Presentation av 

Miguel Lamperti

Kort presentation av Miguel Lamperti

Miguel lärde känna sporten padel när han var i 12-års åldern och i början var han väldigt förtjust i att spela mot väggen. Han la många timmar på sin träning, men började allt mer att träna tillsammans med en spelpartner. Miguel började spela i olika turneringar när han var 16 år och hans första spelpartner blev Matías Díaz.

NamnMiguel Lamperti
Födelsedatum1978-11-11
FödelseplatsBahía Blanca, Argentina
Längd1,80
HuvudsponsorNox

Innehållsförteckning

Historiska vinster och framgångar

År 2016 vann han padel-VM, tillsammans med spelpartnern Christián Gutiérrez. Två år senare ledde hans spel tillsammans med Juani Meres till två finaler, men det blev ingen titel. Under WPT 2021 ledde hans spelande till några semifinaler, bland annat Estrella Damm Alicante Open och Adeslas Madrid Open.

NOX ML10 Pro Cup Luxury 2022
Miguel Lamperti spelar med racket NOX ML10 Pro Cup Luxury

Miguel Lamperti racket

Miguel Lamperti spelar med det rundformade NOX ML10 Pro Cup Luxury 2022, som har uppdaterats med hjälp av Miguel själv. Det är en racket som passar spelare med mer erfarenhet av padel, men som samtidigt vill ha stöd av en bredare sweetspot och fokus på kontroll. Kärnan är något mjukare än hos föregångaren och ramen är i både glasfiber och kolfiber.

RacketmodellNOX ML10 Pro Cup Luxury
VarumärkeNOX
FormRund
BalansLåg
Vikt360 – 375 g

Miguel Lamperti lön

Idrottsmän inom padel får en del av sin lön från intjänade prispengar, från olika matcher och turneringar, bland annat från World Padel Tour. Så ju bättre en spelare spelar, desto högre lön får en spelare. Under WPT 2021 tjänade Miguel Lamperti 34.001 USD.

Utöver prispengarna inkommer lön från olika sponsorer. Bland annat från sociala medier, till exempel baserat på antal gillningar, delningar och kommentarer på deras olika kanaler. Bland de mest populära hittar man Instagram och Youtube.

Instagram

Om du vill följa Miguel Lampertis träning, tävlingar och andra saker inom hans karriär så lär du bli snabbast uppdaterad på hans Instagram. Gör som över 120 tusen andra och följa honom på: https://www.instagram.com/lamperti.ml10

Youtube

Titta på några av Miguel Lampertis legendariska ögonblick i detta klipp: https://youtu.be/payw_KXu3Ao

Vill du läsa om fler padelspelare?

Vi har listat fler padelspelare i vår artikel om World Padel Tour (WPT). I den här artikeln kan du läsa om spelarna, vilka padelracketar och padelskor de spelar med och hur de rankas i världen.