Stiga Art test omdöme och recension

Stiga Art 2022 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Stiga Art sammanfattas i att det är ett lättspelat och välbalanserat racket. Det är ett racket som passar mycket bra till dig som spelar på en medel nivå och upp till den mer avancerade utövaren

Alla padelracket från tillverkaren Stiga är runda i formen vilket ger dig ett förlåtande racket i grund och botten. Se gärna videon här nedanför när Micke testar Stiga art och jämför det med de andra racketarna från Stiga.

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Noah Gustafsson

Noah Gustafsson

Noah har spelat tennis i cirka 6 år i yngre dagar. Numera har han lagt tennisskorna på hyllan och gått över till padel som han spelar 1-2 gånger i veckan.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

4.5 av 5 | Från oss på Elitepadel.se:
4.5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Stiga Art egenskaper

Art är ett lättspelat och välbalanserat racket som passar perfekt för den snabbe spelaren, det ger en fin mix av fart och kontroll vilket kommer att uppskattas av alla som gillar ett omväxlande spel och har en bred repertoar av slag. 

Den här modellen är framställd för att passa en stor målgrupp som vill ha ett komplett och balanserat racket som finner sig tillrätta i alla lägen. Art tillåter dig att använda ett varierat spel utan att låta dig definieras av en viss stil, vilket är en extra fördel om du fortfarande håller på att utveckla ditt spel för att klättra till nästa nivå. 

Precis som alla Stigas racketar är det handgjort för maximal precision med en tidlös, skandinavisk design och färgsättning i svart och silver.

Specifikationer
Information om racket
  • Varumärke: Stiga
  • Form: Runt
  • Balans: Låg - Medel
  • Speltyp: Allround
  • Spelnivå: Medel - Avancerad
  • Vikt: 365 g (+/-10)

Material

Carbon Flexi Frame är en extremt stabil ramkonstruktion av 100% kolfiber som ger dig ett hållbart racket som kommer att konstant leverera fina slag trots att tiden går.

Träffytan hos Art är Carbon Total av 3k kolfiber, man har alltså vävt samman 3.000 kolfibertrådar per cm². Detta ger med andra ord en extremt tät och slitstarkträffyta som sätter bra fart i slagen, samtidigt som den är väldigt lätt.

Diamond Touch är Stigas benämning på racketar som de menar är totalt kompletta: fart, kontroll och känsla vilket tillsammans ger unika egenskaper på banan. 

Hypersoft Foam är kärnan som Stiga har valt att bygga hela sitt nuvarande racketsortiment på. Det är ett mjukt och extremt slagkraftigt EVA-skum vars egenskaper baseras på en unik densitet som tillåter en ovanligt stor sweetspot.

Optispot Perform ger en rejäl sweetspot som dessutom är perfekt balanserad – detta innebär att du har total kontroll varje gång du behöver den.

Balansen

Liksom hela Stigas samling padelracketar har Art en låg balans, men lite högre än vad man väntat sig. Det är lite lättare att hantera i overhead spelet än de övriga modellerna eftersom tyngdpunkten ligger mer mot mitten, vilket gör det till ett mycket intressant allround racket.

Racketformen

Stiga Art är ett runt padelracket, och modeller med denna formen brukar vara ett bra val för nybörjare i och med att de generellt är mer lättspelade och skonsammare för lederna. Dock finns det även elitspelare som använder sig av runda racketar, när de har en spelstil som baserar sig på kontroll och precision.

Runda racket som använder sig av lite hårdare material fungerar riktigt bra även i offensiven, det enda du bör tänka på är att du måste ta i lite hårdare för att få till kraftfulla smashar.

Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Hårt eller mjukt?

Art är ett medelhårt racket, som från grunden är utvecklat för att bistå sin användare med balans och harmoni. Ramen är styv och stabil, för maximal hållbarhet, och den mjuka kärnan ger bra fart och komfort. Träffytan av snabbt och lättviktigt kolfiber ser till att du kan njuta av optimal kontroll och kraft.

Det är ett fullt godkänt alternativ för spelare som kämpar med skador, eftersom den mjuka kärnan tar upp vibrationer på ett väldigt fint sätt, och den lägre balansen gör det lätt att svinga.

Vilken spelarnivå passar Stiga Arc för

Vilken spelarnivå passar Stiga Art för?

Det passar för de flesta spelare som har tränat in en bra grundteknik och har erfarenhet av padel. Det är ett lättspelat och mångsidigt racket som den breda publiken kommer att uppskatta, men som nybörjarracket kommer det inte att prestera maximalt. 

När man har en fin teknik och får till bra bollträffar, även i trängda situationer, kommer det att upplevas som ett skonsamt och förlåtande racket. Tills man kommit till den nivån finns det andra alternativ som låter dig utveckla din bas på en enklare och snabbare vis.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Detta är ett racket som funkar lika fint när du attackerar som när du försvarar dig eller kontrar. Om din spel bygger på snabbhet har du här ett mycket bra racket som du kommer att ha roligt med samtidigt som du kan utveckla din teknik för att bli ännu bättre.

Det ger lika bra komfort och känsla som man kan vänta sig av ett runt racket, du kan göra fina lobbar och skickliga placeringar med full kontroll. Samtidigt kan du använda dig av ett snabbt kontringsspel, kvicka volleyslag och kraftfulla smashar utan att behöva känna att ditt spel på något vis blir begränsat.

Den relativt låga vikten och den lägre balansen gör att det smidigt följer med över hela banan, det är ett racket som du kommer att känna dig bekväm med från första stund.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Kort information om varumärket

Stiga Sports är ett svenskt varumärke som vi alla har växt upp med, de har sedan starten 1944 varit ett världsledande namn när det kommer till tillverkning av högklassiga bordtennisprodukter. 

Det är ett företag som fokuserar på att allmänheten ska ha en så aktiv fritid som möjligt, och ligger i framkant när det gäller att utveckla och designa nya produkter för att göra detta så attraktivt och enkelt som möjligt. Det mesta man kan önska inom avdelningen sport och fritid kan du hitta hos Stiga, och deras utrustning distribueras numera inom fler än 100 länder runt om i världen.

När padeltennis började bli svenskarnas populäraste fritidssysselsättning dröjde det inte länge förrän Stiga kände att de ville dra sitt strå till stacken och underlätta sportens tillväxt. Detta innebar födelsen av Stiga Padel, en ny gren inom det globala Stiga Sports. Man har i skrivande stund utvecklat två racketkollektioner, den senaste med fyra olika modeller: Ace, Arc, Art och Axe. 

De har alla tagits fram i samarbete med Daniel Dios Zetterlind, som är den fd förbundskaptenen för det svenska padellandslaget, och bygger på gemensamma principer. Samtliga modeller är handgjorda, har samma mjuka kärna av svart EVA-skum Hypersoft Foam, rund form och låg balans. 

Dessutom är de alla svarta. Det som skiljer dem åt är teknologiska skillnader och materialval, som gör att de anpassar sig efter olika typer av spelare. Varje racketmodell har sedan detaljer i olika färger, så även färgsättningen skiljer sig en aning.

Fördelar med Stiga Arc
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
  • Ovanligt stor sweetspot
  • Obehindrad kontroll och tillförlitlighet i varje slag
  • Saknar ett grövre toppskikt för bättre grepp

Fördelar med Stiga Art

Stiga Art är ett riktigt fint allround racket som passar till de flesta nivåer och spelstilar, men kanske absolut bäst för mångsidiga spelare på medelnivå. Stiga har lyckats riktigt bra med att framställa ett balanserat racket som ger bra resultat över hela banan, ett bekvämt och lättspelat racket som ligger fint i handen.

Det är ett stabilt och hållbart racket, som tack vare kolfiberramen och Hypersoft- skummet kommer att leverera fina resultat trots att det används ofta och länge. Du kommer att märka den speciella känslan i bollträffen, men framförallt kommer du att märka den obehindrade kontrollen och tillförlitligheten i varje slag. Det är ett relativt förlåtande racket även när du inte träffar riktigt rätt.

Även i offensiven ger det fullt godkända prestationer, du kommer att kunna göra blixtsnabba nätattacker som överraskar ditt motstånd utan att behöva oroa dig.

Nackdelar

Det är lite avancerat för att rekommenderas som ett nybörjarracket, men riktigt duktiga spelare kan komma att finna det lite simpelt. Det finns allround racketar i ungefär samma prisklass som är mer kompletta, exempelvis med ett toppskikt för bättre grepp och effekter som vi bland annat kan hitta hos Stiga Axe.

Stiga Art omdömen och recensioner

4.5/5

Här nedanför brukar vi samla omdömen för Stiga Art online men har tyvärr inte hittat några. Därför väljer vi själva att betygsätta utifrån egna åsikter.

  • 4.5 av 5 från Elitepadel.se
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vårt totala omdöme för Stiga Art

Vårt totala omdöme och recension om Stiga Art är att det är ett välbalanserat och lättspelat racket med en fin mix av både fart och kontroll som passar perfekt till den snabba spelaren. Detta racket är väldigt unikt för att det passar till spelaren som inte har någon speciell spelstil och som vill ha ett komplett racket för alla områden på banan.

På material sidan så är ramen gjord av 100% kolfiber som kommer att göra att racket håller länge. Det negativa egenskapen i racket är ytan som kunde varit mer räfflig för mer kontroll och spinn på bollen.

Överlag så tycker vi att detta racket är ett utmärkt val för spelaren som är runt medel och skulle troligtvis bli väldigt nöjd.

Stiga Art
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Stiga Art rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Stiga Art rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Stiga Art

9

Omdöme

9.0/10