Test och recension av Varlion LW Summum Carbon Black

Varlion LW Summum Carbon Black: Test & Recension 2022

Vårt omdöme och recension för Varlion LW Summum Carbon Black efter att ha testat racket är att det är ett mycket bra racket för allroundspelaren. Den stora träffytan, som dessutom är förlängd med 1cm, hjälper både nybörjare upp till strax över medel att spela ett stabilt spel.

Glasfiberytan ger dig mjuka och fina slag samtidigt som rackets konstruktion är styvare och hållbarare av kolfiber.

Varlions nya padelracketar är inte bara riktigt estetiskt tilltalande, de har också en riktigt bra kvalité. Prisnivån är varken den lägsta eller högsta jämfört med konkurrenter – men som vanligt så kan vi på Elitepadel erbjuda dig som läsare en exklusiv rabattkod till Sveriges ledande padelbutik här nedanför. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp!

Omdöme från tidigare kunder på Tengo.se
5/5

Vi ger dig genuina tester och ärliga recensioner

Artikeln är skriven av

Anton Gustafsson

Anton Gustafsson

Anton gillar inte bara att spela padel. Han är prylgalen och gillar därmed även att skriva om olika produkter inom padel. Han publicerar allt från topplistor och recensioner till nyheter och informationsartiklar. I övrigt så har Anton ett brinnande intresse för finans och investeringar.

Padelracket är testat av

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Mikael Borgvall (f.d. Rohana)

Micke har spelat 500+ padelmatcher och testat hundratals olika padelracket. Det finns förmodligen ingen i Sverige som har spelat med lika många olika racketar.

Vi har testat alla racketarna

Vi på Elitepadel har testat alla padelracket som vi recenserar i den här artikeln. Vi har testat över 100+ padelracketar och är Sveriges största oberoende recensent av padelprodukter.

Så testar vi racketarna

Vi provspelar alltid alla padelracketar som vi rekommenderar för att själva kunna ge genuina omdömen och unika åsikter. Läs mer här nedanför om du vill veta mer om våra metoder och policy för produkttester.

Rabattkoder

Vi är också stolta över att vara Sveriges största samlingsplats för rabattkoder för padelspelare. På vår sida för rabattkoder (du hittar den i huvudmenyn) så erbjuder vi rabattkoder till majoriteten av de ledande padelbutikerna i Sverige.

Titta på våra tester

Vi har skapat video-recensioner när vi testar padelrackat som rekommenderas på den här sidan. Besök vår Youtube-kanal eller titta på testet här nedanför på sidan.

Disclaimer

Alla åsikter som ges på den här sidan är subjektiva och det är inte säkert att dina åsikter stämmer överens med våra. Elitepadel.se är läsarstödd och vi kan få en provision genom produkter som köps via länkar på denna sida. Du som besökare påverkas inte.

Testet innehåller enbart produkter som vi har testat enligt vår policy för produkttester. Läs mer

Vi har testat racket!

Micke på Elitepadel har testat Varlion LW Summum Carbon Black. I den här videon kan du se när vi provspelar och recenserar racket.

Vår åsikt efter att ha testat Varlion LW Summum Carbon Black:

En toppserie från Varlion som ska innehålla de bästa teknologierna och materialen tillgängliga. När jag testade Varlion LW Summum Carbon Black så upplevde jag en väldigt god spelkänsla och att racket genererade riktigt bra fart utan att tumma på kontrollen. Den runda formen och den låga balansen gör att racket främst är lite mer defensivt inriktat och då lämpar sig bra till den mer avancerade spelaren som söker mycket kontroll.

Mikael Rohana, testare på Elitepadel
Varlion LW Summum Carbon Black 2022 recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Recensionens innehåll

Test och recension av Varlion LW Summum Carbon Black
Bild från när vi testade och recenserade Varlion LW Summum Carbon Black

Varlion LW Summum Carbon Black egenskaper

Här nedanför går vi igenom Varlion LW Summum Carbon Black och rackets egenskaper. Utöver egenskaperna så är racket estetiskt vackert med fina linjer och snygg färgsättning.

Rackets specifikationer 
VarumärkeVarlion
FormRund
BalansMedel
SpeltypDefensivt/Allround
SpelnivåMedel
Vikt345-370g
Varlion LW Summum Carbon Black test
Varlion LW Summum Carbon Black har en räfflig träffyta för mer spinn

Material

Ramen är extra hållbar med 100 % kolfiber och en medelhård kärna som täcks av dubbla lager av glasfiber. Ett racket som har bättre hållbarhet och skydd för felträffar och stötar mot olika underlag.

