Varlion Bourne Summum Carbon Black: Test & Recension 2022

Varlion Bourne Summum Carbon Black - test omdöme och recension

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension för Varlion Bourne Summum Carbon Black efter att ha testat racket är att det är ett mycket bra racket för den offensiva spelaren, men tack vare hybriden mellan droppformat och diamantformat så får du även en del defensiva kvalitéer.

Den dubbla glasfiberytan ger dig mjuka och fina slag samtidigt som rackets konstruktion är styvare och hållbarare av kolfiber. Tack vare dubbelt glasfiber så får du även mer kraft i slagen.

Varlions nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5
Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Varlion Bourne Summum Carbon Black. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Varlion Bourne Summum Carbon Black:

Min åsikt efter att ha testat Varlion Bourne Summum Carbon Black är att det är ett offensivt inritat rack som tack vare namnet “Summum” också kommer med lite andra egenskaper än övriga Varlion racketarna. Några av dem är att racket har ett något längre handtag som då passar utmärkt för spelaren som gillar att slå en dubbelfattad backhand, en något längre träffyta samt en räfflad yta som ska generera bra grepp och spinn i bollen. Ett offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina styrkor i overhead spelet.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Varlion Bourne Summum Carbon Black - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Varlion Bourne Summum Carbon Black - recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Summum Carbon Black.

Varlion Varlion Bourne Summum Carbon Black egenskaper

Här nedanför går vi igenom Varlion Bourne Summum Carbon Black och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeVarlion
FormHybrid mellan dropp och diamant
BalansMedel/Hög
SpeltypAllround/Offensivt
SpelnivåMedel-Avancerad
Vikt350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon Black - rackets yta
Varlion Bourne Summum Carbon Black har en räfflig träffyta för mer spinn

Material

Racketen får bättre hållbarhet och högre kvalité med sin ram i kolfiber. Samtidigt är träffytan i glasfiber och kärnan är medelhård, så det kan ge en mjukare känsla när man spelar med denna racket modell. Dessutom har ramen fått ett extra skydd i form av Hexagon Bumper, som skyddar mot stötar eller om man träffar glas och golv.

Balansen

Balansen är placerad högt upp på racketen, så detta hybridracket kan förse spelaren med extra kraft i slagen. Balanspunkten i kombination med hybridformen ger de höga bollarna mer kraft och fart.

Racketformen

Racketformen är en form av hybrid mellan droppformat och diamantformat, för att kunna förse modellen med en större sweetspot och för att samtidigt kunna ge mer kraft i spelarens slag. 

Hårt eller mjukt?

Det är ett hårt racket, med en racketform som är en kombination av droppformat och diamantformat och med en hög balanspunkt. Dessutom är det en hård ram, som både ger mer hållbarhet till racketen och mer styvhet som stärker fart och styrka i spelet.

Varlion Bourne Summum Carbon Black - test och recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion Bourne Summum Carbon Black.

Vilken spelarnivå passar Varlion Bourne Summum Carbon Black för?

För att spelaren ska kunna utnyttja de fördelar som finns med denna racketmodell, så krävs högre nivå av erfarenhet av padelspel. En erfarenhetsnivå från medel till avancerad. Ju mer erfarenhet spelaren har av padelspel, desto mer kraft kan denne få av racketen.

Dessutom har allt fler av de senare modeller försetts med en längre träffyta och ett längre handtag. Det ger en större sweetspot och därmed fler chanser till kontrollerade och kraftfulla bollträffar. Ett handtag som är två cm längre gör det lättare för spelaren att fatta ett tvåhandsgrepp.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Racketen kan ge fördelar i defensivt spel, men det är mycket användbart i offensivt spel. Racketformen dropp/diamant, hög balanspunkt och hårda egenskaper i ram och träffyta kan ge spelaren stor hjälp i ett aggressivt padelspel. Där man söker hög fart och mycket kraft, samtidigt som man får kontroll i slagen.

Varlion Bourne Summum Carbon Black - test omdöme och recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och jämförelse
Bild från när vi testade jämförde olika Varlion padelracket

Information om varumärket Varlion

Varlion började sin produktion av padelracketar i Argentina och deras första modell lanserades på marknaden år 1995. När de började sälja racketar på den spanska marknaden, så påbörjade de ganska snart att flytta deras produktion till Spanien.

 

De började lägga till allt fler teknologier i sina racketmodeller. Något som hjälper alla spelare är deras teknik med hur de placerar hålen och att hålen är i olika storlekar. De yttre hålen placeras närmare ramen, så det ska ge bättre balans i racketen. De bollar som råkar hamna långt ut på racketen får bättre kontroll och det ger färre påfrestningar i spelarens muskler och leder.

Läs mer om Varlion padelracket och våra andra recensioner.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Fördelar med Varlion Bourne Summum Carbon Black

Spelare som föredrar offensivt spel får många fördelar med detta racket från Varlion. Det extra skyddet Hexagon Bumper ger mer hållbarhet åt racketen, så spelaren kan vara mer avslappnad i aggressivt spel där det är lätt hänt att racketen får ta emot hårda stötar från golv, glas eller liknande. 

Det är ett hårt racket med hänsyn till racketformen samt 100 % kolfiber i ramen, en hårdare kärna med samtidigt lite mjukare känsla med dubbla lager av glasfiber i träffytan. Många starka egenskaper för offensivt spel, men kan även ge bra stöd i defensivt spel. Även om balanspunkten är hög.

Nackdelar

Detta racket riktar sig främst till de som föredrar att spela mer offensivt på planen och därmed kan det vara svårare att plocka upp de lägre bollarna med denna racketmodell. Det krävs god erfarenhet av padelspel och att spelaren har kontroll i flera tekniker, för att hantera detta racket på bästa sätt.

Vårt omdöme för Varlion Bourne Summum Carbon Black

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Varlion Bourne Summum Carbon Black och ger racket följande recension och omdöme:

“Min åsikt efter att ha testat Varlion Bourne Summum Carbon Black är att det är ett offensivt inritat rack som tack vare namnet “Summum” också kommer med lite andra egenskaper än övriga Varlion racketarna. Några av dem är att racket har ett något längre handtag som då passar utmärkt för spelaren som gillar att slå en dubbelfattad backhand, en något längre träffyta samt en räfflad yta som ska generera bra grepp och spinn i bollen. Ett offensivt rack främst inriktat till spelaren som har sina styrkor i overhead spelet“.

Varlion Bourne Summum Carbon Black - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Varlion Bourne Summum Carbon rabattkod

Vi är stolta över att kunna erbjuda en Varlion Bourne Summum Carbon rabattkod kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Här kan du köpa produkten

Varlion LW Summum Carbon Black

9.5

Omdöme

9.5/10
Total
0
Shares