Test och recension av Head Zephyr UL padelracket

Head Zephyr 2023 – Läs vårt Test, Recension & Rabattkod

Vårt omdöme och recension för Head Zephyr 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket för både herrar och damer som söker ett racket med lätt vikt och mycket kontroll. Head Zephyr är ett runt padelracket som ger dig en stor och förlåtande sweetspot.

Head Zephyr 2022 är ett mycket prisvärt alternativ och dessutom så kan vi som vanligt på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på kampanjpriser!

4 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Head Zephyr 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Spela video om Head Zephyr 2022 - test omdöme och recension
Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Head Zephyr 2022:

När jag testade Head Zephyr 2022 och jämförde med Head Zephyr Pro 2022 så upplevde jag att detta rack var lättare i vikt och därmed så tycker jag att Head Zephyr 2022 då var ett lättare rack att hantera på banan. Tack vare sin lättare vikt så är det också ett rack som sliter lite mindre på armen. Så mitt omdöme och recension för racket racket är att det är en modell som jag absolut hade rekommenderat för damen eller herren som söker lätt vikt, mycket kontroll och en stor sweetspot.

Head Zephyr 2022 - test, omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Head Zephyr 2022 - test och recension
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr.

Head Zephyr 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Head Zephyr 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en stilren färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeHead
FormRund
BalansMedel
SpeltypDefensivt-Allround
SpelnivåNybörjare-Medel
Vikt335-355g

Material

Ett utmärkande drag för de senaste modellerna från Head är teknologin Graphene 360+, som ger bättre hållbarhet åt ramen samtidigt som det förser spelaren med flexibilitet och mjukhet under spelet. Kombinerat med en kärna i Comfort Foam minimeras vibrationerna i racketen och gör det mer ergonomiskt att använda för spelaren.

Head Zephyr 2022 rackets yta
Bild från när vi testade och recenserade Head Zephyr.

Balansen

Balanspunkten är i medelnivå som ger fördelar i både offensivt och defensivt spel, men i kombination med en mjukare kärna ger det ännu mer fördelar när det ska skjutas upp låga bollar eller få iväg långsamma bollar med mer kraft.

Racketformen

Rundformat racket som även förser racketen med en större sweetspot, vilket ger fler chanser till fullträffar med både kraft och kontroll.

Hårt eller mjukt?

Ett mjukare racket som ger många styrkor i defensivt spel på padelbanan. Rund racketform, mjukare kärna och en balanspunkt i medelnivå som ger mjukare spel för spelaren och lättare att ta emot mjukare bollar, och samtidigt få iväg dem med mer kraft.

Head Zephyr 2022 - test omdöme och recension
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade Head Zephyr 2022.

Vilken spelarnivå passar Head Zephyr 2022 för?

Detta racket är passande för mer eller mindre alla spelnivåer och är extra bra för de som vill ha ett racket som är mer ergonomiskt. Racketen har en lätt vikt och flera teknologier som minimerar vibrationer och tar emot bollar på ett mjukare sätt.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Head Zephyr är ett allroundracket, men har fler fördelar för det defensiva spelet. Ett racket med mer mjuka egenskaper, vilka ger fler fördelar för att ta emot långsamma eller låga bollar. Samtidigt kan både kärnan och den kolförstärkta tamen återge mer kraft i slagen.

Head Zephyr 2022 - test, omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Head Zephyr Padelrackets 2022 - test, recension och rabattkod
Bild från när vi testade och recenserade Head padelracket 2022.
Head logotyp
Head Logotyp

Information om varumärket Head

Företaget Head grundades år 1950 av Howard Head, som till en början var fokuserad på att producera skidor med metall. Hans inriktning på metall togs sedan vidare till rackets för sporten tennis och företaget tog fram olika teknologier med åren för att återge olika egenskaper åt deras rackets.

Sedan gick de även vidare till sporten padel, där man idag bland annat kan se teknologin Graphene 360+, vilken ger deras racketmodeller bättre hållbarhet och mer kraft åt spelaren. Deras padelrackets är väldigt populära på dagens marknad, bland annat för deras goda hållbarhet och för att deras modeller kommer med användbara egenskaper i olika typer av spel.

Läs mer om Head padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med Head Zephyr 2022

Racketen har en väldigt lätt vikt, vilket gör att det lämpar sig extra väl för de spelare som har svagare muskler eller leder. Det blir lättare att hantera i både svingarna i luften och vid träffar av bollar. Deras teknologi Graphene 360+ ger racketen bättre hållbarhet, men även ett mjukare spel och mer balans som även gör det mer ergonomiskt för spelarna.

Kärnan Comfort Foam är av den mjukare sorten, som ger fördelar i defensivt spel och den minimerar även vibrationer i racketen. Vilket ger bättre kontroll i spelet och minimerar risker för belastning på spelarens muskler och leder.

Nackdelar

Merparten av egenskaperna i detta racket riktar sig till ett defensivt spel, så det kan bli svårare att få iväg höga bollar med hög fart eller att smasha ut motståndarna. Den lätta vikten på racketen har flera fördelar, men för de som önskar mer aggressivt eller explosivt spel kan det bli mer negativt, då de kan behöva ett racket som är tyngre och hårdare.

Vårt omdöme för Head Zephyr 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Head Zephyr 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

”När jag testade Head Zephyr 2022 och jämförde med Head Zephyr Pro 2022 så upplevde jag att detta rack var lättare i vikt och därmed så tycker jag att Head Zephyr 2022 då var ett lättare rack att hantera på banan. Tack vare sin lättare vikt så är det också ett rack som sliter lite mindre på armen. Så mitt omdöme och recension för racket racket är att det är en modell som jag absolut hade rekommenderat för damen eller herren som söker lätt vikt, mycket kontroll och en stor sweetspot.”.

Head Zephyr 2022 - test, omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Head Zephyr rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Head Zephyr rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten