Set Hyena padelracket test omdöme och recension

Set Hyena 2022 – Läs vårt Test, Recension & Rabattkod

Vårt omdöme och recension för SET Hyena 2022 efter att ha testat racket är att det är ett riktigt bra racket med en stor sweetspot som gör det lättare att få iväg bollen även vid felträff. Racket har även en mjukare träffyta med 3K kolfiber. Detta medför hjälp vid det offensiva spelet.

SET Hyena 2022 är ett premium racket men som vanligt på Elitepadel kan vi erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på kampanjpriser!

4 av 5 | Omdöme på Tengo.se
4/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Mikael på Elitepadel har testat Set Hyena 2022. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Youtube logo
Se vårt test och recension på Youtube!
Set Hyena
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

SET Hyena egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade SET Hyena.

SET Hyena egenskaper

Här nedanför går vi igenom SET Hyena och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket snyggt och har en rik färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeSET
FormRund
BalansMedel
SpeltypAllround – Defensiv
SpelnivåMedel – Avancerad
Viktg (+/-10) 360 – 375 g

Material

En mjukare träffyta i 3K kolfiber och en medelhård kärna i Eva Soft Ultra. Ramen i kolfiber ger lite mer styvhet åt racketen och mer hållbarhet när det får ta emot stötar eller bollträffar som kommer för långt ut på racketen.

SET Hyena material
Bild från när vi testade och recenserade SET Hyena.

Balansen

Ett rundformat racket med medel balans, så det blir en större sweetspot och därmed lättare att få iväg fullträffar och den medelhöga balansen kan ge fördelar i både defensiva och offensiva lägen.

Racketformen

Den runda racketformen ger en något större sweetspot och därmed lättare att lyckas med bra bollträffar som får både fart och kontroll.

Hårt eller mjukt?

Ett racket som är av mer mjuk natur, med en träffyta och kärna som är av mjukare karaktär. Den runda racketformen som ger en större sweetspot bidrar med mer mjuka egenskaper.

Vilken spelarnivå passar SET Hyena för
Bild från när Micke på Elitepadel testade och recenserade SET Hyena 2022.

Vilken spelarnivå passar SET Hyena för?

Det kan vara bra om spelaren har lite erfarenhet sedan tidigare, så spelaren får ut så mycket glädje av racketen som möjligt. Racketformen gör att det blir mer förlåtande för spelare som inte har så mycket erfarenhet av spelet eller helt enkelt för de som främst söker kontroll i spelet.

Passar racket bäst för offensivt eller defensivt spel?

Ett racket som är bäst lämpat för defensivt spel med den runda racketformen, medelhård träffyta och kärna. En balanspunkt på medelhög nivå kan ge fördelar i båda speltyperna, men det kan behövas extra styrka från spelaren om denne ska ha god nytta av racketen i ett offensivt spel.

Set Hyena
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% extra på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

SET padel rackets
Bild från när vi testade och recenserade SET padelracket 2022.
SET logtyp
SET Logotyp

Information om varumärket SET

Set har funnits på marknaden i cirka sju år med produktion av kläder, skor, rackets och annat för sporten padel. Deras sortiment finns i olika delar av världen, bland annat Spanien, Italien, Belgien, Finland, Mexico och nu också i Sverige.

Set Padel Nordic är ungt på marknaden och drivs av Anders och Anders, som vill kunna förse alla padeläskare med utrustning med god kvalitet. Deras mål är att bli de största med att leverera de största varumärkena inom padel.

Läs mer om SET padelracket och våra andra recensioner.

Fördelar med SET Hyena 2022

Racketformen ger en större sweetspot och därmed det lättare för att få iväg bra bollar. En mjukare träffyta i 3K kolfiber, en mjukare kärna och medelbalans kan förse spelaren med riktigt bra offensivt spel. Ramen är extra hållbar med sitt skyddande material i 100% kolfiber.

Nackdelar

Det kommer bli utmanande för spelaren att kunna nyttja detta racket för explosivt spel. Även om det kan ge bra fart i bollarna, så blir det svårt att smasha ut motståndarna eller att lyckas med skjuta iväg höga bollar med ordentlig fart.

Set Hyena
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

SET Hyena rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en SET Hyena rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% på redan nedsatta produkter hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Set Hyena

9

Vårt omdöme

9.0/10