Set Bull padelracket test omdöme och recension

Set Bull 2022 – Läs vårt Test, Recension & Rabattkod

Vårt omdöme och recension för SET Bull 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket med en hård kärna som ger dig ett explosivt spel. Racket är väldigt hållbart då ramen  är gjord utav 100% kolfiber.

SET Bull 2022 är ett premium racket men som vanligt på Elitepadel kan vi erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på kampanjpriser!

4 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat SET Bull 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!
Set Bull
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Set Bull egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade SET Bull.

Set Bull egenskaper

Här nedanför går vi igenom SET Bull och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en stilren färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSET
FormDroppformat
BalansMedel
SpeltypOffensiv
SpelnivåMedel – Avancerad
Viktg (+/-10) 360 – 375 g

Material

Ett droppformat racket med hård ram i 100% kolfiber, träffyta i 12K kolfiber och kärnan är Eva Ultra Hård. Ett kraftfullt paket som kommer ger spelaren både kraft och kontroll i spelet.

Set Bull material
Bild från när vi testade och recenserade SET Bull.

Balansen

Det är ett kraftpaket som även har fått en balanspunkt i medelhög nivå, så detta kan förse spelaren med bra kraft och kontroll i det offensiva spelet. I kombination med de hårda egenskaperna blir det ett kraftfullt paket.

Racketformen

Då detta racket är droppformat, så har det också lite större sweetspot än många andra kraftpaket, vilket ger bättre kontroll för spelaren.

Hårt eller mjukt?

Hårt racket med mycket kolfiber, en hård kärna och en droppform som både ger utrymme för större sweetspot och lite mer styvhet för racketmodellen.

Vilken spelarnivå passar Set Bull för
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade SET Bull 2022.

Vilken spelarnivå passar Set Bull för?

Med hänsyn till de hårda egenskaperna, så kan det passa motionärer som vill utveckla sitt spel till en högre nivå eller andra spelare som redan befinner sig på högre nivå och vill få ut mer styrka och kontroll i spelet.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Passar sig extra bra för offensivt spel med den hårda kolfiber ramen och träffytan samt den hårda Eva kärnan. Det är ett styvt racket med flera hårda egenskaper, som kan förse spelare med mycket stöd för ett explosivt offensivt spel.

Set Bull
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

SET padel rackets
Bild från när vi testade och recenserade SET padelracket 2022.
SET logtyp
SET Logotyp

Information om varumärket SET

Set har funnits på marknaden i cirka sju år med produktion av kläder, skor, rackets och annat för sporten padel. Deras sortiment finns i olika delar av världen, bland annat Spanien, Italien, Belgien, Finland, Mexico och nu också i Sverige.

Set Padel Nordic är ungt på marknaden och drivs av Anders och Anders, som vill kunna förse alla padeläskare med utrustning med god kvalitet. Deras mål är att bli de största med att leverera de största varumärkena inom padel.

Läs mer om SET padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med SET Bull 2022

Flera goda egenskaper för att stärka det offensiva spelet, så spelaren kan få god hjälp med att agera explosivt under spelet. Ramen är extra hållbar i 100% kolfiber, träffytan är hård med 12K kolfiber och kärnan är Eva Ultra Hård.

Kärnan är hård och ger bra effekt för träffarna och samtidigt en anti-vibration, som kommer göra spelandet mer ergonomiskt. Droppformen ger lite större sweetspot, som hjälper spelaren att lyckas med fler bollträffar med både kraft och kontroll. 

Nackdelar

Med alla hårda egenskaper kan det behövas bra teknik för att kunna kontrollera de låga eller långsamma bollarna. Det rekommenderas en spelare med mer erfarenhet för att kunna använda sig av detta racket fullt ut.

Set Bull
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

SET Bull rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en SET Bull rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Set Bull

9

Vårt omdöme

9.0/10