Varlion Avant Difusor Carbon Black - test och recension

Varlion Avant Difusor Carbon Black: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för Varlion Avant Difusor Carbon Black efter att ha testat racket är att det är ett mycket bra allround racket. Medelbalansen och den medelhårda kärnan gör racket relativt lättspelat samtidigt som det har offensiva kvalitéer.

Varlion Avant Carbon Black är ett av de snyggaste padelracketarna på marknaden enligt mig. Det kommer med en relativt hög prislapp, men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Varlion Avant Difusor Carbon Black. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Varlion Avant Difusor Carbon Black:

Detta rack är den droppformade modellen i serien Carbon Black och är då inriktad till den lite mer offensiva spelartypen. Jag upplevde dock att egenskaperna på racket också var väldigt behagliga även i det offensiva spelet och jag upplevde, trots hybridformen, att racket hade en ganska stor sweetspot och det var ganska lätt att komma rätt till bollen. Ett racket väl framtaget för spelaren som söker en bra mix av fart och kontroll.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Varlion Avant Difusor Carbon Black - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabattpå ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik).

Recensionens innehåll

Varlion Avant Difusor Carbon Black - test och recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Avant Difusor Carbon Black

Varlion Avant Difusor Carbon Black egenskaper

Här nedanför går vi igenom Varlion Avant Difusor Carbon Black och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeVarlion
FormDropp
BalansMedelhög
SpeltypAllround
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black material
Varlion Avant Difusor Carbon Black har en räfflig träffyta för mer spinn

Material

Ramen är gjord i 100 % kolfiber, vilket gör att racketen blir mer kvalitativ och hållbar. För att göra racketen lite mjukare fick det en medelhård kärna och en träffyta i dubbelt lager av glasfiber. Ett mer hållbart racket som inte blir för hårt.

Balansen

Balansen är på medel nivå, så detta droppformade racket kan utnyttjas mer som en allround racket. Blir god hjälp både vid de låga bollarna, men även då man behöver rusa fram mot nätet och till exempel skjuta iväg höga bollar med ordentlig kraft.

Racketformen

Ett droppformat racket som ger en större sweetspot på grund av formen och med deras egen teknik med att hålen är i olika storlekar och sitter längre ut mot ramen. Då yttersta hålen är placerade närmare ramen, så kommer spelaren få bättre stöd när bollarna hamnar för långt ut på racketen. Det blir mer kontroll i slagen, samtidigt som det blir avlastande för spelarens muskler och leder.

Hårt eller mjukt?

Det är ett medelhårt racket, då det är mer allround racket. Med hänsyn till dess droppform, medel balans, större sweetspot samt att de har kombinerat en medelhård kärna med kolfiber i ramen.

Vi har testat Varlion Avant Difusor Carbon Black
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Avant Difusor Carbon Black

Vilken spelarnivå passar Varlion Avant Difusor Carbon Black för?

Varlion Avant Difusor Carbon Black är mer passande för de spelare som har spelat en längre tid, som de på medel eller mer avancerad nivå.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Det kan ge bra hjälp för att ge kraft i slagen, men den främsta egenskapen är balans och kontroll. Så det mer stöd i det defensiva spelet än i det offensiva. 

Varlion Avant Difusor Carbon Black - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabattpå ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik).

Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och jämförelse
Bild från när vi testade jämförde olika Varlion padelracket

Information om varumärket Varlion

Varlion grundades år 1993 och två år senare lanserade de sitt första padel racket, som hade producerats i Argentina. När de började lansera racketar på den spanska marknaden, så bestämde de sig för att flytta fabriken till Spanien. Och kort därefter började de använda sig av mer komplicerade tekniker.

Några tekniker är att hålen på racketen skapas under tillverkningen och att de placerar längre ut mot ramen. Vilket ger mer balans i racketen när bollar kommer för långt ut mot ramen. På några senare modeller är hålen längst ut större och i en rektangulär form, så det blir lättare att svinga i luften.

Läs mer om Varlion padelracket.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Fördelar med Varlion Avant Difusor Carbon Black

Det är ett hållbart racket i kolfiber och glasfiber, och kan vara en fördel med egenskaper av att vara ett allround racket. Även en fördel med teknik i hur de placerar hålen och att de sitter längre ut på ramen, då detta ger mer balans i racketen när bollarna kommer längre ut på racketen.

Nackdelar

Kan vara svårare med att använda för aggressivt spel, när man vill smasha ut motståndarna. Då kärnan är medelhård och balansen ligger på medel. Det kräver mer styrka och erfarenhet från spelaren för att få god hjälp i det explosiva spelandet.

Vårt omdöme för Varlion Avant Difusor Carbon Black

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Varlion Avant Difusor Carbon Black och ger racket följande recension och omdöme:

Detta rack är den droppformade modellen i serien Carbon Black och är då inriktad till den lite mer offensiva spelartypen. Jag upplevde dock att egenskaperna på racket också var väldigt behagliga även i det offensiva spelet och jag upplevde, trots hybridformen, att racket hade en ganska stor sweetspot och det var ganska lätt att komma rätt till bollen. Ett racket väl framtaget för spelaren som söker en bra mix av fart och kontroll”.

Varlion Avant Difusor Carbon Black - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Varlion Avant Difusor Carbon Black rabattkod

Vi är stolta över att kunna erbjuda en Varlion Avant Difusor Carbon Black rabattkod kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Här kan du köpa produkten

Varlion Avant Difusor Carbon Black

9.5

Omdöme

9.5/10