Wilson Bela Team racket

Wilson Bela Team 2022 – Test, Omdöme & Recension

Vårt omdöme och recension av Wilson Bela Team sammanfattas i att det är ett grymt val för den som letar efter ett komplett racket. Detta racket kommer ge dig ett bra allround spel då racket kommer ge dig en fantastisk helhet i ditt spel. Racket är till för utövaren som är på en medel – avancerad nivå.

Missa inte att du kan köpa Wilson Bela Team med en rabattkod här nedanför.

4,0 av 5 | Från Tengo.se
4/5
Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5
Följ Elitepadel på Youtube!

Vi publicerar allt från videorecensioner där vi testar och jämför olika produkter till tips på hur du blir en bättre padelspelare. 

Plus / Minus
Sammanfattning av vår recension
 • Komplett racket
 • Bra både offensivt och defensivt
 • Bra fart och kontroll
 • Kräver bra teknik
Specifikationer
Information om racket
 • Varumärke: Wilson
 • Form: Diamant
 • Balans: Medel
 • Speltyp: Allround
 • Spelnivå: Medel - Avancerad
 • Vikt: 370 g (+/-10)

Recensionens innehåll

Wilson Bela Team egenskaper

Bela Team är det tredje racket i serien som har framställts i samarbete med padelns världsetta under 16 år – det är såklart argentinaren Fernando Belasteguin vi pratar om. Dessa premiumracketar har alla hans signatur, och de är framtagna för duktiga spelare som vill ha mer kraft i sitt spel utan att gå miste om minsta lilla kontroll. Bela Team är den mjukaste och mest lättspelade varianten i jämförelse med syskonen Bela Pro och Bela Elite.

Detta är ett väldigt mångsidigt racket som passar utmärkt för spelaren som vill se sitt spel förbättras och kunna mäta sig med spelare på nästa nivå inom kort. Tack vare att det passar fint för en så bred målgrupp har det blivit en väldigt populär modell, som förväntas bli en framtida klassiker. Det ger en i det närmaste perfekt balans mellan kontroll och kraft, och kommer att vara ett utmärkt hjälpmedel för att du ska nå dina mål på padelbanan.

Designen är väldigt fräsch, ett svart racket med logon “W” i klarrött samt många röda detaljer i rackets hals och runt ramen. Precis som de övriga racketarna i serien har det på handledsremmen ett citat från Belasteguins dotter Sofia – Un Belasteguin nunca se rinde (En Belasteguin ger aldrig upp) – som många gånger hjälpte padellegenden kämpa vidare mot sina skador.

Material

Wilson Bela Team har en stadig och stabil ramkonstruktion av kolfiber som är byggt för att hålla. 

Rackets kärna är tillverkad av Core Foam, ett EVA-skum med låg densitet som bäddar för pålitliga prestationer. Denna mjuka kärna ger dig tryggheten i att veta att du alltid kommer att kunna ge allt samtidigt som du behåller kontrollen i alla lägen. Den tar dessutom upp vibrationerna som uppstår vid bollträff på ett mycket effektivt vis, och är därför väldigt bekvämt att spela med på samma gång som det är skonsamt för armbåge och handled. 

Träffytan av vävt glasfiber, Fiberglass Weave, ser till att racket ger optimal stabilitet och snabb respons vid bollträff.

Ytskiktet Arrow Grip är en unik, sandpappersliknande yta som ger dig ett effektivare spinn och en bättre komfort i slagen med effekt.

Wilson har integrerat sitt grepp Sublime, som ger en utsökt blandning av komfort och mjukhet, som samtidigt absorberar fukt tack vare sina mikroperforeringar på ytan.

Balansen

Här har du ett racket med en central tyngdpunkt, en medelbalans. De flesta racketar med diamantform är topptunga, men tack vare att man här har flyttat ner balansen lite blir det lättare att hantera även för spelare som ännu inte har nått sin fulla potential på banan.

Racketformen

Bela Team är ett diamantformat racket, vilket gör det till ett fint tillskott i offensiven. Denna form är den som generellt har den minsta sweetspoten då de brukar vara till för tekniskt skickliga spelare som inte är i behov av särskilt stora felmarginaler. Denna modell blir så allsidig tack vare att det har en medelbalans som gör det lättare att hantera i alla typer av slag, och de mjuka materialen ser till att det nästan får samma förlåtande kvaliteter som ett racket med en större sweetspot.

Hårt eller mjukt?

Det är ett mjukt racket. Ramen är den styva och stabila delen av racket för att ge maximal hållbarhet, men kärnan av mjukt EVA-skum och träffytan av glasfiber är komponenter som ger ett skonsamt racket och en följsam kontroll. Detta gör att Bela Team är inte det mest explosiva racket du kan hitta, något som annars brukar känneteckna diamantformade modeller, men ger i utbyte en mycket fin kontroll och bollkänsla i slagen.

Vilken spelarnivå passar Wilson Bela Team för?

Det är ett racket som är designat för att kunna erbjuda den ultimata kombon av fart och kontroll såväl för spelare som vill utvecklas och förbättra sig som dem som redan befinner sig på den högsta nivån. Belasteguins motto är att hur bra man än är kan man alltid bli bättre, och om du delar denna vinnarmentalitet bör du absolut titta närmare på Bela-serien. 

Bela Team är alltså den mest lättspelade modellen av de tre. Bela Pro och Elite riktar sig mer till toppspelare som redan behärskar en grym teknik, medan Team är mer förlåtande och tillåter dig att lära medan du använder det. Den mjuka kärnan och träffytan av glasfiber har breddat målgruppen mycket, och det är ett utmärkt alternativ för spelare på medelnivå och högre.  

Passar racketen bäst för offensivt eller defensivt spel?

Hela Bela-serien är egentligen framtagen för att främja ett offensivt och aggressivt spel där utövaren vill ha mer kraft bakom slagen, men eftersom Bela Team är ett så pass mjukt racket tycker vi att det lämpar sig allra bäst för allround spelare som gillar att kunna behärska alla fasetter på banan och använda sig av ett brett register. 

Kort information om varumärket

Wilson Sporting Goods & Co är ett amerikanskt företag med huvudkontor i Chicago, som är en filial av Amer Sport. De ägnar sig åt att producera sportutrustning, kläder och komplement för en mängd olika idrotter och för utövare på alla nivåer, såväl för hobbyidrottare, amatörer och professionella. Förutom racketsporter handlar det även om fotboll, amerikansk fotboll, basket, golf, baseboll och naturligtvis volleyboll – vem minns inte den strandsatte Tom Hanks och hans vän Wilson?

Alla har vi hört talas om WIlson Sport, de har mer än 100 års erfarenhet av att utrusta idrottsmän av alla nivåer över hela världen. Självklart kommer de att dra sitt strå till stacken även när det kommer till padel. Här hittar du ett brett sortiment av racketar, kläder, väskor, skor och komplement som alla har tillverkats med den höga kvaliteten som Wilson alltid representerar.

Wilson grundades för över 100 år sedan, 1913 för att vara exakt, och rötterna finns att hitta inom köttindustrin. Allt började med företaget Ashland Manufacturing Company som arbetade med att paketera köttprodukter från slakterierna i New York. Det första steget mot idrott var när man började ta hand om senorna från djuren, och av dem tillverka strängar till tennisracketar. Kirurgisk tråd var också ett användningsområde. Ända sedan dess har deras satsning bara blivit större och deras sortiment växt, tills det nu har kommit att bli ett världsledande märke som används av många av de mest kända spelarna på elitnivå. De tillverkar de officiella bollarna för NFL, NBA och flera av de stora Grand Slam-turneringarna i tennis och är officiell sponsor för en mängd andra stora evenemang.

Jämförelse av Wilson’s padelracketFormBalans
Wilson Bela Pro PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Elite PadelracketDiamantMedel
Wilson Bela Team PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Pro v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Elite v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Ultra Team v2 PadelracketDiamantMedel
Wilson Pro Staff Tour PadelracketRundMedel
Wilson Pro Staff PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Elite PadelracketRundLåg
Wilson Pro Staff Team PadelracketRundLåg
Wilson Blade Tour PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Elite PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Team PadelracketDroppformatMedel
Wilson Blade Junior PadelracketDroppformatMedel

Läs mer om alla Wilson padelracket här.

Wilson Bela Team yta

Fördelar med Wilson Bela Team

Den största fördelen med Bela Team är att det är otroligt komplett. Man har satt ihop pusselbitar från olika spelstilar och lyckats kombinera dem till en fantastisk helhet.

Diamantformen med medelbalans gör det offensivt men ändå lättspelat, och den mjuka kärnans elasticitet sätter fin fart på de lösare bollarna och ger komfort och kontroll i alla slag. Den här modellen passar bra om du är sugen på att prova en diamant men du känner att en renodlad variant antagligen inte kommer att ge dig kontrollen och precisionen du är i behov av.

Tekniskt skickliga spelare som gillar att utmana sina motståndare med svårlästa effekter kommer verkligen att gilla ytskiktet Arrow Grip som Wilson har tagit fram, för det tar dina bandejas, viboras och kicksmashar till en helt annan nivå. Greppet om bollen är fantastiskt.   

Köp racket med 10% rabatt!

Vi är stolta över att kunna erbjuda en kampanjkod som ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). 

Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Nackdelar

Spelare på medelnivå ska vara medvetna om att det fortfarande kräver rena träffar för att racket ska prestera enligt förväntningarna – diamantformen ger en mer begränsad sweetspot vilket du kommer att märka om du träffar längre ut mot ramen. Om du som spelare redan slår väldigt hårt kommer en del av denna kraft att försvinna genom den mjuka kärnan och träffytan.

Wilson Bela Team omdömen och recensioner

Här nedanför har vi samlat omdömen för Wilson Bela Teamonline.

 • 4,0 av 5 från Tengo.se

Vårt totala omdöme för Wilson Bela Team

Vårt totala omdöme och recension om Wilson Bela Team är att det är ett mycket bra racket för utövaren som gillar att spela ett allround spel. Det är perfekt för spelaren som både gillar att attackera och försvara.

Racket som har en diamant form som gör racket offensivt. Men med tillsammans med medelbalansen utgör det en perfekt harmoni i sin helhet då det gör racket lättare att spela med.

Vi tycker själva att racket är ett bra val för den utövaren som har övat in alla olika slag och behärskar dessa bra, men som även slår medel – avancerade slag.

Vi ger därför detta racket ett betyg på 4,5 av 5,0

4.5/5
Wilson Bela Team padelracket
Tengo logo
Vårt omdöme:
5/5

Wilson Bela Team rabattkod & kampanjkod

Som läsare på Elitepadel får du en Wilson Bela Team rabattkod. Kampanjkoden ger dig 10% rabatt på hela ditt köp hos vår samarbetspartner Tengo (Sveriges ledande padelbutik). Lås upp rabattkoden genom att klicka på knappen här nedanför.

Här kan du köpa produkten

Wilson Bela Team

10

Omdöme

10.0/10