Wilson Bela Elite → Läs vårt Test, Omdöme & Recension

Wilson Bela Elite

Läs disclaimer & annonspolicy längst ner på sidan.

Vårt omdöme och recension av Wilson Bela Elite sammanfattas i att det är ett utmärkt val för den erfarne medelspelaren och för avancerade spelare. Wilson Bela Elite kommer med en medel balans som kommer ge dig ett grymt bra allround spel där racket presterar väldigt bra i det offensiva spelet men som även har en bra kontroll i defensiva slag.

Missa inte att du kan köpa Wilson Bela Elite med en rabattkod här nedanför.

4,8 av 5 | Från Tengo.se
4.8/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Härlig balans i racket
 • Bra allround racket
 • Bra power i offensiven
 • Ganska avancerat racket
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Wilson
 • Form: Diamant
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Medel - Avancerad
 • Vikt: 360 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Wilson Bela Elite egenskaper

Fernando Belasteguin är vem man kan beskriva som den bäste padelspelaren genom tiderna. Han har varit världsetta under hela 16 år och är ett grymt exempel när det kommer till att övervinna skador utan att någonsin ge upp utan istället bli ännu bättre. Den här argentinske legenden har varit med och utvecklat Bela-serien för erfarna spelare som vill ha mer fart och kraft i sitt spel. Bela Elite är det lättaste racket i serien med en vikt av 360 gram, och är mer bekvämt och lättspelat än storebror Bela Pro men inte fullt så förlåtande som Bela Team.  

Detta är ett racket som har många olika fasetter, och passar fint för den skicklige allround spelaren såväl som den mer offensivt lagda utövaren. Ett diamantformat racket ställer högre krav på spelaren eftersom det har en lite mindre sweetspot än andra former, men det ger i utbyte det extra trycket som vi alla gillar när vi går till attack. En träffyta av solid kolfiberväv är ett bevis på rackets avsikt att vara ett effektivt anfallsvapen, men den mjuka kärnan gör det till ett mångsidigt racket som bidrar till bättre kontroll. Nyckelorden för Bela Elite är kontrollerad kraft.

Designen är ett svart racket med Wilsons logo i rött såväl som detaljerna i rackets hals. Belasteguins dotter sade en gång till sin pappa att “Un Belasteguin nunca se rinde” (En Belasteguin ger aldrig upp) när han kämpade med en av sina många skador, och det citatet har man integrerat på handledsremmen.

Material

Racket har en styv och stabil ram av kolfiber vilket garanterar maximal stabilitet, styvhet och hållbarhet tillsammans med en låg vikt.

Rackets hjärta är gjord av Soft Eva-skum för bästa komfort och dämpning, vilket ger en oslagbar touch och tar upp vibrationerna som uppstår vid bollträff på ett väldigt bra sätt. En mjuk kärna som denna ser till att racket blir mer skonsamt mot lederna och hjälper till att minska risken för vanliga skador som annars lätt kan uppstå.

Bela Elite har en träffyta som består av ett lager av tät kolfiberväv, vilket ser till att dina slag kommer att avfyras med maximal fart vart på banan du än befinner dig. Kolfiber är det absoluta favoritmaterialet för spelare som gillar att vinna poängen framme vid nät. Det kommer även med toppskiktet Arrow-Grip för bästa effekter och spinn i sällskap med en härlig bollkänsla.

Greppet Sublime ser till att racket alltid känns bekvämt i handen så att du ska uppleva maximal komfort i varje slag. Dessutom räknar det med mikroperforeringar vilka gör att fukten absorberas på ett väldigt effektivt sätt.

Balansen

Hos Bela Elite har Wilson valt att använda sig av en centrerad tyngdpunkt, en medelbalans. Detta är gjort med avsikten att få ett traditionellt topptungt diamantracket att bli mer lättspelat och lättare att hantera. 

Visserligen gör medelbalansen att du kommer att gå miste om den extra farten du får i slagen, men det har kompenserats riktigt bra med träffytan av kolfiber och den styva ramen. 

Fördelen med en tyngdpunkt närmare kroppen är att det är lättare att komma rätt till bollarna och du får bättre kontroll, vilket gör det till ett mer allsidigt racket som låter dig utföra alla typer av slag på ett optimalt sätt.  

Racketformen

Hela Bela-serien består av diamantformade modeller, vilket är exakt vad man kan förvänta sig hos racket som har designats av legenden Belasteguin. Det är ett utmärkt alternativ för den tekniskt skicklige spelaren som vill ha maximal fart i alla delar av sitt spel. Jämfört med andra diamantformade racketar ger Bela Elite riktigt bra kontroll och bollkänsla, tack vare den mjuka kärnan. Även den något lägre balansen hjälper till att göra det mer lättspelat.

Hårt eller mjukt?

Bela Elite är ett racket som klassas som medelmjukt tack vare kärnan av Soft EVA. Förvisso är både ramen och träffytan av hårt och styvt kolfiber, men det är verkligen kärnan som markerar rackets personlighet. 

Det tar upp vibrationerna på ett mycket bra sätt och tillåter dig känna en maximal kontakt med bollen vid träff, vilket såklart gör det enklare att åstadkomma precisa placeringar som hamnar exakt där du vill ha dem.

Vilken spelarnivå passar Wilson Bela Elite för?

Detta är ett racket för spelare på en högre medelnivå och uppåt. Det är mer lättspelat än många andra diamantracketar tack vare medelbalansen och den mjuka kärnan gör det tillräckligt förlåtande för att racket ska kunna hjälpa dig att utveckla och förbättra din teknik på banan. 

Dock har det inte en överdrivet stor sweetspot, vilket innebär att det kräver att du som spelare måste vara kapabel att leverera rena träffar för att racket ska prestera som du förväntar dig.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Bela Elite är ett racket med en härlig balans som verkligen uppfyller vad det lovar – en perfekt kombination av fart och kontroll. Om du vill ha ett racket som tillåter dig att prestera maximalt i alla spelsituationer, såväl framme vid nät som längre bak vid baslinjen, då har du antagligen hittat rätt. 

Diamantformen, den styva ramkonstruktionen och träffytan av kolfiber bäddar för bästa möjliga power i offensiven, medan den mjuka kärnan och medelbalansen ger dig den nödvändiga kontrollen och komforten.

Kort information om varumärket

Alla har vi hört talas om WIlson Sport, de har mer än 100 års erfarenhet av att utrusta idrottsmän av alla nivåer över hela världen. Självklart kommer de att dra sitt strå till stacken även när det kommer till padel. 

Här hittar du ett brett sortiment av racketar, kläder, väskor, skor och komplement som alla har tillverkats med den höga kvaliteten som Wilson alltid representerar.

Wilson Sporting Goods & Co är ett amerikanskt företag med huvudkontor i Chicago, som är en filial av Amer Sport. 

De ägnar sig åt att producera sportutrustning, kläder och komplement för en mängd olika idrotter och för utövare på alla nivåer, såväl för hobbyidrottare, amatörer och professionella. Förutom racketsporter handlar det även om fotboll, amerikansk fotboll, basket, golf, baseboll och naturligtvis volleyboll – vem minns inte den strandsatte Tom Hanks och hans vän Wilson?

Wilson grundades för över 100 år sedan, 1913 för att vara exakt, och rötterna finns att hitta inom köttindustrin. Allt började med paketeringsföretaget Ashland Manufacturing Company som arbetade med att paketera köttprodukter från slakterierna i New York. 

Det första steget mot idrott var när man började ta hand om senorna från djuren, och av dem tillverka strängar till tennisracketar. Kirurgisk tråd var också ett användningsområde. 

Thomas Wilson blev företagets president 1915, och det dröjde inte länge förrän de började köpa upp bolag som tillverkade sportutrustning. Ända sedan dess har deras satsning bara blivit större och deras sortiment växt, tills det nu har kommit att bli ett världsledande märke som används av många av de mest kända spelarna på elitnivå. 

De tillverkar de officiella bollarna för NFL, NBA och flera av de stora Grand Slam-turneringarna i tennis och är officiell sponsor för en mängd andra stora evenemang.

Jämförelse av Wilson’s padelracketFormBalans
Wilson Bela Pro PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Elite PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Team PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Pro v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Elite v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Team v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Pro Staff Tour PadelracketRundMedel
Wilson Pro Staff PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Elite PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Team PadelracketRundLåg
Wilson Blade Tour PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Elite PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Team PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Junior PadelracketDroppformatMedel

Läs mer om alla Wilson padelracket här.

Wilson Bela Elite yta

Fördelar med Wilson Bela Elite

Detta kan mycket väl vara ett drömracket för den erfarne och skicklige spelaren som har en aggressiv spelstil men samtidigt vill ha total kontroll över varje boll. Det levererar en utsökt balans, ett komplett och mångsidigt racket av toppkvalitet med massor av teknologiska finesser. Att veta att ditt racket alltid kommer att ta fram det bästa av ditt spel ger en härlig trygghet, och ett extra plus för det strukturerade ytskiktet som låter dig ta dina tekniska slag till en helt ny nivå.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Det känns som att Wilson har riktat detta racket mot en lite väl bred målgrupp, eftersom många spelare av medelnivå kommer att uppleva att det är lite väl avancerat.

Wilson Bela Elite omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Wilson Bela Elite online.

 • 4,8 av 5 från Tengo.se

Vårt totala omdöme för Wilson Bela Elite

Vårt totala omdöme och recension om Wilson Bela Elite är att det är ett drömracket för den erfarne och skicklige utövaren som älskar att spela offensivt men samtidigt vill ha total kontroll över varje boll.

Wilson Bela Elite förser dig med en härlig balans och en perfekt kombination av fart och kontroll. Wilson har även valt att använda sig av en centrerad tyngdpunkt för att göra det möjligt att skapa bättre kontroll i slagen. Men med en mer centrerad tyngdpunkt kommer du förlora en del kraft i overheadspelat och offensiva slag.

Vi tycker här på Elitepadel att detta racket är ett grymt val för den lite mer erfarne medelspelaren upp till en avancerad nivå. Ett racket väldigt få utövare kommer bli missnöjda med.

Vi ger därför detta racket ett betyg på 4,5

4.5/5
Adidas Metalbone HRD 3.1 - test omdöme och recension
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Wilson Bela Elite rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Wilson Bela Elite rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Wilson Bela Elite

9

Omdöme

9.0/10
Total
0
Shares