Balansen

Balansen är i medel höjd, så den kan ge bra stöd både i offensivt och i defensivt spel. Det blir lättare att skjuta upp låga bollar med kraft och om spelaren har god kunskap av spelet och bra armstyrka kan den vara tillräcklig för att ge höga bollar både rejäl kraft och fart.

Racketformen

Rundformat racket som har fått en större sweetspot, både tack vare racketformen men även för att träffytan är 1 cm längre.

Hårt eller mjukt?

Ett medelhårt racket med en medelhård kärna, och en träffyta i glasfiber och en ram i 100 % kolfiber. Det är mer åt det mjuka hållet med hänsyn till den runda racketformen och är starkare i defensivt spel där det behövs ett racket, som är något mjukare.

Varlion LW Summum Carbon Black test omdöme recension
Bild från när vi testade och recenserade Varlion LW Summum Carbon Black

Vilken spelarnivå passar Varlion LW Summum Carbon Black för?

För att kunna utnyttja alla egenskaper till detta racket, så krävs det mer erfarenhet av spelet. Spelare som ligger på en medel eller avancerad nivå, då de har hunnit träna in flera tekniker i spelet och har med all säkerhet hunnit testa olika racketar och känner till sina egna styrkor och svagheter i spelet.

Passar racketen bäst för attackspel eller defensivt spel?

Racketens egenskaper är främst för att skapa kontroll och balans i spelet, så det blir starkare i defensivt spel. Ett mjukare racket för ett mjukare spel, till exempel då man behöver få upp de låga bollarna.

Varlion LW Summum Carbon Black 2022 recension
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Varlion Canon Difusor Carbon Black​ - test och jämförelse
Bild från när vi testade jämförde olika Varlion padelracket

Information om varumärket Varlion

Varumärket Varlion grundades i Argentina år 1993 och två år senare släpptes deras första racket modell. Den var mer enkelt utformad än de modeller de började producera på deras fabrik i Spanien, eftersom det då började användas mer unika tekniker till racketen.

Bland deras unika tekniker är att deras racketar gjuts i en form och hålen skapas under tillverkningen. Hålen är i olika storlekar och placerade längre ut mot ramen. En del modeller har enbart runda hålen, medan några har fått mer unika hål längst ut. De är större då formen är mer rektangulär. Detta togs fram för att ge mindre luftmotstånd åt racketen och därmed gör att det blir lättare att svinga i luften. Som i sin tur även gör att det blir avlastande för handleden. 

Läs mer om Varlion padelracket.

Jämför racket med andra modeller

RacketmodellFormBalansSpeltypVikt
Varlion Canon Difusor Carbon Black 2022DiamantHögAvancerad350-375g
Varlion Avant Difusor Carbon Black 2022DroppMedelMedel350-370g
Varlion LW Summum Carbon Black 2022RundLågNybörjare350-370g
Varlion Bourne Summum Carbon BlackHybrid (Dropp/Diamant)HögMedel-Avancerad345-370g
Varlion Bourne Prisma Summum WHybrid (Dropp/Diamant)MedelMedel345-365g
Varlion Maxima Summum Prisma WHybrid (Dropp/Rund)MedelMedel-Avancerad345-365g
Läs mer om alla Varlion padelracket

Fördelar med Varlion LW Summum Carbon Black

En två cm längre träffyta, en cm  längre handtag och en större sweetspot är nog de främsta fördelarna med detta racket. Då det blir lättare att få kontroll i spelet och även att fatta ett tvåhandsgrepp. Tekniken med deras hål gör också att det skapas mer balans i spelet och lite lättare att svinga racketen.

Racketen blir extra hållbart då ramen är i 100 % kolfiber och för att modellen inte ska bli alltför styv, så är träffytan i glasfiber.

Nackdelar

Kan krävas extra styrka och kraft från spelaren, då man vill använda mer kraft i slagen. Som i starkt offensivt spel exempelvis smashar.

Vårt omdöme för Varlion LW Summum Carbon Black

Mikael Rohana från oss på Elitepadel har testat Varlion LW Summum Carbon Black och ger racket följande recension och omdöme:

Kommer snart”.

Varlion LW Summum Carbon Black 2022 recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Varlion LW Summum Carbon Black rabattkod

Vi är stolta över att kunna erbjuda en Varlion LW Summum Carbon Black rabattkod kampanjkod som ger dig 10% rabatt på ordinarie priser eller 5% rabatt extra på redan nedsatta priser hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Här kan du köpa produkten

Varlion LW Summum Carbon Black

9.5

Omdöme

9.5/10