Tryckbehållare padelbollar: 3 bästa bollpumparna för padel (2022)

Tryckbehållare padel - bästa tryckbehållaren för padelbollar

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Genom att använda en tryckbehållare för padelbollar så kan du förlänga bollarnas livslängd med hjälp av att utsätta dom för reglerat lufttryck. Det innebär att du snabbt kan spara pengar genom att använda dig av rätt bollpump och tryckbehållare.

Här nedanför går vi igenom de tre bästa tryckbehållarna för padel:

1. Bullpadel Pascal Box

4,5 av 5 | Betyg från tidigare kunder på Tengo.se
4.5/5

Bullpadel Pascal Box är ännu en produkt med god kvalité från Bullpadel. Den bästa bollpumpen för padelbollar hittar du hos Bullpadel. Den är enkel att använda och bollarna behåller sitt tryck under tiden de bevaras inuti tryckbehållaren. 

Vi har testat Bullpadel Pascal Box och du kan se videon här nedanför:

Spela video om Elitepadel testar Bullpadel Pascal Box
Vi har testat produkten!

Micke på Elitepadel har testat Bullpadel Pascal Box. I den här videon kan du se hur du använder pumpen.

Tryckmätaren är placerad på locket av behållaren, så man enkelt kan ha koll på trycket. Det finns en specifik zon för padel och en för tennis, om man även vill använda behållaren till den typ av bollar. Behållaren är tillverkad i det stöttåliga materialet polykarbonat.

Stäng locket ordentligt efter att du har placerat bollarna inuti tryckbehållaren. Sen pumpas trycket upp via en ventil, tills mätaren når den gröna markering som visas uppe på locket. Läs vår Bullpadel Pascal Box test, omdöme och recension.

Här kan du köpa pumpen:

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
10% rabatt!
Tubo Crystal x3 test och recension

2. Tubo + Crystal x3

Vårt betyg
4/5

Denna tryckbehållare har också fått bra betyg, för att den är enkel och bollarna behåller trycket. Tryckmätaren är placerad på pumpen och när man ska pumpa upp trycket i behållaren, får man ha koll på siffrorna. För att veta vilket tryck som krävs medföljer ett diagram över bollar och deras tryck. Producenterna för denna produkt har valt att ha tryckmätaren på pumpen, för att det ska vara mindre risk för att den skadas.

Här kan du köpa pumpen:

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
10% rabatt!
Bounce Pressure Tube

3. Bounce Pressure Tube

Vårt betyg
3.5/5

Bounce Pressure Tube är en tryckbehållare med allt i ett. Behållaren har en integrerad pump som man använder från undersidan av behållaren. Efter att du har placerat bollarna i behållaren, så sätter man bara på locket och pumpar sen upp trycket genom att greppa locket på undersidan. 

För att få upp korrekt tryck för padelbollar krävs 8 pumpningar. När man ska använda sig av bollarna, så släpper man på trycket på behållarens ovansida. En mindre ventil som sitter bredvid behållarens lock.

Här kan du köpa pumpen:

Ongoal logotyp
Vårt omdöme:
4.5/5
10% rabatt!
Bullpadel Pascal Box test omdöme och recension
Micke på Elitepadel testar Bullpadel Pascal box inför recensionen på vår Youtube-kanal.

Viktigt att tänka på när du väljer bollpump och tryckbehållare till padelbollar

Vi fastnade direkt för Bullpadel Pascal Box när vi spelade in vår recensions-video som du kan se här i artikeln eller på vår Youtube-kanal. Men här är de viktigaste sakerna att tänka på när du ska välja den bästa tryckbehållaren för padelbollar.

Köp en bollpump av hög kvalitét

En bollpump som har hög kvalitet är producerad i ett slagtåligt material, så man inte behöver vara orolig för att packa med den i träningsväskan. Dessutom är det viktigt att locket på behållaren sitter så bra att det inte trillar av om behållaren skulle läggas ner. Detta både för att då kommer inte bollarna behålla sitt tryck och för att locket inte ska öppnas förrän man har släppt ut trycket. Så om locket trillar av, förlorar bollarna sitt tryck och det finns risk för att behållaren blir förstörd.

Det bästa för bollarna är att de bevaras inuti tryckbehållaren till dess att de ska användas och då behöver man vara säker på att man kan packa med sig tryckbehållaren utan att den riskerar att förstöras eller att locket trillar av.

Dessutom vill man vara säker på att bollarna verkligen håller trycket i behållaren, till skillnad från när bollarna enbart ligger i sin originalförpackning. Det ska ju vara både prisvärt och miljövänligt med att använda sig av en tryckbehållare.

Välj en tryckbehållare som är anpassad efter padelbollar

När du söker en tryckbehållare för dina padelbollar, så försäkra dig om att den är lämpad för just padelbollar och inte enbart för exempelvis tennisbollar. Dessa bollar är väldigt lika i storlek och utseende, men de ska inte ha samma tryck.

Några tryckbehållare kan passa för bollar både i padel och tennis. Se då till att den framför allt är enkel och hållbar för padelbollar. Till exempel att du ser hur mycket tryck som finns i behållaren. Kombinera tryckbehållaren med de bästa padelbollarna på marknaden för maximalt resultat.

Rätt tryck för padelbollar

Trycket i padelbollar ska vara 4,6kg till 5,2kg per 2,54kvcm.

Du vill ju vara säker på att dina bollar förses med korrekt tryck, så det kan ge korrekt studs och fart på spelplanen. Padelbollar har många likheter med tennisbollar, men trycket ska vara lägre för padelbollar –  4,6kg till 5,2kg per 2,54kvcm. Om trycket blir för högt i bollarna, så kommer de bli för snabba på planen och kan därmed ge en annan effekt än vad du är van vid med dina padelbollar.

Total
0
Shares