Stiga Ace → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Stiga Ace Recension

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Stiga Ace sammanfattas i att det är ett toppracket med mycket hög kvalitet. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en medel upp till en avancerad nivå som vill ta nästa steg. 

Stiga Ace är det racket vi anser bekvämast att spela med ur Stigas serie. Det är också det dyraste, men vi anser att det kan vara värt pengarna om du vill ta steget till nästa nivå. Det här racket har dessutom en kolfiberyta vilket ger dig extra mycket känsla i slagen.

Missa inte vår video (och rabattkod) här nedanför när vi testar Stiga Ace och ger vårt omdöme.

4.5 av 5 | Från oss på Elitepadel.se:
4.5/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Stiga Ace egenskaper

Stigas toppracket är gjort av riktigt bra material och har utan tvekan en mycket hög kvalitet. Det känns stabilt och kraftfullt i greppet, och det är utvecklat för att passa perfekt för den offensiva och explosiva spelaren som gillar att avgöra poängen på egen hand.

Den extremt högteknologiska träffytan gör det till ett av marknadens snabbaste racketar, men utan att någonsin kompromissa med kontrollen. 

Många offensiva spelare vill ha mer fart och kraft i slagen, men gillar inte de klassiska modellerna med diamantform som är svårare att hantera, ger mindre kontroll och sliter mer på armbågar och handleder. Om du känner igen dig i detta, bör du absolut titta närmare på Stigas ögonsten. Ett runt racket som känns skönt i handen och är lättspelat, samtidigt som det låter dig sätta press på motståndet framme vid nät eller genom känsliga placeringar och bandejas.

Ace är ett svensktillverkat, handgjort padelracket med en klassisk skandinavisk utformning. Precis som alla Stigas racket har detta den avskalade, tidlösa designen vi blivit vana vid. En helsvart grund med detaljer i guld och silver. Emmie Ekdahl är en av de svenska toppspelarna som använder sig av Ace.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Stiga
  • Form: Runt
  • Balans: Låg
  • Speltyp: Offensiv
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/-10)

Material

Stigas spjutspets i den nya racketsamlingen är fullproppad med spännande, teknologiska nyheter. Till att börja med är ramens konstruktion, Carbon Flexi Frame, är gjord utav 100% kolfiber. Detta ger ett oerhört slitstarkt racket som tål det mesta, och samtidigt ger mer fart och känsla i bollträffen.

Träffytan av Carbon Xtreme 24k kolfiber är rackets främsta nyhet, och den ger maximal snabbhet samtidigt som du behåller full kontroll. Det är en exceptionell väv som består av små kolfibertrådar som är sammanvävda i alla riktningar, och därmed blir extremt slitstarkt och responsivt

Man har använts sig av två lager av 12k som tillsammans resulterar i inte mindre än 24.000 kolfibertrådar per cm². Antalet racketar som finns på marknaden med samma täthet i träffytan är väldigt lätträknade.

Samtliga padelracketar från Stiga har samma slags kärna, Hypersoft Foam, som är ett mjukt, svart EVA-skum som har en alldeles unik densitet för att åstadkomma optimal kontroll och en extra stor sweetspot. Det ger dig lika bra respons i attackerna såväl som i försvarsspelet, och tack vare sin hållbarhet garanterar det att ditt racket kommer att behålla samma utmärkta prestationer under en väldigt lång tid.

Diamond Touch är benämningen Stiga ger sina premiumracketar som ger användaren optimal fart, kontroll och känsla. Kombinationen av alla dessa tillsammans med rackets vikt blir den ultimata blandningen för det perfekta racket. Fart och stabilitet i varje slag, samt en oöverträfflig känsla vid träff.

Optispot Pro är Stigas teknologiskt mest avancerade sweetspot. Garanterar extra kraft och kontroll även vid träffar lite längre ut mot ramen.

OCS System – Oxygen Capsule System – är mikroskopiska luftbubblor som finns inuti EVA- skummet i kärnan, och ser till att racket alltid kan bidra med det du behöver. Kontroll när det krävs, eller kraft när du går till attack.

Balansen

Ace har, likt alla nuvarande modeller från Stiga, en låg balans. Det som är uppseendeväckande hos detta racket är att man satsat på en så otroligt avancerad träffyta som 24k – detta ses inte hos många racketar på marknaden, och än mindre en rund modell. 

Resultatet är dock riktigt bra, den låga balansen gör det lättspelat och skonsamt för lederna på samma gång som det ger en grym kontroll, medan träffytan står för kraften i offensiven. Däremot måste du vara beredd på att ta i lite själv, eftersom den låga balansen gör det mindre lättsvingat än ett topptungt racket.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Racketformen

Stiga padel är ett runt racket. Vad innebär det egentligen? Jo, den runda formen är den som är mest lättspelad eftersom den tillåter en större sweetspot (förlåtande del av träffytan). Detta gör det till formen som oftast rekommenderas till nybörjare, men det finns gott om spelare även i världseliten som spelar med ett runt racket. 

Denna form har som främsta egenskap att den bäddar för en riktigt grym kontroll, och passar därmed bra till mer defensivt lagda spelare vars spel bygger på skickliga placeringar. Formens akilleshäl är att den inte genererar speciellt mycket fart i smasharna, men där har Ace kompenserat med en extremt offensiv träffyta som låter dig prestera riktigt bra även framme vid nät.

Hårt eller mjukt?

Ace är ett medelhårt racket. Träffytan av den oerhört täta kolfiberväven garanterar att du alltid får maximal fart på bollarna som dessutom går hand i hand med total kontroll och en knivskarp precision. Även ramen är styv och stabil, medan den mjuka kärnan av 

Hypersoft Foam ser till att samtliga slag kommer att utföras med maximal kraft och komfort i alla lägen. Den tar också upp vibrationerna som uppstår vid bollträff på ett väldigt effektivt sätt, för att minska skaderisken. 

Vilken spelarnivå passar Stiga Ace för

Vilken spelarnivå passar Stiga Ace för?

Detta är ett racket för duktiga motionärer och erfarna tävlingsspelare som vill ha ett komplett racket där ingenting saknas. Ace kännetecken är snabbhet och explosivitet, men det ger kontroll och komfort i kombination med den höga farten över hela banan. De som har spelat padel i några år har här en härlig modell som låter dem förfina och utveckla sin teknik ytterligare.

Racket har en riktigt fin sweetspot som ger bra kontroll även när slagen hamnar lite utanför centrum, men detta till trots rekommenderas det inte för nybörjare och spelare med kort erfarenhet eftersom det inte är särskilt förlåtande jämfört med andra runda racketar som är mjukare och mindre tekniskt avancerade.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Ace är framställt för att främja ett snabbt och offensivt spel, men det funkar även riktigt bra i defensiven och är ett ess i rockärmen när det kommer till snabba kontringar. Det är ett mycket bra alternativ för alla spelare som vill ha mer kraft i slagen men helst vill undvika de mer svårspelade diamantformade modellerna.

Den runda formen och den låga balansen för onekligen tankarna till kontrollfokuserade racketar som presterar bra i defensiven, men en styv ram och framförallt en 24k träffyta skulle många andra offensiva modeller vilja skryta med. Kombinationen gör att det blir ett mer lättspelat alternativ till andra varianter som har mer klassiska kännetecken för anfallsspel.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Kort information om varumärket

Stiga Sports är ett svenskt företag med säte i Eskilstuna – vem har inte hållit ett av deras pingisracketar i handen någon gång? Som bekant har de gjort sig känt över hela världen som tillverkare av bordtennisprodukter och lekutrustning –  pulkor, sparkcyklar och hockeyspel exempelvis. 

Det mesta du kan behöva inom sportutrustning och en aktiv fritid hittar du här hos dem. Företaget grundades 1944, och ägs numera i lika delar av familjen Bandstigen och Escalade Sports. Deras produkter distribueras i över 100 länder, och de kännetecknas av att alltid leverera hög kvalitet till alla utövare, oavsett nivå. 

Stiga Padel är en gren som nyligen bildades inom företaget, och som hittills har släppt två kollektioner av padelracketar. Alla deras modeller bygger på gemensamma nämnare som en mångsidig och slitstark kärna och en stabil och hållbar ramkonstruktion. I dagsläget erbjuder de fyra olika racketar: Ace, Arc, Art och Axe, som sedan har olika teknologiska komponenter som gör att deras egenskaper skiljer sig åt och att de passar till olika målgrupper. 

Alla som gillar padel kommer att kunna hitta ett racket hos Stiga de känner sig bekväma med. Dessutom inkluderar deras utbud kläder, väskor och komplement av samma höga kvalitet.

Stiga har tagit hjälp av en expert för att åstadkomma bästa möjliga racketar – Daniel Dios Zetterlind är den fd förbundskaptenen för det svenska padellandslaget, och har deltagit i utvecklingen av den nya racketsamlingen från början till slut.

Fördelar med Stiga ace

Fördelar med Stiga Ace

Stigas toppmodell lär inte göra någon besviken – detta är ett racket som inte kompromissar med kraft eller kontroll. Det låter dig generera ordentligt med kraft i varje bollträff, samtidigt som du behåller precisionen i alla lägen.

Passar den dynamiska och snabba spelaren som inte bara fokuserar på attacker, utan även vill känna total kontroll över hela banan. En balanserad modell som känns lika bra framme vid nät som från baslinjen. 

Dess egenskaper låter dig utforska och förbättra slag som du kanske inte riktigt dominerat tidigare, och om du redan har en bra teknik men letat efter mer fart har du hittat rätt hos Ace.

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Kraft och kontroll
  • Balanserat racket för både attack och kontroll i defensiven
  • Högre prisklass jämfört med andra modeller från Stiga

Nackdelar

Med all teknologi och avancerade materialval kan man tycka att ett effektgivande toppskikt hade varit på sin plats. Även ett lite längre grepp för dem som gillar att använda sig av en dubbelfattad backhand vore ett plus.

Stiga Ace omdömen och recensioner

4.5/5

Här nedanför har vi brukar vi samla omdömen för Stiga Ace online men har inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.

  • 4.5 av 5 från oss från Elitepadel.se
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vårt totala omdöme för Stiga Ace

Vårt samlade omdöme och recension av Stiga Ace är att det är ett toppracket från Stiga som inte kommer göra någon besviken. Detta racket har både kraft och kontroll som låter dig generera ordentligt med kraft samtidigt som du behåller precisionen i bollarna.

Detta racket är perfekt för den dynamiska spelaren som även är snabb. Stiga Ace är inte bara inriktat på den offensiva spelaren men även för den som vill känna total kontroll över hela banan.

Stiga Ace racket är ett medelhårt racket som är byggt i ett oerhört tätt kolfiberväv som ger bra fart på bollarna. Ramen på racket är gjort av 100% Carbon Flexi Frame som gör racket otroligt slitstarkt och hållbart. Stiga Ace är helt fullspäckat med teknologier.

Stiga Ace
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Stiga Ace rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Stiga Ace rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Stiga Ace

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares