Nox X-One omdöme och recension

Nox X-One 2023 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Nox X-One sammanfattas i att det är ett utmärkt val för nybörjaren. Racket funkar även bra för utövare på en medelnivå. Nox X-One kommer med en medel balans som kommer ge dig ett grymt bra allround spel där Nox X-One presterar grymt bra både i det offensiva och i det defensiva.

Missa inte att du kan köpa Nox X-One med en rabattkod här nedanför.

5 av 5 | Från Tengo.se
5/5
Nox X-One
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Perfekt nybörjar racket
 • Grymt bra allround racket
 • Prisvärt racket
 • Saknar det lilla extra i vibrationsdämpande
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Nox
 • Form: Runt
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Nybörjare - Medel
 • Vikt: 365 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Nox X-One egenskaper

Nox X-One är ett av marknadens mest prisvärda racketar – mycket teknologi och utmärkta materialval till ett väldigt pressat pris. 

Det handlar om ett väldigt komplett och balanserat allround racket som är ett perfekt val för nya spelare, men även för motionärer som vill förbättra sitt spel för att fortsätta utvecklas på padelbanan. Det ger en riktigt fin kontroll och känsla i slagen, men även i offensiven får det fullt godkänt. X-One är runt och har en medelhög balans, och är mycket lättspelat. Vikten hamnar runt 365 gram vilket är normalvikt när det kommer till padelracketar, varken lätt eller tungt.

Detta är en mycket populär modell hos Nox som man i år har fräschat upp ytterligare. Den nya designen påminner väldigt mycket om Nox Limitless Control, med en svart bakgrund och detaljer i olika grå och silverfärgade nyanser. Klassiskt och elegant.

Material

Trots att detta är ett racket av medelklass har Nox precis som vanligt använt samma exklusiva material som de har vant oss vid, och en teknologi som inte går av för hackor. Ramen till X-One är av glasfiber som man blandat med 30% kolfiber för att på så vis få ett racket som är så stabilt och slagkraftigt som möjligt. Dessutom har man förstärkt den med Dynamic Composite Structure, som binder ihop ramen med kärnans fibrer på ett väldigt effektivt sätt. I praktiken innebär det att skumkärnans fibrer inte ska gå sönder eller försvagas när du får bollträffar längre ut mot ramen.

Till kärnan har man valt en lite hårdare variant av Nox klassiska HR3. HR3 Core är ett ganska hårt och kompakt memoryskum, vars främsta egenskap är att det får tillbaka sin form omedelbart efter träff, vilket görs att bollen skjuts iväg med extra kraft. Det tar dessutom upp vibrationer på ett väldigt bra sätt, vilket är viktigt för att minska risken för skador såsom tennisarmbåge.

Rackets träffyta består av glasfiber 3k. Denna har en högre densitet än vanligt glasfiber, och ger en grym flexibilitet och kontroll till racket, samtidigt som det hjälper till att sätta extra fart. Rackets sweetspot är väl tilltagen, och låter dig spela med maximal känsla och precision i alla lägen.

Balansen

X-One har man gjort med en medelbalans, för att det ska bli ett oerhört mångsidigt och balanserat racket. Vikten är alltså fördelad mot rackets centrum, vilket gör det följsamt och bekvämt i greppet. Detta är en viktig faktor i allround racket, modeller med en medelbalans är gjorda just för att fungera lika bra när du anfaller som när du försvarar dig, går till attack eller vill använda dig av tekniskt krävande slag som bandejas.

Racketformen

Detta är ett racket med en rund form, vilket gör att det får en riktigt stor och härlig sweetspot som du definitivt kommer att gilla. Runda racket är den vanligaste formen för spelare som bygger sitt spel på bra kontroll, precision och skickliga placeringar. Hos X-One har man dock gjort balansen lite högre jämfört med vad runda racketar brukar ha, vilket gör att det blir effektivare i anfallsspelet då det är lättare att svinga. Du får helt enkelt mer kraft i dina slag utan att behöva ta i lika mycket.

Hårt eller mjukt?

X-One är ett medelhårt racket. Ramkonstruktionen som kombinerar både glasfiber och kolfiber gör det till ett flexibelt men ändå stabilt och hållbart racket. Kärnan är åt det hårdare hållet, så att du ska få maximal kraft och precision i alla dina slag.

Träffytan av glasfiber är populär eftersom den är flexibel och därmed ger en utsökt kontroll samtidigt som den hjälper dig att sätta fart på de lösare slagen. 3k har en högre densitet jämfört med vanligt glasfiber, vilket gör effekten mer intensiv. 

Nox X-One omdöme och recension
Foto från när vi testade Nox X-one

Vilken spelarnivå passar Nox X-One för?

Detta racket har designats för att passa perfekt för spelare som satsar på att utvecklas och bli bättre, framförallt de som inte har så lång erfarenhet av padel eller de som ligger på en mellannivå och vill uppåt. Det är ett lätthanterligt racket som låter dig prestera till fullo varenda gång du kliver ut på banan. 

Att börja spela padel med ett mångsidigt racket är alltid en fördel eftersom du då kan finslipa tekniken i alla typer av slag utan att känna att du måste definiera din spelstil med en gång. Du blir med andra ord mer komplett som spelare för att i framtiden kunna vinna dina matcher oavsett vilken teknik eller strategi ditt motstånd använder sig av.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

X-One är ett allround racket, det är framtaget för att prestera maximalt både i ditt offensiva spel som när det är dags att försvara dig. Ett balanserat och harmoniskt racket som levererar en fin kombo av kraft, kontroll, precision och känsla.

Kort information om varumärket

Nox padel är ett spanskt varumärke. Deras huvudkontor ligger i Barcelona, och det är ett företag som endast producerar utrustning för padel. Fokuset är med andra ord total, vilket har gett dem en enorm popularitet bland utövare av alla nivåer.

Nox grundades av bröderna Ballvé, och den första kollektionen lanserades 2009 med ett fåtal racketar – nu är det ett erkänt märke med en enorm prestige för padelspelare över hela världen. Under de lite drygt 10 åren som gått har kollektionen växt till att numera omfatta ett 20- tal racketmodeller, kläder, väskor, skor och komplement av alla de slag.

Nox erbjuder ett brett sortiment som har något för alla spelare oavsett nivå eller spelstil, och kännetecknas av att alltid ge maximal kvalitet till alla. Det är ett märke som garanterar maximal hållbarhet och de bästa prestationerna i alla sina produkter, alltid i sällskap med läckra designer som väcker uppmärksamhet såväl på banan som utanför.

Nox är officiell sponsor av World Padel Tour. Till sina trogna användare kan de räkna legender som Miguel Lamperti, den stigande stjärnan Agustín Tapia och tvillingarna Sanchez Alayeto för att nämna några.

Något som skiljer den här fabrikanten från de flesta andra märkena som används på proffstouren är att de toppspelarna som använder Nox har helt omodifierade racketar, de är med andra ord exakt likadana som de vi har tillgång till att använda. Ytterligare ett bevis på att deras sportutrustning alltid är tillverkad för att ligga på topp.

Jämförelse av Nox racketsFormBalans
Nox AT10 Luxury Genius ArenaDroppformat/HybridMedel
Nox AT Luxury GeniusDroppformat/HybridMedel
Nox ML10 Luxury BAHIADroppformat/HybridMedel
Nox ML10 Luxury ShotgunDiamantTopptung
Nox ML Luxury PertoRuntMedel
Nox MJ10 Luxury by Majo Sanchez AlayetoDroppformat/HybridMedel
Nox MP10 Luxury by Mapi Sanchez AlayetoRuntLåg
Nox Luxury Titanium 3kDiamantTopptung
Nox Luxury Titanium 18kDiamantLåg
Nox ML10 Pro Cup Black Edition ArenaRuntLåg
Nox ML10 Pro CupRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup Black EditionRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup SilverRuntLåg
Nox ML10 Pro Cup Grey SurvivorRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup SurvivorRuntLåg
Nox Attraction World Padel Tour EditionDiamantHög
Nox Equation World Padel Tour EditionRuntMedel
Nox Equation Lady World Padel Tour EditionRuntMedel
Nox Emotion World Padel Tour EditionRunt oversizedLåg
Nox DroneRuntMedel
Nox X-OneRuntLåg
Nox Silhoutte 6Runt oversizedMedel
Nox AT10 Genius Ultra LightRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup Ultra LightRuntMedel
Nox ML10 Pro Cup Ultra Light SilverRuntLåg

Läs mer om alla Nox padelracket här.

Nox X-One recension
Foto från när vi testade Nox X-one

Fördelar med Nox X-One

Det är ett racket som är framtaget för spelare som vet vad de vill, eftersom detta är en modell som hjälper dig att bli bättre och höja dina prestationer maximalt. Mycket bekvämt framme vid nät och i volleydueller såväl som i defensiven, så att du ska kunna bli bättre i alla spelsituationer. Den stora sweetspoten gör det till ett förlåtande racket de gånger du inte träffar riktigt rätt, och på så vis kommer du att känna att du har full kontroll i alla lägen.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Ett väldigt komplett racket där vi endast skulle vilja lägga till någon vibrationsdämpande teknik för att göra det till ett grymt alternativ även för spelare som kämpar med skador.

Nox X-One omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Nox X-One online.

 • 5 av 5 från Tengo.se

Vårt totala omdöme för Nox X-One

Vårt totala omdöme och recension om Nox X-One är att det är ett utmärkt val för nybörjaren som antingen inte har valt sitt första racket eller vill byta upp sig ett steg. Nox X-One har en medelbalans i strukturen som innebär att racket är byggt för utövaren som fortfarande lär känna grunderna och dess tekniker. Det är även fördelaktigt med ett medelbalanserat racket om du fortfarande inte bestämt dig om du föredrar den offensiva eller defensiva spelstilen.

Våran åsikt om racket är att det är ett riktigt bra prisvärt racket som du säkerligen kommer att älska som ditt första eller kanske andra racket. Racket funkar även bra för motionärer som har lite erfarenhet av padel. Vi ger därför detta racket betyget 5,0 av 5,0.

5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Nox X-One
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nox X-One rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Nox X-One rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten