Salming Hero S51 Control recension och omdöme

Salming Hero S51 Control: Test & Recension 2023

Vårt omdöme och recension för Salming Hero S51 Control efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den defensiva allround spelaren. Så fort du plockar upp racketen kommer du att känna den höga kvaliteten. Racketen passar bra för nybörjare upp till avancerade spelare.

Salmings nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Alla padelracket är testade av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat 100+ olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Salming Hero S51 Control. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!

Vår åsikt efter att ha testat Salming Hero S51 Control:

Salming Hero S51 är en toppmodell i samlingen och erbjuder en riktigt härlig mix av fart och kontroll. När jag testade denna modellen så tyckte jag att racket erbjöd en väldigt härlig känsla i det defensiva spelet och det var lätt att komma rätt till bollen. Rackets egenskaper gjorde det lätt att avgöra bollarna med lite mer fart, som den vibrationsdämpande slagytan i 12K kolfiber då erbjuder.

Salming Hero S51 Control
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Salming Hero S51 Control egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S51 Control.

Salming Hero S51 Control egenskaper

Här nedanför går vi igenom Salming Hero S51 Control och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSalming
FormRunt
BalansLåg
SpeltypAllround/defensiv
SpelnivåNybörjare – Avancerad
Vikt350 – 360 g

Material

Träffytan i 12K kolfiber ger mer styvhet åt racketen och därmed mer stöd för att återge kraft åt bollarna. Tillsammans med kärnan Eva Attack skapas ännu mer kraft och fart.

Salming Hero S51 Control material
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S51 Control.

Balansen

Med låg balanspunkt skapas mindre obalans för spelaren, då balansen befinner sig närmare handtaget, och blir lättare att hantera för spelaren. Den låga balansen ger också en stor fördel för ett defensivt spelsätt.

Racketformen

Formen på detta racket är runt och därmed finns även en större sweetspot, vilket är en stor fördel för alla spelare. Det ger större chans till att man lyckas med ordentliga fullträffar.

Hårt eller mjukt?

Ett allroundracket med hårda egenskaper som den hårda kärnan Eva Attack och träffytan i 12K kolfiber, vilket förser spelaren med mer kraft och fart i spelet. Samtidigt gör den runda racketformen och den låga balanspunkten racketen mer mjukt, med större fördelar för att skapa kontroll i spelet.

Vilken spelarnivå passar Salming Hero S51 Control för
Bild från när vi testade och recenserade Salming Hero S51 Control.

Vilken spelarnivå passar Salming Hero S51 Control för?

Detta allroundracket kan vara bra för motionärer eller de på en medelnivå, som vill avancera i sitt padelspel. Det är lättspelat med sin låga vikt, stora sweetspot och låga balanspunkt, så kan även passa nybörjare som har spelat ett tag. Även de spelare med mer vana som främst söker kontroll i sitt padelspelare kan få god hjälp med detta racket.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Denna modell har starka egenskaper för båda spelsätt, men kan bli allra mest användbart för defensivt spel. Då det allra mest inriktar sig på att skapa kontroll i spelet. Däremot kan den hårda attackkärnan och träffytan i 12K kolfiber kan tillräckligt med stöd för att svinga iväg bollar med ordentligt kraft och fart.

Salming Hero S51 Control
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5
Salming racketar
Bild från när vi testade och recenserade Salming serien.

Information om varumärket Salming

Det svenska företaget Salming Sport gundades år 2001 för att ta fram kläder, skor och utrustning för olika typer av träning. De träningstyper som man ser de största utbudet för är innebandy, handboll och löpning. Salming har dock sortiment även för andra sporter och idrotter.

Sedan hösten 2021 kan de nu även erbjuda ett utbud som passar de som spelar padel. Där finns rackets som riktar sig för olika spelsätt och spelare på olika nivåer av erfarenhet. Dessutom kan man även finna stilrena skor som underlättar padelspelet för spelaren.

Fördelar med Salming Hero S51 Control

De som inte har så lång erfarenhet av padelspelet kan få mycket stöd av detta allroundracket. Både för att det är mer lätthanterligt, lägre vikt och med en låg balanspunkt, men även för att hitta sin egen spelstil. En del trivs med allroundracket, medan andra föredrar som har starka egenskaper i det spelsätt de föredrar.

Nackdelar

De spelare som har mer vana av padelspelet och som föredrar offensivt spel kan känna att det skulle behövas mer styrka, för att avlasta dem under spelet. En låg balanspunkt är inte en stark egenskap för slag ovanför huvudet, till exempel om man vill svinga iväg höga bollar med ordentlig kraft.

Vårt omdöme för Salming Hero S51 Control

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Salming Hero S51 Control och ger racket följande recension och omdöme:

Salming Hero S51 är en toppmodell i samlingen och erbjuder en riktigt härlig mix av fart och kontroll. När jag testade denna modellen så tyckte jag att racket erbjöd en väldigt härlig känsla i det defensiva spelet och det var lätt att komma rätt till bollen. Rackets egenskaper  gjorde det lätt att avgöra bollarna med lite mer fart, som den vibrationsdämpande slagytan i 12K kolfiber då erbjuder.”.

Salming Hero S51 Control
Racketspecialisten Logotyp
Vårt omdöme:
5/5

Salming Hero S51 Control rabattkod & kampanjkod

På Racketspecialisten.se kan du ibland hitta en Salming Hero S51 rabattkod då priserna hos Sveriges största racketleverantör ofta har riktigt bra kampanjer!

Här kan du köpa produkten