Vi har testat & recenserat

Stiga padelracket 2022

Är du intresserad av padelracket, padelskor och andra produkter från Stiga? 

Bra, då är du på helt rätt plats! I den här artikeln presenterar vi alla produkter från det svenska varumärket Stiga. Du hittar även hela recensioner och länkar till vart du kan köpa varje produkt till bästa pris.

Missa inte vår video här nedanför där vi jämför och recenserar Stigas padelracket.

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testspelat racket. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Innehållet på denna sidan

Jämförelse av Stigas padelracket

Jämförelse av Stigas racketsFormBalans
Stiga Arc PadelracketRuntLåg
Stiga Axe PadelracketRuntLåg
Stiga Art PadelracketRuntLåg
Stiga Ace PadelracketRuntLåg
Stiga logo

Stiga drivs i Sverige av:
Stiga AB
Västra vägen 31
573 41 Tranås
E-post: webshop@stigasports.se
Organisationsnummer: 556061-8463

Stiga Arc

Stiga Arc Padelracket

Här presenterar Stiga ett handgjort racket med rund form och låg balans, perfekt för dig som vill ha maximal kontroll men utan att för den sakens skull tappa fart och kraft i ditt spel. Den runda formen lägger grunden för en rejäl sweetspot som ger ett förlåtande racket även när bollen träffar längre ut mot ramen, något som är väldigt uppskattat när man ännu inte har så lång erfarenhet på banan och inte alltid träffar rätt. 

En annan fördel för nya spelare är den låga balansen. När tyngdpunkten ligger närmare kroppen blir racket mycket mer lätthanterligt, det ligger skönare i handen och det känns smidigare i förflyttningarna. Ju bättre man lär sig läsa spelet, desto bättre placerar man sig sedan. 

Detta är ett riktigt bra alternativ för dig som vill ha ett racket som tillåter dig leverera dina bästa slag i alla lägen – det är hemligheten för att snabbast möjligt träna upp en bra teknik. Arc har en träffyta av två lager glasfiber, vilket gör det till ett flexibelt racket som erbjuder en säker kontroll i varje slag.Ramen är tillverkad av kolfiber, för att maximera stabilitet och hållbarhet. Den mjuka kärnan sätter bra fart på bollarna när du inte slår speciellt hårt själv, och gör det lättspelat.

 

Detta är ett mycket prisvärt racket med en vikt på 365 gram och en elegant, skandinavisk design.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Nybörjare – Medel
 • Speltyp: Allround – Kontroll
Stiga Axe

Stiga Axe Padelracket

Det här racket har tagits fram tillsammans med den svenska mästaren Daniel Windahl. Axe är en rund modell med låg balans och en vikt på 365 gram, gjort för den krävande spelaren som vill ha bästa resultat i offensiven, men utan att försaka kontroll och precision i de mer tekniskt utmanande slagen. 

Ramen är gjord av en blandning av kolfiber och kevlar – Hybrid Flexi Frame – vilket gör den extremt stabil och hållbar. Träffytan Carbon Duplex är en blandning av kolfiber och glasfiber för det bästa av två världar. Kolfiber ger kraft i slagen och bra fart på dina overhead slag och smashar, medan flexibelt glasfiber ger maximal kontroll. 

Axe toppas dessutom av det sandpappersliknande ytskiktet Ultra Grip för bästa grepp och effekt på slicade bollar. Optispot Max är teknologin man använt sig av för att förbättra sweetspoten, vilket ger en närmast total bollkontroll även om du befinner dig i ett pressat läge.

Detta racket passar för duktiga spelare och även för motionärer som vill ha ett komplett och balanserat racket för att ta sitt spel till nästa nivå.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel- Avancerad
 • Speltyp: Allround
Stiga art

Stiga Art Padelracket

Art är ett väldigt mångsidigt racket som ger en mycket bra kombo av fart och kontroll oavsett om du befinner dig längre bak i banan eller framme vid nät. Det är designat för duktiga motionärer och spelare på en mer avancerad nivå som gillar att variera sitt spel mellan offensiva attacker och skickliga placeringar. 

Ramen består av kolfiber, Carbon Flexi Frame, vilket ger ett stabilt och hållbart racket du kommer att ha glädje av under en lång tid. Rackets träffyta är även den av kolfiber 3k, vilket innebär att man har vävt samman 3000 kolfibertrådar per cm². 

En träffyta av tät kolfiber ger extra fart på bollarna, och tillsammans med den mjuka kärnan ger det en mycket fin bollkänsla. Diamond Touch är vad Stiga benämner teknologin där alla bitar faller på plats; fart, kontroll och känsla.

Art är ett racket med en låg balans och en vikt omkring 365 gram, som passar en bred målgrupp tack vare sin stora sweetspot som optimerats med Optispot Perform.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel – Avancerad
 • Speltyp: Allround
Stiga Ace Padelracket

Stiga Ace Padelracket

Ace är Stigas flaggskepp i årets racketkollektion. Precis som övriga modeller är det ett runt racket med låg balans för att vara så lätthanterligt som möjligt och ge maximal kontroll i alla lägen. Detta är framtaget för den duktiga spelaren som fokuserar på en offensiv spelstil, men inte vill missa några defensiva eller precisa prestationer. Det är den svenska toppspelaren Emmie Ekdahls personliga racketval för tävlingar.

Ace kommer fullproppat med den senaste teknologin. Hela ramen är uppbyggd av kolfiber Carbon Flexi Frame, vilket garanterar stabilitet och maximal hållbarhet. Kärnan är av det mjuka Black EVA-skummet som hela serien kan skryta med, så att du aldrig behöver kompromissa med kontroll och komfort i bollträffen. Vad som är speciellt för den här modellen är OCS System, som är små luftbubblor som finns inuti kärnans skum, vilket är vad som ger den unika upplevelsen i slagen. Den här kärnan är dessutom extremt hållbar, vilket garanterar att ditt racket kommer att ge samma höga prestationer även när det används flitigt. 

Träffytan är ett riktigt mästerverk av Carbon Xtreme 24k – en extremt tät kolfiberväv    med inte mindre än 24.000 kolfibertrådar per cm² – vars effekt är att racket reagerar snabbare vid bollträff och ger bollen en högre utgångshastighet. Ace räknar med  Diamond Touch teknologi i träffytan vilket enligt Stiga innebär att fart, kontroll och känsla är närvarande till 100% och ger ett väldigt stabilt racket med optimal fart och kraft i varje slag.

 • Rackets form: Runt
 • Rekommenderad spelarnivå: Medel och Avancerad
 • Speltyp: Offensiv

Jämförelse av Stigas padelväskor

Stiga padelväskorVolym
Stiga One padelväska75 liter
Stiga Edge träningsväska grå75 liter
Stiga One padelväska

Stiga One padelväska

En exklusiv och stilren padelväska som lätt rymmer allt du behöver – racketar, kläder och bollar. Väskan har inte mindre än 7 separata utrymmen, vilket även inkluderar ett ventilerat skofack. Materialvalet har fallit på vattenavvisande nylon kombinerat med detaljer i läder. Axelbanden kan enkelt justeras om du föredrar att bära den som ryggsäck, och väskans mått ligger på 56x28x36.

 • Mått: 56x28x36
Stiga Edge träningsväska grå

Stiga Edge padelväska

Den perfekta väskan för att enkelt kunna ta med dig din träningsutrustning överallt. Den är tillverkad av vattentålig Oxford-nylon, och har många praktiska fack. Den totala volymen ligger på 48 l, med måtten 54x29x31. Axelbandet är vadderat, justerbart och avtagbart för maximal komfort. Väskan kommer även med bärhandtag.

 • Mått: 54x29x31
 • Volym: 48L

HISTORIAN BAKOM BOLAGET

Om Stiga Padel

Stiga Sport är ett varumärke som sedan 1944 har tillverkat högklassiga bordtennisprodukter för alla nivåer av utövare. Efter att ha följt padelns explosionsartade tillväxt och popularitet i Sverige tyckte de att läget var rätt för att ta sin oerhört långa erfarenhet av racketsporter och starta en egen utveckling av produkter för att på så vis bidra till padeltennisens förbättring.

Precis som när det gäller Stigas bordtennisracket är alla deras padelracketar handgjorda för bästa tänkbara resultat. Deras racketkollektion består i nuläget av fyra olika modeller – Ace, Arc, Art och Axe. Samtliga har en kärna av ett svart EVA- skum, som kallas för Hypersoft Foam, och sedan har varje modell en individuell teknik som gör att de får olika egenskaper och därmed passar för olika typer av spelare.

Historian bakom Stiga Padel

Alla svenskar känner väl till företaget Stiga Sports, som är ett av världens största märken när det kommer till bordtennis. De har sedan 1944 tillverkat högklassig bordtennisutrustning och andra typer av sportartiklar som numera säljs i över 100 länder runt om i världen. Stiga Padel är en ny avdelning inom företaget som släppte sin första kollektion av padelracketar 2019, och de har alla utvecklats i samarbete med den fd förbundskaptenen av det svenska padellandslaget Dani Dios Zetterlind. 

Stiga Padel presenterar en ambitiös och mycket prisvärd samling som verkligen har lyckats kombinera alla de värdefulla egenskaperna som behövs i riktigt bra padelracketar, med hög kvalitet som det ständiga riktmärket de har vant oss vid genom decennierna. Alla racketar är handgjorda, för att kunna garantera en unik upplevelse för varje användare.

Hela Stigas racketserie bygger på de bästa materialvalen och den senaste teknologin, och har sedan förenats med en mycket snygg, minimalistisk design som är karakteristisk för ett skandinaviskt varumärke.

Läs även vår huvudartikel om du vill lära dig mer om padelracket.

Stigas ambassadörer

Stiga Padel har två stora namn som sina främsta reklampelare, det handlar om Daniel Windahl och Emmie Ekdahl.

Daniel Windahl har som många andra padelspelare en bakgrund inom tennisen, med inte mindre än 14 SM-guld under bältet. Omständigheterna gjorde dock att han övergav en lovande tenniskarriär för att satsa på padel istället, vilket bekräftades ha varit ett utmärkt val när han 2018 som 22-åring blev bäst i Sverige. Han är en fysiskt stark spelare som på banan kännetecknas av ett explosivt anfallsspel, och förutspås en mycket bra WPT- ranking inom kort.

Emmie Ekdahl spelade tennis, handboll och pingis under sin uppväxt, och blev som 27-åring biten av padelsporten. Sedan dess har hon klättrat blixtsnabbt på rankingen och är numera en del av det svenska padellandslaget. Hennes mål för denna säsongen är att spela så många World Padel Tour- tävlingar som möjligt och bli bäst i Sverige.