Nox limitless control test omdöme och recension

Nox Limitless Control – Läs vårt test, omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension för Nox Limitless Control är att detta racket kan vara ett bra val för dig som gillar att spela med mycket kontroll. Så fort du plockar upp racket så känner du hur hög kvalité racket består av. Vi rekommenderar att du ligger på en medel till avancerad nivå för att utnyttja rackets egenskaper.

Omdöme från oss på Elitepadel.se
4/5

Recensionens innehåll

Nox limitless control test omdöme och recension

Nox Limitless Control egenskaper

Detta är ett mycket populärt racket bland spelare som framförallt fokuserar på kontroll, komfort och känsla. Sagt detta funkar det faktiskt riktigt bra även i offensiven, kolfibern i träffytan gör det styvare än många andra kontrollracketar vilket tar vara på mer av din kraft vid bollträff. Den mjuka kärnan sätter även fin fart på lösare slag.  

En av rackets höjdpunkter är det strukturerade toppskiktet. Det sandpappersliknande lagret ger riktigt bra spinn på bollarna eftersom du får bättre grepp. Även effekterna blir mycket bättre. Det är ett racket med en stor sweetspot, som ger utsökt kontroll i alla lägen, och du kommer att känna dig bekväm med det redan från start. Tack vare att kärnan reducerar vibrationer på ett mycket effektivt vis är det ett skonsamt racket som passar bra även för skadebenägna spelare.

Vi gillar designen skarpt, precis som Nox har vant oss vid. En bas i svart och vitt med logga och detaljer i snygg silverfärg.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Nox
  • Form: Runt
  • Balans: Låg
  • Speltyp: Kontroll
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/-10)

Material

Nox Limitless Control har en ram av 100% kolfiber, det vanligaste materialet bland padelracketar av hög kvalitet. Kolfiber är ett extremt hållbart material samtidigt som det är lättviktigt, och det ger ett styvt och stabilt racket.

Man har valt samma kärna som till flertalet andra modeller. HR3 är ett mjukt EVA-skum, som har egenskaper som gör att det passar utmärkt till många typer av padelracketar. Det är ett slags memoryskum, men det som gör det speciellt är att det direkt återfår formen efter träff. Detta gör att bollen skickats iväg med extra kraft, och du känner att dina slag blir mer explosiva.

Träffytan har man gjort av 3k Silver, en blandning av glasfiber och kolfiber. Man har noggrant vävt ihop 3.000 trådar av kol- och glasfiber per cm², och det ger en tät träffyta som både är stark och flexibel. En bra kombo av fart och kontroll är resultatet.

Detta är en av modellerna där Nox har lagt till ett strukturerat toppskikt. Den strukturerade ytan ger dig ett bättre grepp om bollen vid träff, och ser till att du får maximalt med spinn.

Nox limitless control material

Balansen

Som de flesta racketar som fokuserar på kontroll har även Nox Limitless Control en låg balans. En låg balans där rackets tyngdpunkt hamnar närmare kroppen är vad som gör detta till en mycket lättspelat alternativ som kommer att uppskattas den breda publiken som vill kunna dominera banan med placeringar med underbar precision.

Racketformen

Ett runt racket som detta är vad de flesta spelare som vill ha total kontroll på banan är ute efter. Ett runt racket är det som ger största möjliga sweetspot, och den hamnar lite längre ner mot greppet än racketansiktets centrum. Ett runt racket med låg balans är alternativet  som känns mest följsamt och lättspelat.

Tänk på att trots att det är en form som ofta rekommenderas till dem som inte har spelat padel särskilt länge är det även många spelare i världseliten som enbart spelar med runda racket. Beroende på rackets material ändras dess egenskaper och därmed vilken spelarnivå det lämpar sig för, men det är alltid en form för dem som gillar kontroll och precision i sitt spel.

Hårt eller mjukt?

Limitless Control hamnar ungefär i mitten, varken hårt eller mjukt utan en gyllene medelväg. Hela rackets design är gjord för att balansera: en kolfiberram med glasfiber ger stabilitet och hållbarhet men på samma gång flexibilitet. Den exklusiva träffytan blandar också dessa bägge material, för en mix av både kontroll och kraft i slagen. Kärnan är mjuk, men snärten den ger vid bollträff gör att många upplever den som lite hårdare.

Nox limitless control

Vilken spelarnivå passar Nox Limitless Control för?

Detta är en modell som är framtagen för att passa en rätt så bred publik. Det lämpar sig  perfekt för motionärer som vill utveckla sin teknik och bli bättre, men även för duktiga nybörjare som t ex har en bakgrund inom tennis. Likaså spelare på en mer avancerad nivå som vill ha ett lättspelat racket med grym kontroll kommer att gilla detta.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Som man kan gissa sig till av namnet är detta ett racket för spelaren som prioriterar kontroll, komfort, känsla och precision i sitt spel. Om du njuter av att frustrera dina motståndare genom omöjliga placeringar, även i pressade lägen, bör du titta närmare på det här alternativet. Att vinna matcher tack vare strategi och teknisk skicklighet kommer att bli mycket enklare med ett racket som detta, inte minst genom effekterna som toppskiktet ger.

Information om varumärket Nox

Nox padel är ett spanskt varumärke med säte ligger i Barcelona. Det grundades av bröderna Ballvé med målsättningen att erbjuda högkvalitativ sportutrustning för alla nivåer av spelare. Denna dröm gick i uppfyllelse 2009 när Nox lanserade sin första kollektion – nu är det ett erkänt märke med en enorm prestige för padelspelare över hela världen. De producerar endast utrustning för padel, vilket innebär att deras fokus är total. 

Nox levererar design och kvalitet till de mest kräsna och krävande spelarna som vet vad de vill ha. Här hittar du ett brett sortiment som har något för alla spelare oavsett nivå eller spelstil. Det är ett märke som garanterar maximal hållbarhet och de bästa prestationerna. Alla deras produkter är genomsyrade av kvaliteten och klassen som Nox har bevisat genom åren att de alltid levererar.

Nox är officiell sponsor av World Padel Tour. Legender som Miguel Lamperti, det nya stjärnskottet Agustín Tapia och tvillingarna Sanchez Alayeto är några av deras främsta reklampelare. En intressant detalj vi vill nämna är att de toppspelarna på WPT som använder Nox har helt omodifierade racketar, dvs de är exakt likadana som de vi konsumenter kan köpa. 

Läs mer om Nox padelracketar.

Fördelar med Nox Limitless Control

Det är ett riktigt fint racket för dig som är ute efter total kontroll när du spelar. Kombinationen av den mjuka kärnan och träffytan av 3k Silver ger en härlig känsla vid bollträff, och eftersom det tar upp vibrationerna på ett mycket effektivt vis är komforten i det närmaste total. Alla tekniska slag som lobbar och bandejas kommer att glänsa med den här modellen, men den bjuder på mer fart och explosivitet i slagen jämfört med vad man från början kanske tror. 

Det är inte den ultimata modellen för dem som vill slå ut bollen ur buren så fort tillfälle ges, men det betyder inte att du inte känner ett fint tryck i offensiven. Ett komplett och balanserat racket som kommer att uppskattas av många. Vi gillar toppskiktet som de flesta kontrollfokuserade racketar i denna prisklass saknar.

Plus / Minus
Sammanfattning av för och nackdelar
  • Mycket kontroll
  • Mjuk kärna som ger härlig bollträff
  • Ett komplett och balanserat racket
  • Inte så anfallsinriktat racket så svårare att få till hårda slag

Nackdelar

Om du hör till spelartypen som detta racket är framtaget för kommer du antagligen inte att hitta några nackdelar med detta racket, i synnerhet inte vi tänker på prisklassen den ligger inom. Det finns så klart racketar som prioriterar kontroll men som är ännu mer kompletta, men då är de också dyrare.

Vårt omdöme för Nox Limitless Control

Vi tycker att racket är ett riktigt fint racket för dig som är ute efter mycket kontroll när du spelar. Kombinationen av den mjuka kärnan samt träffytan av 3K silver kommer ge dig en härlig känsla i slagen. 

Racket är även väldigt skönt att slå med då racket är väldigt vibrationsdämpande. Men en sak att tänka på är att detta racket är inte det bästa racket för den som vill slå ut bollar ur bur då rackets egenskaper riktar sig mer mot kontroll i bollarna.

Här kan du köpa produkten

Nox Limitless Control

8

Omdöme

8.0/10