket kolfiber för att öka hållbarhet och motståndskraft i racketen. Teknologin Graphene 360+ förstärker ramen och ger samtidigt mer balans i racketen. Kärnan Comfort Foam ger ett mjukare spel och bättre respons.

Balansen

En balans i medelnivå i kombination med stor sweetspot och rund racketform ger det flera fördelaktiga egenskaper för det defensiva spelet. Det blir lättare att lyckas med fullträffar med bra kraft och fart, även vid de låga bollarna.

Racketformen

Rund racketform som även förser racketen med en större sweetspot. Ju större sweetspot, desto större chans för kraftfulla träffar som samtidigt ger bra kontroll för bollens riktning.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukare paket med den runda formen, mjukare kärna och något lättare vikt på racketen. Racketen är förstärkt med Graphene 360+ som ger kraft i slagen, vilket även kan ge stor fördel åt det offensiva spelet.

Vilken spelarnivå passar Head Zephyr UL för
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr UL.

Vilken spelarnivå passar Head Zephyr UL för?

Detta mångsidiga racket lämpar sig bra för olika spelnivåer, från nybörjare till mer avancerad nivå. Det är ett mjukare racket som även är något lättare än många andra modeller. Därmed kan det vara ett bra racket att börja sitt padelspel, men även om man vill avancera sitt defensiva spel mer.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Merparten av egenskaperna är starka fördelar i ett defensivt spel. Rund racketform som ger en större sweetspot i kombination med en mjukare kärna och en balanspunkt på medelnivå. Dessa egenskaper får man mest nytta av med långsamma eller låga bollar. Dock kan det även ge fördelar i offensivt spel, men där kan man ibland känna av att exempelvis kärnan är för mjuk.

Head Zephyr UL
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Head

Många som hör varumärket Head kanske främst tänker på metallskidor, då det var det första som grundaren Howard Head producerade inom företaget. De var de första på marknaden med denna typ av skida och fick kämpa en del för att få kunderna att förstå dess fördelar.

Då den första metallskidan lanserades var år 1950 och det tog drygt 18 år innan företaget även började inrikta sig på att producera racket inom tennis, vilket ganska senare även ledde vidare till racket för sporten padel.

Olika teknologier för rackets inom tennis och padel har uppkommit genom åren. Det mest utmärkande på dagens modeller är teknologin Graphene 360+, som ger deras racketar bättre hållbarhet och motståndskraft, samtidigt som det kan återge mer kraft för spelaren. Vare sig denne är mer intresserad av ett defensivt eller offensivt spel.

Läs mer om Head padelracket och våra andra recensioner.

Head padelrack
Bild på Head rackerna vi testade på vår Youtube kanal

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSvårighetsgradVikt
RS Prime Team EditionDroppMedelMedel360-370g
RS Cobra Apex Womens EditionRundLågNybörjare-Medel330-350g
RS Cobra EditionRundLågNybörjare-Medel360-375g
RS Cobra Womens Edition 2.0RundMedelMedel-Avancerad335-360g
RS Pro Edition Cayetano RocafortHybrid (Rund/Dropp)MedelMedel-Avancerad360-375g
RS Pro Edition Simon VasquezHybrid (Dropp/Diamant)Medel/HögMedel-Avancerad360-375g
RS Prime Team Edition BlackDroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Womens Edition BlueDroppMedelMedel-Avancerad345-360g
RS Prime Power Edition DroppMedelMedel-Avancerad360-370g
RS Prime Control EditionDroppMedelNybörjare-Medel360-370g
X-Series Womens Edition by MargauxDroppMedelNybörjare-Medel355-370g

Fördelar med racket

Ett bra racket med goda egenskaper för defensivt spel och för ett mer ergonomiskt spel, tack vare en lättare vikt på racketen och teknologier som minskar på vibrationer i racketen. Den runda formen och en större sweetspot ger fler chanser till fullträffar, vilket är bra för de som inte har spelat så länge. Det blir lättare för dem att lära sig bättre teknik i spelet och med en mjuk kärna får även avlastning i muskler och leder.

Nackdelar

Kombinationerna av en mjuk kärna, rundformat racket och en medel balans gör att de som föredrar att spela offensivt, med andra ord mer explosivt och aggressivt, kommer säkerligen känna att det inte är riktigt rätt racket för dem.

Vårt omdöme för Head Zephyr UL 2.0

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Head Zephyr UL 2.0 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade Head Zephyr UL som är den absolut lättaste modellen från Head och har, som övriga rack i serien, sina främsta egenskaper i kontrollen av spelet. Tack vare sin lätta vikt så tycker jag att det är ett rack som lämpar sig väldigt bra till damen som ska börja spela eller till junioren som vill byta upp sig från sitt tidigare junior rack. Även denna modell har hög kontroll och mycket god känsla i spelet.”

Head Zephyr UL
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Head Zephyr UL rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Head Zephyr UL rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Här kan du köpa produkten