Den kompletta guiden

Padelskor - bästa padelskorna 2022

Bästa padelskorna herr

Här nedanför har vi listat de bästa padelskorna för herr. Vi har valt ut tre padelskor i med tre olika prisnivåer. Är du tyngre så är det särskilt viktigt att välja de bästa padelskorna för just dig med tanke på att du behöver stabilitet och dämpning när du spelar padel på det hårda underlaget.

Adidas Courtjam Bounce Men White-padelskor

Adidas Courtjam Bounce Men Clay/Grey

Prisklass: Budget

Trots att Adidas Courtjam Bounce tillhör den billigare prisklassen när man letar efter ett par bra padelskor så är dessa fortfarande bekväma och lätta att bära. Sulan som är under skon har det tidigare nämnda fiskbensmönstret vilket medför att skorna både ger kraft och är slittåliga.

Adidas Courtjam Bounce M

Adidas Courtjam Bounce M

Prisklass: Mellan

Adidas Courtjam Bounce M har mycket likheter med den billigare modellen med nästan samma namn här till vänster. Men den här modellen är något rejälare och ger dig aningen mer kvalité. Prismässigt skiljer det inte mycket på skorna.

Asics lima padel 2-padelsko

Asics Gel Lima Padel 2

Prisklass: Premium

Asics Gel Lima Padel 2 beskrivs som en padelsko som både kan ge dig en stabilitet, komfort och stadig balans. I skons hälar finner man en extra dämpning som beskrivs vara mer än vad man eventuellt bör förväntar sig. Dämpningen i sin tur är i gel och man finner även det i skons framkant vilket gör skon bekväm.

Bästa padelskorna dam

Här nedanför har vi listat de bästa padelskorna för damer. Padelskorna är sorterade efter prisnivå och du hittar Adidas Courtjam Bounce W med lägsta priset. 

Adidas Courtjam Bounce W

Adidas Courtjam Bounce W

Prisklass: Budget

Trots att Adidas Courtjam Bounce tillhör den billigare prisklassen när man letar efter ett par bra padelskor så är dessa fortfarande bekväma och lätta att bära. Sulan som är under skon har det tidigare nämnda fiskbensmönstret vilket medför att skorna både ger kraft och är slittåliga.

Adidas Defiant Generation Woman

Adidas Defiant Generation W

Prisklass: Mellan

Lätta, flexibla och slitstarka – vem har sagt att en sko inte kan ha allt? Ovansidan är gjord av ett textilnät i flera lager, vilket garanterar en perfekt passform och andningsförmåga. Dina fötter kommer att behålla en optimal temperatur timme efter timme på banan, där den här lättviktiga modellen enkelt följer med sig över planens alla hörn.

Adidas Solecourt W

Adidas Solecourt W

Prisklass: Premium

Adidas Solecourt Woman är premiumskon vi väljer att lyfta fram här på Elitepadel. Vi anser att skon är värd pengarna då du får extra bra kvalité jämfört med de skorna som erbjuds till något lägre pris. Jämför gärna skornas priser genom vår Pricerunner-funktion som tar dig till den webbutik med lägst pris just nu.

Bästa padelskorna

Här ovanför har vi valt ut de bästa padelskorna enligt oss på Elitepadel. Det finns idag en stor mängd olika skor och vi har lyft fram de vi tycker tillverkar bäst padelskor just nu. Här ovanför ser du de bästa skorna för tre olika prisklasser; premium, mellan och budget. Du kan hitta det bästa priset på varje padelsko med hjälp av vår Pricerunner-widget.

Innehållet på denna sidan

Vad är padelskor?

Innan sporten padel trädde fram i Sverige så fanns det egentligen inte mer än några fåtal padelskor, medan vi idag har fått en hel uppsjö av olika varumärken som också går att få specialbeställda efter din fot. 

Padelskor finns i en billigare prisklass för nybörjare till erfarna spelare där padelskon går att anpassa för alla sorters fötter. 

I denna artikeln listar vi de bästa padelskorna utifrån tre prisklasser; premium, mellan och budget.

Så är padelskor uppbyggda

En padelsko är uppbyggd på så vis att den har en sula som omfattas av olika mönster beroende på val av sko. Själva skon tillsammans med sulans mönster bidrar till en rad olika funktioner, viktigt att komma ihåg är att man ska vara noga med att testa skon om man handlar den i en fysisk butik där man också kan få hjälp och tips av butikspersonalen. 

Börjar man titta på en padelsko som har små mönster, är det också dessa som överlag ger ett bättre stöd och då är det oavsett vilket underlag som man spelar på exemplevis inomhus eller utomhus. 

Sedan finns det padelskor som har en sula med små prickar som idag är en av de ledande på marknaden, dock fungerar detta som bäst på konstgräs. 

Avslutningsvis finns det ytterligare en sula som nu också är populär och det är sulan som innefattar ett fiskbensmönster, vissa kan känna till dessa då de generellt ofta används till tennis men fungerar minst lika bra i denna sport.

Olika spelare föredrar olika egenskaper

Idag finns den oerhört många modeller av padelskor tillsammans med väldigt många olika märken på marknaden, där en del modeller har prickat rätt kring stabiliteten för att på så vis kunna bli smidigare på planen och vice versa. 

Precis som det nämndes ovan så kan greppet variera lite beroende på val av märke och vilken modell man väljer. 

En viktig aspekt att komma ihåg är att tänka på är att alla spelare inte föredrar samma sorts grepp. En del spelare vill glida mer på planen oavsett om man är nybörjare eller är rutinerad spelare inom padel medan andra istället vill att man ska få grepp ifrån planen med en gång.

Precis på samma sätt som att olika sorters padelspelare gillar olika typer av padelracket

Padelracket

Köp ett padelracket som passar dig och din spelstil. Vi hjälper dig!
mell

Padelbanor

Letar du efter padelbanor att spela i Sverige? Vi har samlat alla på en plats.

Padel regler

Lär dig spela padel genom att bemästra reglerna först.
Padelskor - bästa padelskorna

Gillar du det här fotot? Ta en titt på våra unika gratisbilder: Royalty free padel stock images.

Fördelar med padelskor

Många kanske funderar över varför inte vanliga inomhusskor skulle kunna fungera minst lika bra när man spelar padel? Men svaret ligger i att padelbanornas underlaget brukar vara rätt så hala och framför allt om man är utomhus och spelar. 

Detta medför att det är väldigt viktigt att få ett par skor som innefattar ett bra grepp för att undvika skador. För precis som nämndes ovan krävs det även att sulan ska vara skonsam för att skydda dina fotleder då padel exempelvis är en väldigt rörlig sport.

Att ha en sko med ett bra grepp är inte det enda som man efterfrågar och som anses som en fördel kring padelskor utan en annan fördel är att padelskon är en stabil sko som sitter skönt på fötterna vilket gör det enklare att utföra sporten korrekt samt att man kan få till hårda slag när man slår. Angående slagen och att man kan slå hårdare ligger grunden i att trycket med racket blir hårdare när du vet att du står stabilt.

Skillnaden mellan padelskor och tennisskor

Hittills har det nämnts ganska mycket kring greppet på en padelsko parallellt med dess stabilitet. Ser man till skillnaden mellan padelskor och tennisskor så pratar man även om det här, när man gör en jämförelse mellan dessa två skor. En tennissko kontra en padelsko medför att underlaget på skon skiljer sig ganska markant från varandra. 

Gör man en generell dragning av de padelskor som idag finns så är faktiskt padelskon inte lika förstärkta runt om skon som en tennissko är. Anledningen till detta beror på att man i padel spelar mer upp och ner, samt framåt och bakåt medan i tennis pratar man om den kända baslinjen. En annan skillnad mellan skorna är vikten och smidigheten, där padelskorna idag både är lättare samt smidigare. Så även om man tycker att skorna liknar varandra väldigt mycket när man ser dem framför sig så är det faktiskt en ganska stor skillnad även fast det inte syns med ögat.


En annan skillnad mellan dessa två skor är att padelskon är mer upphöjd vid hälen kontra en tennisskor. Anledningen till upphöjningen på padelskon ligger i att det ska vara enklare för dig som spelare att starta ett spel eller om du hastigt behöver stanna för att ta bollen när du springer. 

Viktigt att poängterat är att om du är nybörjare så rekommenderar man idag att man fokuserar mer på en stabil sko som är mindre upphöjd i början, men givetvis är passformen som ska styra vilka padelskor du väljer att köpa oavsett hur upphöjd den är vid hälen.

Köpa padelskor online

Precis som med nästan allt annat idag så kan man även köpa padelskor online, nedan ges några alternativ som har ett stort utbud kring padelskor för att du förhoppningvis ska finna ett par som faller dig i smaken och är ett bra alternativ för just dina fötter.

Rocketpadel.se

Det som gör att Rocketpadel sticker ut är att det faktiskt enbart erbjuder padelprodukter som anses vara de bästa på marknaden men som också är säkerställda kring kvaliteten samt testade utav den svenska eliten i padel. 

Eftersom padel var en sport som bara exploderade i Sverige så har Rocketpadel även en alternativ lösning i form av en shop i utvalda padelhallar runt om i Sverige, för att på så vis kunna bidra med extrahjälp när man som kund har funderingar kring olika padelprodukter. 

I dessa shoppar har du såklart också möjlighet att testa exempelvis padelskor och samtidigt få experthjälp utav personal som enbart arbetar med sporten padel.

Nordicpadel.se

Är en hemsidan som också här brinner för sporten padel. Deras ambition är att dagligen skapa en hemsida i form av e-handel där man valt ut pålitliga produkter som ska hjälpa varje individuell padelspelare att ta spelet till nästa nivå. 

En sak som gör Nordicpadel speciella är att de idag har vissa samarbeten med landets främsta padelspelar samt tränare för att på så vis kunna ta in det hetasteoch exklusivaste på marknaden och utföra pricksäkra beskrivning för deras samtliga produkter. 

Beskrivningarna kring deras produkter medför därmed att du som kund får en ökad kunskap kring den specifika varan du eftersöker samt en form av trygghet kring vad du faktiskt köper. Du som kund ska alltså inte behöva ha några frågetecken kring varorna på hemsidan, utan produktbeskrivningar ska vara så pass tydliga.

Padelspecialisten.com

Hos Padelspecialisten.se erhålls ett noga utvalt sortiment ifrån de ledande varumärkena världen över tillsammans med väldigt konkurrenskraftiga priser. På deras hemsidan kan man ta del av en mängd information kring olika padeltillbehör, alltifrån nybörjare till rutinerade spelare. 

Så har man inte möjlighet att ta sig till en befintlig butik kan detta vara en lämpligt tips för att få mer kött på benen när du exempelvis ska införskaffa nya padelskor. 

Padelspecialisten beskrivs idag som ett utav de företag som växer snabbast inom padeltillbehör, där deras ambition är att det ska vara enkelt att handla för att istället kunna ägna sin tid på att spela padel.

Bästa padelskorna

FAQ

Vanliga frågor om padelskor

Den spelplan man spelar padel på är mycket lik en squash- eller en tennisplan. Alla dessa spelplaner har spelbara väggar och ett nät och en padelplan brukar i regel vara i form av en rektangel. 

Spelet görs på underlag som porös betong, cement eller konstgräs. Nätet på spelplanen ska vara 10 meter brett och i mitten av spelplanen ska nätet vara 0,88 meter högt. Varje ände ska vara 0,92 meter hög och på nätets topp ska en vit remsa på 5 centimeter finnas som post. 

Vid varje pelare utanför spelplanen ska metallinan var fäst och det är den linan som nätet är uppspänt på. Här kan du hitta alla padelbanor samlade i Sverige.

Hur mycket kostar bra padelskor?

För att man ska känna att man investerat i ett par bra padelskor ska man vara bredd att lägga ungefär 1000 kr på skorna. Givetvis kan detta variera, vid eventuell utförsäljning eller rabatter. Men rådet är att man lägger lite extra på skorna med en gång istället för att köpa något billigare alternativt för att sedan behöva köpa nya pågrund av exempelvis slitage eller att de orsakat skada då skorna till exempel inte vara tillräckligt stabila.

Hur ska padelskors passform vara?

Generellt kan man säga att en padelsko inte ska sitta på något annorlunda sätt kontra en vanlig träningssko. Det man ska tänka på för att de ska sitta optimalt på din fot är skorna ska sitta “fast” på fötterna, det vill säga man ska inte känna av att foten rör sig i skon när man rör sig. 

Samtidigt är det minst lika viktigt att det inte heller sitter för tajt på foten och gör ont, det kan isåfall innebär att man börjar känna domningar i foten.

När bör man köpa padelskor?

För att få ut det maximala utav spelet när du börjar spela padel, är en bra utgångspunkt att införskaffa sig ett bra padelskor redan från start. Man ska såklart ha i åtanke att man eventuellt vill testa sporten några gånger innan man väljer att köpa olika padeltillbehör som kan tänkas behövas till padel. 

En nybörjare spelar heller inte likadant som en rutinerad padelspelare vilket medför att i början krävs inte samma sorts skor exempelvis som när man sedan börja lägga ner sig lite i spelet. Det har visat sig att det är vanligt att man köper padelracket först när man väljer att börja spela padel och sedan köper man ett par riktiga padelskor efter ytterligare någon period. 

Så när man bör skaffa ett par padelskor finns det egentligen inget konkret svar på, det finns många aspekter som kan spela roll till exempel ekonomin eller att man vill testa spela padel några gånger innan.

TIPS & TANKAR

Bra att tänka på när du ska välja bästa padelskon för just dig

Det kan finnas en del olika aspekter att tänka på när man ska välja skor beroende på exempelvis, rörlighet, vikt, skador sedan tidigare. Nedan redogörs en del svar på frågor som brukar vara återkommande. Se till att välja rätt padelskor för att minska olika typer av padelskador.

Väger du mycket så är det viktigt med extra dämpning

Det är aldrig fel att tänka på sina personliga aspekter vid val av exempelvis skor som det handlar om i detta fall. Många padelskor har visserligen redan väldigt bra dämpning generellt. Men det är klart att varumärken kan ha bättre än andra. 

Några utav dessa, som fokuserar extra mycket på just dämpningen är Adidas och Babolats modeller har väldigt bra dämpning också. Även Nike har lagt extra fokus kring att få till en bra dämpning i padelskorna. 

Sedan är det givetvis en personlighetsfråga kring vad som man själv anser är en bra dämpning, men att rekommendera är bland annat dessa tre varumärken.

Problem med stukad fot sedan tidigare?

Välj skor med högre snörning och bättre stabilitet. Har man en sko med högre snörning så innebär det också att skon ger dig en bättre stabilitet. Eftersom våra fötter ser helt olika ut från person till person, så är detta väldigt individuellt kring hur hög snörningen ska vara på skon. 

Men en högre snörning innebär också att fötterna inte rör på sig i samma utsträckning som en vanlig padelsko och omfamnas därmed med en bättre stabilitet.

Springer du mycket på hälarna?

Välj skor med extra dämpning och omslutet hälparti. Rekommendationerna här kretsar kring att ha så mycket dämpning som möjligt vid hälarna men i den utsträckning så att det fortfarande känns behagligt och skönt för dina fötter. En modell här som är att rekommendera är en modell ifrån Adidas som heter Courtjam Bounce.

Varumärken som säljer padelskor

Det är många varumärken som vill satsa på padel och allt som kan tänkas höra där till och det är många som är på väldigt god väg. Det finns kända företag som sedan tidigare fokuserat på tennis men som nu även satsar på padel. 

Sedan finns det andra varumärken som är helt nya och skapades i syfte till att bli det ledande aktören på marknaden. Här nedan ges en blandning av olika varumärken som säljer padelskor.

Adidas padelskor

Adidas är ett varumärke som under lång tid tillbaka har varit ett ledande varumärke när det kommer till sportutrustning och andra tillbehör. De har nu även tagit sig ann rollen att även fokusera på padel utöver de andra sporterna. 

Adidas har idag en väldigt hög klass på padelsortimentet, likväl som det passa både nybörjare och erfarna spelade. Med andra ord är detta ett varumärke att rekommendera då man vet att man kan lita på Adidas.

Babolat padelskor

Babolat är idag en utav världens största och ledande märke inom padel. Här lägger man en stort fokus på att kunna erbjuda dig som kund allt som kan tänkas behövas inom sporten padel. 

Med tanke på att vissa världsstjärnor idag använder Babolat så kan man räkna med att produkterna har både hög kvalitet och är omtyckta.

Bullpadel padelskor

Bullpadel är ett varumärke som kommer ifrån Spanien och har funnits på marknaden i över 25 år. Med tanke på sin långa erfarenhet så finns det mesta idag som kan tänkas behövas hos Bullpadel. 

Bland annat har man delat upp sitt sortiment så det ska vara enkelt att hitta efter junior och vuxna exempelvis samt för alla sortiers nivåer som padel innefattar.

Head padelskor

Head är idag ett av de största varumärken världen över när det kommer till olika tennismärken. Nu har Head även etablerat sig inom sporten padel och vuxit i en oerhört snabb takt. Idag tillverkar även Head sina egna padelrack och padelbollar, som sägs var en av de bästa på marknaden. 

Något som gör Head unika är att det hela tiden investerar i padel för att på så vis kunna behålla sin status precis som de gjort med tennisen där de är en av de bästa aktörerna på dagens marknad.

Prince padelskor

Prince ett mycket välkänt varumärke när det kommer till tennis. Nu har de också valt att utöka sitt sortiment inom padel och lagt ner mycket tid för att kunna växa på samma sätt som de gjort kring deras varumärke inom tennisen. 

Med andra ord är Prince ett varumärke att räkna med när man letar efter padeltillbehör och är också ett varumärke många elitspelare rekommenderar.

Wilson padelskor

Wilson är ett av världens mesta kända och växande varumärken kring tennis och säkerligen ett varumärke vi tidigare stött på. Även dessa har valt att satsa på padel och har hittills lyckas bli ett av de varumärke som kan anses vara ledande inom padel. 

Wilson erbjuder idag ett enormt utbud av högkvalitativa produkter inom padel och har allt du kan tänka behövas när du ska spela padel.

Padelskor guide

9.5

Omdöme

9.5/10