Presentation av 

Maximiliano Sanchez

Kort presentation av Maximiliano Sanchez

Med uppmuntran av sina föräldrar så började han med att spela padel som 8-åring och vid 20-års ålder trädde han in i den professionella världen. När han började spela med Sanyo Gutiérrez år 2013 kom också en större utveckling i hans spel, och de två kammade snabbt hem titlar tillsammans.

Maximiliano Sanchez profil
NamnMaximiliano Sanchez
Födelsedatum1986-12-15
FödelseplatsVilla Mercedes, Argentina
Längd1,83
HuvudsponsorKuikma

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

År 2013 och 2014 vann Maxi Master Final, i partnerskap med Sanyo Gutiérrez. År 2016 vann han Mendoza Open, då med partnern Matías Díaz. Två år senare är han åter tillbaka med Sanyo Gutiérrez och de börjar med att vinna sin första turnering, Catalunya Master. Under samma säsong vinner de Zaragoza Open och Jaén Open samt att de kom till finalen i Valladolid Open och Valencia Master.

År 2018 blev de årets par och 2019 kom de på andra plats som årets par. Även 2019 blev ett vinnarår för Maxi Sanchez med Sanyo Gutiérrez, men på grund av Covid året därpå, separerade de sedan.

Maximiliano Sanchez kallas ofta för Hajen

På grund av hans förnamn kan han ofta kallas för Maxi eller Max, men på spelbanan kan han även kallas för “The Shark”. Detta för att han ses som orädd, med sina rörelser och sitt spelande på padelbanan.

Maximiliano Sanchez racket
Maximiliano Sanchez spelar med racket Kuikma PR990 Hybrid Hard

Maximiliano Sanchez racket

Maxi Sanchez spelar nu med det droppformade Kuikma PR990 Hybrid Hard, som är något överdimensionerat för att få en bredare sweetspot. Ramen består merparten av kolfiber, men även av glasfiber och etylen, och extra förstärkt med Twin Tube Carbon. Ett hårt racket med hård kärna och grov yta, som också ger stöd för kraftfulla slag under spelet.

Maximiliano Sanchez racket
RacketmodellKuikma PR990 Hybrid Hard
VarumärkeKuikma
FormDrop
BalansMedium
Vikt367 – 377 g

Maximiliano Sanchez lön

Lönen för proffsspelaren Maxi Sanchez baseras på de matcher och turneringar han vinner. Så ju fler bra titlar han kammar hem, desto större inkomster blir det. Detta och förtjänster från sociala medier och liknande kanaler på internet. Därmed varierar hans lön mellan varje år. Dock kan vi se att under WPT 2021 vann han ihop 49.084 USD.

Instagram

Följ Maxi Sanchez utveckling på Instagram. Självklart är merparten om hans karriär inom padel, men ibland kommer det upp ett och annat om privatlivet också: 

https://www.instagram.com/MaxiSanchezOficial

Youtube

Då han har lyckats vinna flest titlar tillsammans med Sanyo Gutiérrez, i synnerhet under år 2018, så kommer här ett klipp på lite mer än fyra minuter med höjdpunkter från WPT 2018:

https://youtu.be/wGV0igb7hT0

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.