Allt om padel och padeltennis

Padelsportens status på spelmarknaden 2022

Padel, padel, padel – vi svenskar kan inte få nog av vår nya favoritsport. Det märks inte bara på den uppsjö av nya hallar som slagits upp de senaste åren, utan även på sådant som spelmarknaden. Det har det blivit allt populärare att betta på padel och nedan tar vi en närmare titt på sportens status på spelmarknaden, hur den står sig i jämförelse med andra idrotter och vilka tävlingar som du med störst sannolikt kan hitta odds på.


Fler och fler möjligheter 

Betting på Tennis har länge varit mycket populärt och nu börjar det även ta sig mot padelvärlden. Bettingmarknaden brukade exempelvis domineras fullständigt av stora världssporter som exempelvis fotboll, men i dag kan du hitta spel på i princip vad som helst, från underhållning till väder.

I detta myller av spelmöjligheter hittar vi givetvis också en hel del odds på padel. I takt med att sporten blivit populärare i Sverige, så har den också hittat till bettingmarknaden i en högre utsträckning. Padeltrenden i landet har näst intill utvecklats till en folkrörelse och föga förvånande är detta något som spelbolagen varit vaksamma på. På Spelaspel.se kan du läsa mer om hur du kan betta på olika sporter.


En bit kvar till finrummet

Vi behöver inte vrida tillbaka klockan speciellt många år för att padel skulle vara en främmande sport för den som uppskattar att spela på odds, men det ser som sagt annorlunda ut nu. Vill du betta på padel i dag behöver du sällan leta alltför länge innan du hittar sajterna som erbjuder det du vill ha. 

Med det sagt har sporten fortfarande en bit kvar innan den kan mäta sig med mer etablerade sporter på spelmarknaden. Även om antalet spelsajter som erbjuder odds på padel ständigt blir fler, så är det långt ifrån alla av dem som har det i sitt utbud. 

Bland racketsporter är det fortsatt traditionell tennis som är spelmarknadens främsta dragplåster. Medan du kan behöva leta lite efter padelodds, så lär det vara en större utmaning att hitta en bettingsida som inte erbjuder spel på tennis. Det är främst de stora Grand Slam-turneringarna, som exempelvis Wimbledon, som är racketsporternas största evenemang på spelmarknaden.

Det lär dröja innan padel har en chans att nå samma status, men det finns utan tvekan potential för sporten på spelmarknaden. De senaste åren har vi sett flertalet nykomlingar etablera sig på allvar på bettingsajterna. Det tydligaste exemplet på detta är e-sporten som numera tar upp en betydande del av oddsmarknaden. 

Padel har visserligen inte gjort samma globala avtryck som e-sport, men med tanke på hur många padelintresserade det finns i Sverige, så bör det utan tvekan finnas utrymme på den svenska spelmarknaden för ytterligare ett uppsving. 


Tävlingarna att hålla utkik efter

Sedan padel tog sig in i bettingvärlden på allvar är det främst World Padel Tour (WPT) som det erbjuds spelmöjligheter på. Turneringen är den som samlar världseliten mest frekvent och genererar därför de mest lukrativa oddsen. 

WPT är dock inte den enda turneringen det finns odds på – även American Padel Tour (APT) finns på vissa spelsajter och Swedish Padel Tour (SPT) blir allt populärare. Har du tur kan du även hitta odds på mindre turneringar.

År 2022 har padel alltså blivit ett bekant inslag på bettingmarknaden. Sporten har en bra bit kvar till finrummet, men potentialen är stor och spelutbudet växande. Framtiden för padel ser ljus ut – både för utövare och som underhållningsform. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *