Wilson Bela Pro

Wilson Bela Pro 2023 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Wilson Bela Pro sammanfattas i att det är ett utmärkt val för den mycket erfarne spelaren som ligger på en avancerad nivå. Wilson Bela Pro kommer med en lite lägre medel balans som kommer ge dig ett grymt bra allround spel där racket presterar väldigt bra i det offensiva spelet men som även har bra kontroll överlag i slagen.

Missa inte att du kan köpa Wilson Bela Pro med en rabattkod här nedanför.

4,8 av 5 | Från Tengo.se
4.8/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Härlig balans i racket
 • Bra offensivt racket
 • Bra fart och kontroll
 • Väldigt avancerat racket
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Wilson
 • Form: Diamant
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Offensiv
 • Spelnivå: Avancerad
 • Vikt: 365 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Wilson Bela Pro egenskaper

Wilson har framställt en serie premiumracketar tillsammans med den argentinske padellegenden Fernando Belasteguin, den enda spelaren som varit världsetta under hela 16 år. Det är naturligtvis Bela-serien vi pratar om, där Bela Pro är spjutspetsen. Detta är ett racket som har designats för den ambitiösa och duktiga spelaren, som varje dag jobbar för att bli ännu bättre. 

Det är ett diamantformat racket med en medelbalans, vilket gör att det blir mer lätthanterligt och ger bättre kontroll än ett klassiskt diamantracket. För att inte gå miste om ett uns av explosivitet och offensiv power har man använt riktigt hårda och exklusiva material i racket, för att kunna göra volleyspelet och smashen till dina favoritvapen. Det är ett mycket balanserat racket som låter dig prestera lika bra över hela banan och dra nytta av dina snabba och tekniska slag.

Designen är som alltid snygg när det kommer till Wilson, ett svart racket med logon och detaljer i rött. Vi gillar Belasteguins dotters citat som är integrerat på handledsremmen, “Un Belasteguin nunca se rinde” – En Belasteguin ger aldrig upp.

Material

Racket har en ram av 100% kolfiber premium, vilket är ett säkert sätt att garantera en styv och slitstark konstruktion som blir extremt hållbar och ger bästa kraft i slagen.

Till kärnan har man valt Firm EVA Foam, ett fast skum med hög densitet, som alltid genererar rena och stabila slag. Bollen kommer att rekylera med mer fart, och du kommer att ha total kontroll och precision i placeringen.

Träffytan är gjord av en tät kolfiberväv som ger ett mycket snabbt respons vid bollträff, och koncentrerar all din kraft i slaget med maximal tyngd som resultat. Den är dessutom toppad med ett strukturerat ytskikt, Arrow Grip, som ger en utsökt bollkänsla och ett bättre grepp om bollen för större effekter och mer spinn.

Racket har integrerat det ergonomiska greppet Shock Shield, som är en unik blandning av polyuretan och Iso-Zob gelé för att göra vibrationsdämpningen mer effektiv och samtidigt se till att racket ligger riktigt bekvämt i handen. 

Balansen

Bela Pro har en lite lägre balans jämfört med klassiska diamantracketar. Detta gör det till mer av ett allround racket än ett renodlat offensiv modell. Genom att placera balansen i rackets mitt blir det automatiskt mer lätthanterligt och följsamt, och det blir lättare att komma rätt till bollen i snabba volleydueller. Det lilla extra trycket som topptunga racketar ger är här kompenserat med hårda material, för att du ska kunna dominera framme vid nätet utan problem.

Racketformen

Om du vill lära dig att spela som Belasteguin är det ett diamantformat racket som gäller. Det är den perfekta modellen för offensiva spelare som har en väl utvecklad teknik och vill ha maximal kraft och precision för att besegra allt motstånd. Det är en bekvämare modell än många andra diamanter eftersom man här har valt en neutral balans.

Hårt eller mjukt?

Bela Pro är utan tvekan ett hårt racket från början till slut. Med både ram och träffyta av kolfiber premium är det ett racket som är kapabelt att generera maximal kraft i alla dina slag. 

Det fasta skummet i rackets hjärta ger dig tyglarna för att kontrollera allt krut, men det ställer krav på dig som spelare att producera rena träffar. Det vibrationsdämpande greppet är riktigt effektivt och hjälper till att minska risken för vanliga skador som t ex tennisarmbåge. 

Vilken spelarnivå passar Wilson Bela Pro för?

Det är ett perfekt racket för duktiga och erfarna spelare på en avancerad nivå som är ute efter ett snabbt och dynamiskt spel och inte är i behov av så stora felmarginaler.

Diamantformade racketar har en mer reducerad sweetspot, och ställer därmed större krav på rena träffar. Dessutom är materialvalen inte speciellt förlåtande, kolfiber premium och fast EVA-skum är ingenting för nybörjaren som håller på att finslipa tekniken. Vad det däremot erbjuder skickliga spelare är en kombination av grym fart, kontroll och precision.

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Det är ett väldigt mångsidigt racket vars främsta egenskaper kommer till sin rätt när du går till attack, men den utsökta kontrollen det ger tillsammans med medelbalansen gör att det även är ett mycket bra alternativ för den duktiga allround spelaren som använder sig av ett brett register. 

Det går lika bra att slå ut bollen från buren som att göra briljanta bandejas eller känsliga lobbar, och du kommer alltid att känna att du har total kontroll var på banan du än befinner dig. Detta är ett racket för dig som vill lära dig att spela som den bäste.

Kort information om varumärket

Wilson Sporting Goods & Co är ett amerikanskt företag med huvudkontor i Chicago, som är en filial av Amer Sport. De ägnar sig åt att producera sportutrustning, kläder och komplement för en mängd olika idrotter och för utövare på alla nivåer, såväl för hobbyidrottare, amatörer och professionella. Förutom racketsporter handlar det även om fotboll, amerikansk fotboll, basket, golf, baseboll och naturligtvis volleyboll – vem minns inte den strandsatte Tom Hanks och hans vän Wilson?

Wilson grundades för över 100 år sedan, 1913 för att vara exakt, och rötterna finns att hitta inom köttindustrin. Allt började med paketeringsföretaget Ashland Manufacturing Company som arbetade med att paketera köttprodukter från slakterierna i New York. 

Det första steget mot idrott var när man började ta hand om senorna från djuren, och av dem tillverka strängar till tennisracketar. Kirurgisk tråd var också ett användningsområde. 

Thomas Wilson blev företagets president 1915, och det dröjde inte länge förrän de började köpa upp bolag som tillverkade sportutrustning. Ända sedan dess har deras satsning bara blivit större och deras sortiment växt, tills det nu har kommit att bli ett världsledande märke som används av många av de mest kända spelarna på elitnivå. 

De tillverkar de officiella bollarna för NFL, NBA och flera av de stora Grand Slam-turneringarna i tennis och är officiell sponsor för en mängd andra stora evenemang.

Jämförelse av Wilson’s padelracketFormBalans
Wilson Bela Pro PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Elite PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Team PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Pro v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Elite v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Team v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Pro Staff Tour PadelracketRundMedel
Wilson Pro Staff PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Elite PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Team PadelracketRundLåg
Wilson Blade Tour PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Elite PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Team PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Junior PadelracketDroppformatMedel

Läs mer om alla Wilson padelracket här.

Wilson Bela Pro yta

Fördelar med Wilson Bela Pro

Detta är ett mycket balanserat racket som låter duktiga spelare ge 100% varje gång de kliver ut på banan. Ett riktigt toppracket för den som bara vill ha det bästa – och vad kan vara bättre än ett racket som har designats av världens genom tidernas bästa padelspelare? 

Du kan välja om du vill avgöra poängen genom skickliga placeringar eller kraftfulla slag, detta racket producerar både fart och kontroll för att kunna dominera alla spelsituationer. Känslan av kontroll är utmärkt, och likaså precisionen – du vet att bollen kommer att hamna exakt där du vill ha den tack vare rackets snabba respons. 

Så länge du bidrar med rena träffar kommer racket att sätta ordentligt med fart. Det strukturerade ytskiktet ser till att du kan få riktigt fina effekter på bollarna.

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Den enda egentliga nackdelen med Bela Pro är att det ställer rätt höga krav på spelaren som håller det i greppet. Så länge du har en bra teknik och kan leverera rena träffar är detta ett utmärkt racket, men det är knappast det bästa valet för spelare på medelnivå som vill ha ett racket som hjälper dem att utvecklas. För dem kommer det med största säkerhet att kännas för avancerat.

Wilson Bela Pro omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Wilson Bela Pro online.

 • 4,8 av 5 från Tengo.se

Vårt totala omdöme för Wilson Bela Pro

Vårt totala omdöme och recension om Wilson Bela Pro är att det är ett mycket bra balanserat racket för den avancerade spelaren. Racket som är designat av världens genom tidernas bästa padelspelare låter duktiga spelare känna på ren kvalitet. Wilson Bela Pro har en lite lägre balans jämfört med klassiska diamantracketar och det gör att racket är ett mer allround racket än renodlat offensivt padelracket.

Det enda negativ med detta racket är att för medelspelaren kommer detta racket kännas för avancerat. Det krävs en hel del erfarenhet och spelarfärdigheter för att lyckas utnyttja rackets egenskaper.

Vi ger därför detta racket ett betyg på 5,0

5/5
Wilson Bela Pro
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Wilson Bela Pro rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Wilson Bela Pro rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten