Nox Pro 5.2 Limited Edition – Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Nox Pro 5.2 Limited Edition

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Nox Pro 5.2 Limited Edition sammanfattas i att det är ett utmärkt val för medel till avancerad spelare. Nox Pro 5.2 Limited Edition kommer med en låg balans som kommer ge dig en grymt bra kontroll i ditt spel där Nox Pro 5.2 Limited Edition presterar bra med precision i slagen med mycket kontroll.

Missa inte att du kan köpa Nox Pro 5.2 Limited Edition med en rabattkod här nedanför.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Väldigt bra kontroll
  • Stor sweetspot
  • Finns inga självklara nackdelar med racket
Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Nox
  • Form: Runt oversized
  • Balans: Låg
  • Speltyp: Kontroll
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Nox Pro 5.2 Limited Edition egenskaper

Nox har skapat detta racket för att du ska kunna ha total kontroll på banan. Det är runt till formen, storleken är något oversized för att skapa en större träffyta och vikten ligger omkring 365 gram.

Det är ett utmärkt alternativ för spelarna som vill ha ett kontrollracket av riktigt hög kvalitet med en rejäl sweetspot som gör att det känns otroligt bekvämt i alla typer av slag. Om det är kontroll, placeringar och precision som utgör basen i ditt spel, då ska du absolut ta dig en närmare titt på Nox Pro 5.2 Limited Edition.

En originell och sportig design, ett svart racket med en silverfärgad logo och detaljer i orange och silver.

Material

För att inte vara ett racket av absolut premiumklass har man synnerligen lagt ner mycket ansträngning för att åstadkomma ett påkostat alternativ som är mycket prisvärt för användarna. Ramen är tillverkad av 30% glasfiber och återstående 70% kolfiber, för att få ett riktigt hållbart racket som samtidigt är flexibelt och lägger grunden för en perfekt kontroll. Inte nog med det, utan strukturen kompletteras med Dynamic Structure som är en förstärkning runt hela rackets ansikte. Resultatet är en slags hybridkonstruktion mellan ramen och den mjuka kärnan, för att förhindra att skummets fibrer går sönder ifall du träffar lite längre ut mot ramen. 

Som i många andra av Nox modeller har man även här satsat på en kärna av HR3, som är ett mjukt EVA- skum. Den här kärnan fungerar ungefär som ett memoryskum som återfår sin form extremt snabbt, vilket gör att bollen skjuts iväg med en extra snärt och du automatiskt får mer fart i dina slag. Den tar också upp vibrationerna på ett väldigt bra sätt, vilket är extra viktigt när det gäller att förebygga skador som kan uppstå i exempelvis armbågar.

Rackets träffyta består av tre lager glasfiber som vävts samman för bästa flexibilitet och elasticitet. Detta bidrar till en riktigt fin komfort och bollkänsla vid träff.

Man har optimerat sweetspot genom att strategiskt bolla hålen där de ger mest effekt för en så förlåtande och kontrollerande känsla som möjligt.

Balansen

Detta är ett racket med en låg balans, som de flesta runda racketmodellerna. En låg balans innebär att vikten är distribuerad längre ner, närmare greppet, vilket ger ett lättspelat och mer lätthanterligt racket. Rackets tyngdpunkt hamnar alltså närmare din kropp när du spelar, och därför känns det väldigt bekvämt när du förflyttar dig över banans alla hörn.

Den enda nackdelen med en låg balans är att det ställer större krav på dig som spelare för att sätta bra fart på bollarna i offensiven, men den ger i utbyte en bra kontroll och komfort.

Racketformen

Nox Pro 5.2 Limited Edition är ett racket med en rund form, den vanligaste formen för ett racket som fokuserar på kontroll och precision. De runda racketarna är de som tillåter största möjliga sweetspot – dvs ideal träffyta – och det gör dem till den mest förlåtande av formerna. 

Runda racketar rekommenderas ofta till nybörjare tack vare detta, men även många spelare i världstoppen väljer runda racketar om deras spel är mer inriktat på kontroll än attack.

Hårt eller mjukt?

Här har du ett racket med en mjuk känsla. Ramen av kolfiber som mixats med glasfiber ger ett stabilt men ändå flexibelt racket. Kärnan av mjukt EVA-skum HR3 ger en utsökt kontroll som på samma gång hjälper dig sätta fart på bollarna. Träffytan av tre lager glasfiber är även den flexibel och förlåtande, så att du ska känna att du alltid har total kontroll i alla lägen.

Vilken spelarnivå passar Nox Pro 5.2 Limited Edition för?

Detta är ett racket som är framtaget för att passa duktiga motionärer och spelare som vill utvecklas och ta sig till nästa nivå. Även för spelare på en mer avancerad nivå är det ett bra alternativ ifall prioriteringen ligger på ett lättspelat racket som ger utmärkt kontroll och precision.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Detta racket har utvecklats för att fylla behovet de kontrollinriktade spelarna hade för att kunna njuta av de riktigt intensiva matcherna och hela tiden kunna ge 100%. Nox Pro 5.2 Limited Edition prioriterar komfort och precision, men du kommer inte att bli besviken på dess offensiva egenskaper. 

HR3 kärnan ger fin fart, och det känns snabbt och smidigt i volleyduellerna framme vid nät, där du dessutom kommer att kunna placera bollen precis där du vill även om du inte alltid träffar riktigt rent.

Kort information om varumärket

Nox är officiell sponsor för World Padel Tour, och det är ett varumärke som har blivit en favorit såväl som för legender som Miguel Lamperti som för nya stjärnskott som Agustín Tapia. Något som gör det spanska märket väldigt speciellt är att världstoppspelarna som använder Nox har helt omodifierade racketar, det innebär med andra ord att deras modeller är exakt likadana som de vi konsumenter kan köpa. 

Nox producerar endast utrustning för padel, vilket innebär att deras fokus är total. Deras  säte ligger i norra Spanien, närmare bestämt i Barcelona, och det grundades av bröderna Ballvé. Nox lanserade sin första kollektion 2009 bestående av ett fåtal racketar, och  därmed uppfylldes ägarnas dröm – de ville presentera ett varumärke som bestod av sportutrustning med erkänd prestige av högsta kvalitet och den senaste teknologin.

För de kommande åren stod siktet inställt på internationell expansion, och idag kan man stoltsera med 23 racketar, två textilkollektioner per år och massor av komplement. De har genom dessa år bevisat att de konstant producerar och levererar kvalitetsprodukter av högsta klass.

Jämförelse av Nox racketsFormBalans
Nox AT10 Luxury Genius ArenaDroppformat/HybridMedel
Nox AT Luxury GeniusDroppformat/HybridMedel
Nox ML10 Luxury BAHIADroppformat/HybridMedel
Nox ML10 Luxury ShotgunDiamantTopptung
Nox ML Luxury PertoRuntMedel
Nox MJ10 Luxury by Majo Sanchez AlayetoDroppformat/HybridMedel
Nox MP10 Luxury by Mapi Sanchez AlayetoRuntLåg
Nox Luxury Titanium 3kDiamantTopptung
Nox Luxury Titanium 18kDiamantLåg
Nox ML10 Pro Cup Black Edition ArenaRuntLåg
Nox ML10 Pro CupRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup Black EditionRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup SilverRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup Grey SurvivorRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup SurvivorRuntLåg
Nox Attraction World Padel Tour EditionDiamantHög
Nox Equation World Padel Tour EditionRuntMedel
Nox Equation Lady World Padel Tour EditionRuntMedel
Nox Emotion World Padel Tour EditionRunt oversizedLåg
Nox DroneRuntMedel
Nox X-OneRuntLåg
Nox Silhoutte 6Runt oversizedMedel
Nox AT10 Genius Ultra LightRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup Ultra LightRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup Ultra Light SilverRuntLåg

Läs mer om alla Nox padelracket här.

Nox Pro 5.2 Limited Edition yta

Fördelar med Nox Pro 5.2 Limited Edition

Nox Pro 5.2 Limited Edition är ett påkostat och mycket prisvärt racket. Det ger en riktigt härlig känsla vid bollträff och det ger grym kontroll även i trängda lägen tack vare den väl tilltagna och optimerade sweetspoten. Om du hör till dem som njuter av att spela ut ditt motstånd genom skickliga placeringar kommer du att gilla detta.

Ett mycket fint val för dem som vill förbättra sin teknik och de mer komplicerade slagen som känsliga lobbar eller behärskade bandejas, och därigenom ta dig till nästa nivå så snabbt som möjligt.

Nackdelar

Om du är en spelare på medelnivå som prioriterar kontroll har du antagligen inget speciellt att anmärka på hos detta racket. Om du däremot ligger på en mer avancerad nivå kommer du antagligen att tycka att detta racket är lite väl tamt, det saknar lite klös. Det funkar fint i overhead spelet för dem som fortfarande fokuserar på att förbättra sin teknik, men när tekniken sitter kommer du antagligen att utvecklas mer med andra modeller.

Nox X-One omdömen och recensioner

Här nedanför har vi försökt samla omdömen för Nox X-One men har tyvärr inte hittat några. Därför har vi valt att betygsätta racket själva.

  • 4,0 av 5 från Elitepadel.se

Vårt totala omdöme för Nox Pro 5.2 Limited Edition

Vårt totala omdöme och recension om Nox Pro 5.2 Limited Edition är att det är ett mycket prisvärt racket. Modellen är ett runt racket som är oversized som gör det möjligt att få bra kontroll i ditt spel. Detta racket är ett mycket bra val för dig som gillar att spela ut dina motståndare med precisa slag.

Detta racket kommer inte med några tydliga nackdelar mer än att om du är en spelare på en mer avancerad nivå, så kan du antagligen tycka att racket är lite tamt och saknar det lilla extra.

Vi ger därför racket 4,0 av 5 stjärnor.

4/5

Nox Pro 5.2 Limited Edition

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares