Heter det padel, paddle eller paddel?

Padel paddle eller paddel

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vet du skillnaden mellan en paddel och en padel? Om inte, oroa dig inte! Du är inte ensam. Padelsporten har ökat i popularitet över hela världen under de senaste åren, men många är fortfarande osäkra på om den heter paddel eller padel. I den här artikeln ska vi reda ut förvirringen och en gång för alla berätta vad det korrekta namnet är för denna populära sport!

Heter det padel eller paddel?

Det korrekta svaret är att sporten heter padel. Det kan däremot många gånger låta som att folk i Sverige säger paddel när det benämns i det svenska språket. Men rätt svar är padel när man pratar om sporten på svenska.

Sporten kallas även paddle i vissa länder

Padel kan kallas antingen padel eller paddle, beroende på var i världen du befinner dig. Sporten har sitt ursprung i Mexiko och är fortfarande mest känd som padel där.

I Spanien däremot kallas sporten vanligtvis för padel tennis. Så om du någonsin är osäker på vad du ska kalla sporten, kom bara ihåg att både padel och paddle är korrekt!

Summering

Vi hoppas att den här artikeln har hjälpt till att reda ut eventuella oklarheter om huruvida det kallas padel, paddle eller paddel.

Nu när du vet svaret, varför inte gå ut och prova sporten själv? Det är ett utmärkt sätt att hålla sig aktiv och ha roligt!

Total
0
Shares
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.Disclaimer & annonspolicy: Innehållet på Elitepadel.se och våra övriga plattformar är kostnadsfritt och finansieras istället av sponsorer, annonsörer och affiliatesamarbeten. Det innebär att om du genomför ett köp hos någon av våra rekommenderade partners så kan vi erhålla en finansiell ersättning. Våra åsikter om olika produkter och tjänster är personliga och det är inte säkert att du tycker likadant.