Varlion Bourne Prisma Summum W: Test & Recension 2022

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 omdöme och recension

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 efter att ha testat racket är att det är ett grymt bra racket för den offensiva spelaren som är på en medel – avancerad nivå. Detta racket har även en hybrid form av droppform och diamant form som ger dig mer defensiva kvalitéer.

Varlions nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Varlion Bourne Prisma Summum W. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Varlion Bourne Prisma Summum W 2022:

Bourne Prisma Summum 2022 är ett hybridformat rack även detta dock en hybrid mellan en dropp/diamantform vilket gör att racket då är lite mer offensivt inritat i jämförelse med Maxima Summum Prisma. Även denna modell har det något längre handtaget, den längre slagytan samt den mönstrade slagytan för mer grepp och spinn. Tack vare den styva slagytan och den hårdare kärnan så lämpar sig detta rack bäst i det lite snabbare spelet. Ett rack som rekommenderas varmt till spelaren på backhand sidan som har sina styrkor i overhead spelet.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Recensionens innehåll

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 egenskaper
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Prisma Summum W 2022.

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 egenskaper

Här nedanför går vi igenom Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeVarlion
FormHybrid mellan dropp och diamant
BalansMedel
SpeltypAllround/Offensivt
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt345-365g

Material

Detta racket har försetts med material som gör det både hårt och hållbart. Ramen är i 100 % kolfiber och träffytan är i 12K kolfiber. Allra mest kraft med detta racket är möjligt då man spelar på platser där temperaturen understiger 15 grader.

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 material
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Prisma Summum W 2022.

Balansen

Balansen är placerad på medel nivå, för att det ska återge lite allround känsla. Det är framför allt som mest starkt i offensivt spel men med en medel balans kan det även ge mer hjälp vid låga eller långsamma bollar.

Racketformen

Racket formen är en hybrid mellan droppformat och diamantformat, och formen blir formad som en prisma. Vilket Varlions undersökningar och tester har visat, ska ge 10 % mindre luftmotstånd. Så det blir lättare i svingen, vilket ger bättre kraft i slagen och mindre påfrestningar på spelarens handled.

Hårt eller mjukt?

Ett hårt paket med kolfiber i både ram och träffyta samt en hård kärna. Ett hybrid racket som har starka egenskaper för det offensiva spelet.

Vilken spelarnivå passar Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 för
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Prisma Summum W 2022.

Vilken spelarnivå passar Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 för?

Denna modell från Varlion kan ge flera fördelar för de spelare som är på väg upp till en högre nivå. Däremot är det bra om spelaren har hunnit jobba in flera tekniker i sitt padelspel och har bra styrka i muskler och leder. Det är ett racket som lämpar sig bra för ett spel med mycket fart, kraft och explosivitet.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Ett hårt racket som ger flera styrkor i offensivt spel. Hård ram, träffyta och kärna som kan bidra till mycket fart och kraft i slagen. Balansen är placerad på en medelnivå, för att även ge fördelar för låga eller långsamma bollar. Tillsammans med de hårda egenskaperna i racketen kan balansen vara tillräckligt högt placerad för att lyckas med rejäla smashar.

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Information om varumärket Varlion

Varlion grundades i Argentina och deras första racket modell lanserades år 1995. Ganska snart efter att deras racket började säljas i Spanien beslöt de sig för att förflytta sin produktion av rackets i Spanien. Efter denna flytt fann de olika teknologier som stärkte egenskaper i deras modeller.

De har stigit allt mer i graderna med sina racket modeller och tagit fram egna undersökningar, och därmed även säregna egenskaper till sina racketmodeller. Några egenskaper som man ser på de senaste modellerna är deras sätt att placera hålen. Fler hål och hål placerade närmare ramen, som bland annat ger mer balans och kontroll.

Läs mer om Varlion padelracket och våra andra recensioner.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Fördelar med Varlion Bourne Prisma Summum W 2022

Ett kraftpaket i det offensiva spelet med starkt kolfiber i ram och träffyta. Racketformen är mer som en prisma, vilket ger 10 % mindre luftmotstånd och en större sweetspot. En större sweetspot skapas även av att träffytan är 1 cm längre och att hålen är placerade längre ut mot ramen. Det ger även mer balans i racketen och i spelet. Ramen har även försetts med Prisma Bumper som skyddar mot stötar.

Ett längre grepp på handtaget underlättar för spelare som gillar tvåhandsgrepp och det finns en mönstring på träffytan som ger stöd för att snurra till bollarna.

Nackdelar

Beroende på de valda materialen och andra egenskaper i racketen, så kan temperaturen ha stor påverkan på racketen. Detta racket är inte lika starkt där temperaturen överstiger 25 grader. Dessutom är det ett hårt paket i kolfiber och med en hård kärna, så det kan krävas mer styrka från spelaren och det kan bli höga påfrestningar på deras handled och armbåge.

Vårt omdöme för Varlion Bourne Prisma Summum W 2022

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 och ger racket följande recension och omdöme:

“Min åsikt efter att ha testat Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 är att det är ett offensivt inritat racket men även med en del defensiva kvalitéer, som tack vare namnet “Summum” också kommer med lite andra egenskaper än övriga Varlion racketarna. Några av dem är att racket har ett något längre handtag som då passar utmärkt för spelaren som gillar att slå en dubbelfattad backhand, en något längre träffyta samt en räfflad yta som ska generera bra grepp och spinn i bollen. Ett offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina styrkor i overhead spelet“.

Varlion Bourne Prisma Summum W 2022 omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Varlion Bourne Prisma Summum W rabattkod

Som läsare på Elitepadel får du en Varlion Bourne Prisma Summum W rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Varlion Bourne Prisma Summum W

9.5

Omdöme

9.5/10
Total
0
Shares